viktorka_od splavu Me to dala kamoska jako darek, tak proc ne. Uterka jde samo taky.
Jídlo a vaření
0zero7 já ani nevím že speciální sitko existuje, ušetřila bych utěrky:-)
viktorka_od splavu ja jsem byla taky nevedouci, je to takovej trychtyr se sitkem vevnitr, sikovny. Uterky pouzivam jen na drhou fazi testa (chleba) :)
0zero7 ono tam místo tvarohu jde ledaco, lučina (máte tam něco takovýho?) imho by to klaplo i s philadelphií, nebo trochu másla a majo? Ale to už bude spušná bomba. Jinak tvaroh sem nahrazovala jednou i skyrem, když mi tu zbyl a ten teda jak je netučnej tak s trochou másla nebo majo
Evaeva tyjo bryndzatierka je
a jestli má doma člověk trochu uzený papriky (jako koření) je super ještě o něco víc..
Ounz diky!!
Biely kvet continuity aký šmirkas, tu na dolniakoch je to kerezet ![]()
Do rybičkové/tuňákové doporučuju dát na jemno nastrouhanou mrkev. Pomazánka nemá tu typickoušedivou barvu, ale je taková sluníčková. Upgradovat jde ještě strouhaným celerem a zelenou petrželí.
A úspěšná je u nás tvarohová: tvaroh, máslo, sůl, pepř, hořčice, sladká paprika, porek, paprika lusk a kyselá okurka. Taková variace budapešťské.
Tak už dvojí doporučení na mrkev do rybičkový pomazánky, tudíž musím nevyhnutelně vyzkoušet...ale asi prubnu prvně tu vařenou. Jen teda bohužel v současný situaci je můj jedinej přístupnej nákupní kanál Lidl, kde mrkev pouze po kile, tak musím vymyslet co se zbytkem mrkve.
tarra Krémová mrkvová polévka je vynikající. Kuřecí vývar, hodně moc mrkve, jeden dva brambory na kostičky, povařit, rozmixovat, zjemnit trochou smetany. Sůl pepř. Doma si do talíře navíc dáváme na kostičky nakrájené blaťácké zlato se zeleným pepřem. Vývaru jen tolik, aby vše bylo potopené, ať je hustá.
Jitka77 no z mrkvových polívek mám trochu respekt (a tato zní dost podobně), jelikož jednou sem dělala nějakou, co se dle receptu jmenovala čistě mrkvová a dost se neujala - na polívku strašně sladká a nevýrazná...ale je jasný, že je to hodně o chuťových preferencích...prostě s mrkví v čele je to pro mě většinou dost na sladko
tarra Sladší je, to je fakt. Ten zelený pepř v sýru jí určitě pomůže.
Nebo děláme s kedlubou kostičky na másle jako přílohu k pečenému masu s bramborem (brambor je taky fajn upečený) - jen to na závěr lehounce zapráším moukou a přidám tak půl deci vody, chvilku povařím, zelenina má být jen lehce potažená "omáčkou", ne plavat.
Mrkev taky docela dlouho vydrží - a když ne, finanční ztráta není dramatická (ale plýtvání zamrzí).
Evaeva nebo to,co píše Biely kvet
Naši to tak volali, bežne sa to slovo nepoužíva a nie je ani spisovné. Neviem, odkiaľ to pochádza, rodičia žili na južnom Slovensku a bežne rozprávali po maďarsky, tak možno tam niekde to slovo má korene.
Máte niektorá osvedčený recept na palacinky/lievance z kokosovej múky? Resp. na niečo iné, kde ju používate?
Příspěvek vymazán z důvodu porušení pravidel diskuze!
Pavlina15 Dobrý, dobrý, ..ale titanový klouby na shopíku nemaj? Že bych to vzala při jednom...
pecka já dělám lívanečky jen rozmačkaný banán+vejce+ kokosová mouka (nebo varianta s mandlovou)
continuity bryndzu miluju na všechny způsoby, asi dědictví po slovenské půlce rodiny. Akorát jak píšeš- v zimě prekerka...
tarra já mám někde založenou tu topinkovou směs z cukety z apetitu, ještě jsem se k tomu nedokopala ![]()
Len tak tady naprosto přesně vím, že by to doma nikdo nejedl, škoda práce...
A do bryndzy ředkvičky, to je zase moje oblíbená kombinace! ![]()
Garfie to si taky umím představit. bryndza znese výraznější zeleninu s přehledem.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY