tina jezis smazeny houbovy rizky!
ale s bramborem.![]()
Jídlo a vaření
Zarinya já je nejradši jen tak s chlebem
ale kapku tatarky si k nim teda neodpustím ani teď
Řízky z bedel jsou taková chudoba, když už není nic jiného. Ty jsme vůbec nesbirali.to spíš už plněné a zapečené.
Muju řízky z hřibů, hlav kremenacu a kozaku, ale nejradši mám z dutonozek. Hřib dutonohy. Super jemné kořeněná chuť!
Samozřejmě i pychavky, resp vatovéc.
Vzdycky jen bramborem a následně i chlebem. V tomto pořadí
aa tatarku.
To je fakt luxus.
Kdysi dávno jsme s mužem našli opravdu extrémně moc bedel. Tak jsem je vzala do práce, do hotelu, v kuchyni je usmazili, pak nanosili mísy k nám na provoz a doslova se zralo ![]()
tina spodní je menší chleba se sýrem, sezamem a olivami kalamata. ![]()
Tenhle se povedl :)

K obědu byly koblihy, já si musela večer spravit chuť sushi :), ale musím uznat, že jablečná náplň od Maškrtnice je luxusní.

dorota jo do polévek samozřejmě brambory dáváme. Připomělo mi to příhodu s mojí kolegyní z Běloruska, která si prý poprvé dala svíčkovou s rýží, protože neměla ráda knedlíky. Nikdy potom už svíčkovou nejedla:)
ja mam svickovou s ryzi strasne rada!
jo a ta rajska (syn rikal ze zas tak hezky abych to musela fotit to neni, coz ma pravdu ale bylo to dobry!) recept : https://www.albert.cz/recepty/rajska-omacka-z-trouby

viktorka_od splavu No rajskou s bramborem vidím poprvé!
Já jsem chtěla napsat, že jim všechno a ofrnovani mi vadí hodne, ale je fakt že různý ty kombinace příloh na které nejsem zvyklá, to bych se těžko navykala.
betsey Smažák s rýži politou oliváčem si dává tchán.
to zni jako super recept na zlucnikovy zachvat
smazak teda nemusim, ale kdyz uz tak s bramborama, smazeny+smazeny+tatarka z toho je mi zle jen to pisu:-P
Karja ja jim k tomu udelala kolinka, sobe v ramci diety herteple (misto knedli, rajskou s testovinama nemam rada)
ale prave to peceny je trochu jiny tak se to i hodilo
viktorka_od splavu No tak to jo!
My jsme teď jako přílohu objevili špecle - segedín nebo kuře na paprice už nikdy jinak. Akorát teda nádobí je z toho těsta fest ulepené.
andulka01 Já jsem v dětství toho nejedla spoustu, skoro všechno teda, ale nějak jsem si v dospělosti řekla, že je to nedospely být vybíravá a jim vše:-D.
Jitka77 specle kupuju v lidlu chlazene![]()
andulka01 Já jsem v dětství toho nejedla spoustu, skoro všechno teda, ale nějak jsem si v dospělosti řekla, že je to nedospely být vybíravá a jim vše:-D.
u me se to teda zmenilo kdyz jsem zacala varit - co si navarim to snim![]()
Karja hele, fakt úplně vše? :-) jestli jo, tak jsi dobrá ...
edit: myslím samozřejmě vše v rámci naší kuchyně, nic extra exotického...
viktorka_od splavu Přesně no! Teda ja nejím polévky, jako doma teda, ty svoje, ale spíš že třeba nemám klid na to asi:-D. Ale hrozně mě baví je vařit:-D. Sambuv žaludek o velikosti 2l neprotestuje. On tak zere, potvrzuje to i tchýně, že když je tam na víkend, tak jsou z něj nešťastný a to on kolikrát přijede a div nebrečí, že tam měl hlad, teď si voziva i nějaké svoje potraviny.... Prej to má po nějakým strýci Pepkovi, ten tak zere doteď. Super prostě!
nolita No jako kromě nějakých fakt jako velkých specialit typu tvepřového mozeček a tak. Ale z běžných surovin se mi nestalo, že by mi někdo něco dál a já bych řekla ,,eee tak papriku nejím,,. Jo jako že zabijácký třeba nejím tu krvavou polévku, ale kdyby se někde podávala, tak to sním. Já nevím, fakt mě nic nenapadá teď.
Karja super :-) přesně tak jsem to myslela, jestli je něco, co prostě nedáš... že jsou věci, které nemusíš, ale když na to přijde, tak prostě sníš, to je jasné...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY