Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:15

Mha ja se pocuram smichy, fakt

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:17

711990 Jeminaku, to bych nerada. Už mlčím a jdu vařit. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:18

Mha snad zadelavat testo, ne?:D 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:20

Kan Jé to si pamatuju, že kdysi v pravěku přinesla domů mamka, nakonec jsme to fakt upekly a bylo to dobrý, ale myslím, že jsme pak nikomu nic nerozdávaly a přerušily tak řetězec štěstí! Důsledky už asi nedokážu zodpovědně zhodnotit, protože jsem na to úplně zapomněla, ale teď už to zase vím a je aspoň dobrý, že když se mi něco nepovede, můžu to svést na kletbu vatikánského chleba!! 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:23

Karoleena Jsem ráda, že dokážu pravidelně nakrmit kočku :-) Vím přesně proč nepeču kváskový chleba :-) vatikánský nevatikánský.

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:26

711990 Kdeže, chleba jsem upekla včera a myslím, že rohlíky si dnes nezaslouží. Udělám jim punč. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:32

Mha Ovšem punč místo rohlíků je skvělá volba

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 13:35

andulka01 Je s tím míň práce a až přijdou zmrzli zvenku, snad to ocení. 

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 14:02

Kan Ty jo, to jsem byla ještě na základní škole, když mým rodičům někdo vyhrožoval darováním Vatikánského chlebíčku. A to už je... hm, dýl. To by mě zajímalo, jestli je to pořád ten samý řetěz nebo nějaká znovuvzkříšená chlebo-zombie. To přece není možné!

Mha No biskupský má o frčku míň, to bude k ničemu...

Offline Triss
112 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 14:09

rozarka Kváskový chleba peču prakticky jenom v remosce. Dávám ho do studené - je to tak maličký prostor, že se zahřeje stejně bleskově a chleba v ní ještě maličko dokyne. Častěji používám prastarou hliníkovou po manželově babičce, velkou. Pak jsem si dokoupila ještě malou teflonovou, ale spodek chleba je z ní ve srovnání s tou letitou opravdu takový nedomrlý. 

Z vune-chleba ty recepty opravdu fungují a hrozně oceňuju, že kolem toho nemusím provádět žádné akce typu zapařit troubu, zesílit, ztlumit... Lupnu ho dovnitř a za 45 - 50 minut vyndám prima bochník.

Offline Aranel
6692 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:28
Reakce na andulka01:

Mha Tak. Dobré hotové darované jídlo udělá radost největší, něco o tom z práce vím

​Kdysi na MP byla taková diskuse...

Mha Ségra to taky jednou přinesla. Asi i upekla, byl to takovej mazanec, jestli si to dobře vybavuju. Jestli to pak ještě rozdala, už si naopak nevybavuju.

Určitě je to stále původní chlebo-zombie, když to má nad sebou papežovu ochrannou ruku!

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:35

Aranel Vatikánský chléb-zombie úplně mi vytanula v nose zamřelá vůně kostelních lavic (asi jako pu-erh). Takže díky, díky, kvásek co běhnul svět asi nee :-)

Jo ta diskuse se tu taky před časem (nedávno) protočila. Mě je to fuk, moji kolegové se jídla ode mě nepokrytě dožadujou

Offline Sweet Potato
40641 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 15:57
Reakce na andulka01:

Mha Tak. Dobré hotové darované jídlo udělá radost největší, něco o tom z práce vím

​Hele že tys nedávala na mp pozor? Darované hotové jídlo je přece vhodné akorát k vhození do odpadků či krmení ptáčků

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:07

Že domácí jídlo je hnusný a domácí cukroví je ohavnost, to ať se shodnou ti, kteří neumí péct a vařit. Od těch, co chodí do tohoto vlákna, bych si klidně nechala poslat balíček kdykoli:) Adresu pošlu na vyžádání

A teď mě napadá, jestli by některá z vás si nevzpoměla, kdy ten chlebíček začal obíhat, protože jestli od 90. Let, tak tu můžou obíhat těsta už tří papežů. A jak potom zjistit, které to těsto je to správně a aktuální!!!? 

Offline Sweet Potato
40641 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:08

Mha Naopak, my, co neumíme péct a vařit, hlasitě voláme, že darované domácí jídlo je super.

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:10

andulka01 A kostelní lavice vonivcelim voskem a kadidlem (říká majitelka Liturgie des Heures) 

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:11

Sweet Potato Nepředbihej, já jsem si řekla první!

Offline Sweet Potato
40641 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:12

Mha 

Zkoušela jsem něco dohledat a našla toto varování - v tom těstě jsou duchovní paraziti! Teď bych si ho tuplem upekla.

http://www.poselstvilasky.cz/cz/clanky/51-2013/149-vatikansky-chleb-stesti

Offline Mha
příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:16

Sweet Potato Omlouvám se, tohle mi hlava nebere, z celé stránky mi vychází jen:

POTŘEBUJI PLAZMOVÝ GENERÁTOR! 

Ještě nevím na co. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 12. ledna 2021 16:18

Sweet Potato Ale dávala, dávala pozor nicméně mě to nerozhodilo, peču vostošest. Zrovna před chvílí mi na chodbě šéf přopomněl, že by si dal něco sladkýho

Mha A tak já si Pu-erh taky ráda dám, kostelní vůně mi nevadí v nejmenším, ale k těstu mi to prostě nejde, no, sorry Ale to je jen moje představa, já vim, že tomu kvásku nic není a že z toho může být i lahodné pečivo.