Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:43

viktorka_od splavuto bylo mozna tri dny a pak sem si zvykla,sama jsem prekvapena,ze to jde a celkem lehce.Nekdy si dam veceri driv ,kdyz mam hlad,ale proste trikrat za den a dost!

Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:46

viktorka_od splavu myslím si, že někdo může být "stavěný" na 3 jídla denně a někdo ne. Já zřetelně pozoruju, že mám před obědem prostě už hypoglykémii, je mi až mdlo a slabo a s obědem se to radikálně zlepší . Horší jsou večery a sladký.

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 03. února 2021 20:52

marieu mně se to takhle otočilo až kstáru, dřív jsem byla právě ten nesnídací typ a fakt mi to nechybělo, co je hlad jsem snad do pětačtyřiceti vůbec nevěděla. hypoglykemii jsem poznala až když jsem vysloveně dostala třesavku a studený pot a to už jsem ani nemohla nic do sebe dostat, dělalo se mi na zvracení. pak to přešlo a zas dobrý. hormony jsou fakt svině

Offline marieu
5159 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:05

viktorka_od splavu já jsem nikdy nemohla nesnídat kvůli práci- když jsem chodila pravidelně na sál, musela jsem "snídat pro šampiony", protože pak byl až oběd a to často pozdě. Doteď si před svou čtvrteční 12tkou občas dělám míchaný vejce- někdy začínám jedním výkonem a pak jedu třeba s pauzou 15 min na oběd do 19-19:30. Vždycky jsem si i říkala, že bych ten poklus s nižší váhou asi ani nedala. 

Offline dzizisketa
9029 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:38

Potřebuji v receptu na brownies nahradit máslo bezlaktózovou variantou. Zkoušely jste to některá? Chová se těsto standardně? Nebo je lepší místo másla bez laktózy použití něčeho úplně jiného? Předem díky. 

Offline viktorka_od splavu
49444 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:42

dzizisketa já volně zaměňuju při pečení /ne teda cukroví ale buchet v  klidu/ olej za máslo. takže opačně by to neměl být žádný problém

Offline Sweet Potato
40639 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:45

dzizisketa Brownies vyzkoušeno nemám, alw v cookies apod se bezlaktózové máslo chová spořádaně.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 03. února 2021 21:46

dzizisketa já používám bezlaktozové máslo všude a nechová se jinak než máslo s laktozou

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 04. února 2021 20:43

Hlásím olihně v Lidlu

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 04. února 2021 21:39

chci poprosit o nasměrování v bezlepkovém světě. vím,že koupit bezlepkové potraviny není problém, spíš mě zajímá, která značka je ok /chléb, mouka,.../ a které se raději vyhnout.  taky ocením odkaz na web, kde se bezlepkově peče. budu se  muset  s touhle stravovací alternativou více sblížit. díky

Offline Makara
3669 příspěvků moje polička 04. února 2021 22:08

zimnivecer . Syn je bez lepku tak 6 let. Varime vice mene prirozene bezlepkove,  ale kdyz je fakt potreba mouka, tak vetsinou pouzivam Jizerku. No a stridam s Tim, co mi zrovna prijde pod ruku ve zdrave vyzive nebo nahodne navstivenem supermarketu. Pri peceni sladkeho micham tak napul s kokosem, BZL vlockami, orechy - a obvykle je to podle receptu "co dum dal" a "primerene, primerene".

Pomerne jedle mi pripada neznackove cerstve pecivo, ktere prodavaji nektera pekarstvi a zdrave vyzivy. To trvanlive ze supermarketu je proste na najezeni, zadna chutovka. Analyzam jsem je nikdy nepodrobovala.

Obecne mi prijde lepsi vybirat jine druhy potravin, nez se snazit nahrazovat typicky lepkove jejich BZL variantou.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. února 2021 22:46

dzizisketa mam zkusenost s brownies(v receptu se rozpousti maslo s cokoladou) z Alsanu a chutove dobry. Pokud davas cokoladu, tak plne bezmlecna je cokolada na vareni z Lidlu, ta horka. V brownies je ta technologie rozpustenyho tuku s cokoladou dulezita, olejem bych nenahrazovala.

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 04. února 2021 22:47

zimnivecer mne moc chutna seminkovy chleba z Lidlu. Kamaradka pece moc dobry chleb z mouky Nature Promise z Alberta. Ja pouzivam na co natrefim. Palacinky delam z Jizerky a muz nepozna, ze to neni psenicna mouka. 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 04. února 2021 23:41

Jablečný koláč s mandlovou drobenkou. Ke mě do práce a k němu do práce (mám ten větší)

Offline zimnivecer
143 příspěvků moje polička 05. února 2021 06:28

Makara diky za informace.ja se prave neorientuji vubec,takze dekuji za shrnuti. Chtela bych i cas od casu neco upect a zatim jsem narazila na recepty typu - rozmixujte 300gr kesu a pridejte tam kokosove maslo.proti tomu nic,orechy jsou skvela nahrada,ale chtela bych zkusit i neco tradicnejsiho.takze diky za tip na jizerku

Ginger diky za tip na Jizerku, je to jen potvrzeni toho, ze je dobra???? a seminkovy chleb z lidlu vyzkousim.diky

Offline Ginger
1220 příspěvků moje polička 05. února 2021 09:10

zimnivecer ja s jizerkou nemam problem. Napr ty palacinky z ni jsou v pohode, pridavam jen trochu ryzove mouky , ale neni to nutne. Testo je treba nechat chvili odlezet.

Podivej se na obchod Grizzly, tam maji orechy, susene ovoce a ruzne bezlepkove mouky a spoustu dalsich veci.

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 05. února 2021 11:17

andulka01 Super :-). A když už tě tady vidím, když děláš gravlax z lososa, odstraňuješ dopředu kůži? V některých receptech to je, jinde ne . A ten gin leješ přímo na rybu, nebo až přes tu směs cukru a soli? díky

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 05. února 2021 11:20

zimnivecer Doporučuju se stravovat přirozeně bezlepkově. Já se vykašlala na všechny náhražky, jediné, co kupuju jsou bezlepkové vločky. Je fakt lepší jíst jinak :-).

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:21

999 Neodstraňuju (očistím šupiny), ono se to pak líp odkrajuje, maso drží a neblemcá se. Gin přes tu směs, pokapat. 

U nás dnes budou grilované olihně, mladý pórek a nějaký zelený listy co nevíme co to přesně je (je to jedlé, hezké, chutná to jako mladá kedlubna, ale není to kedlubna). Ve škole kde přítel učí se sklízelo ve skleníku, tak máme hromadu zeleně a ne vždy si byli jistí co to vlastně zasadili :-)

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 05. února 2021 12:24

andulka01 Jee, tak to vyfoť. Jsem zvědavá i na ty olihně, já to snad taky koupím.