dorota jo do polévek samozřejmě brambory dáváme. Připomělo mi to příhodu s mojí kolegyní z Běloruska, která si prý poprvé dala svíčkovou s rýží, protože neměla ráda knedlíky. Nikdy potom už svíčkovou nejedla:)
Jídlo a vaření
...Pro mě jsou brambory bez omáčky totální dusivka.
Maminka roztála: "Jsi hodný, Arnošte. Chceš k večeři svoji pochoutku?" "Opravdu budou brambory s rumem?" rozzářil se otčím. "To bych mohl pozvat i hrobníka." "Toho? Nikdy!" rozhodla matka. "Brambory vždycky nechá a cpe se jen omáčkou."
Promiň, neodolala jsem :-)
Ja miluju brambory,nejradsi s tatarkou
a diky bohu,ze brambory existuji,ale s omackou tedy ani omylem.![]()
Isca
napadlo mě úplně to samé
Isca moje oblibene!![]()
dorota ja mam kamaráta z južného Slovenska, ktorý ma presvedčil že namiesto kombinácie vyprážaný syr+hranolky+tatárska si mam dat k tomu syru ryžu a tatarsku. Ze keď to raz ochutnám, už to nikdy nebudem chcieť inak. No ochutnala som, prvý a posledný krát ![]()
carriesja som tiež severozápad a takéto kombinácie v jedálni si vôbec nepamätám. Ryža s horčicou, uaaa
betsey Tak kombináciu vyprážaný sys, ryža a tatarka teda nedám.
betsey to bol asi nejaký kreatívny nápad vedúcej jedálne alebo čo
Inak varili dobre a príčetne
betsey Smažák s rýži politou oliváčem si dává tchán.
carries Ja som z okolia Žiliny, ale teda rezeň s ryžou sme v našej školskej jedálni nemali. A ryža s horčicou je teda fakt divná kombinácia, to si vôbec neviem predstaviť.
dorota fakt myslím, že to bola len nejaká špecialita niektorej pani kuchárky tam ![]()
Ja miluju brambory,nejradsi s tatarkou
a diky bohu,ze brambory existuji,ale s omackou tedy ani omylem.
Přesně! Brambory s omáčkou vůbec. To se nehodí. ![]()
Koprovka s vejcem = brambory, Koprovka s masem = knedlík.kulajda je polevka, takže jedině brambory.
Mne zase vadí např. Smazak s hranolkama. Dvoje smažené k sobě.
Jinak brambory miluju v každé podobě, kromě k omáčce.
Me milované jídlo jsou stouchané brambory s cibulkou a miska hlavkoveho salátů s kefirem/jogurtem/mlékem.
Mám ráda smažák, mám ráda i hranolky, ovšem ne společně, to už mi z té smažené nálože lezou oči z důlků, smažák jedině s bramborami.
Evaeva muž jí svíčkovou a vlastně i jiné omáčky (koprovku, rajskou) téměř výhradně s rýží, knedlíky mu nedělají dobře. A u nás doma koprovka zásadně s bramborami.
Dadoo kulajdu nejim a koprovku sice taky moc ne,ale radsi knedlik.:-)
taky nemam rada smazak/hranolky nebo rizek/hranolky.
Jen na ukázku, jak mě dcera na dálku týrá..
Pořád vaří, péče, smaží, všechno vege.

Dadoo tohle je v tvem pripade tedy fakt tyrani!![]()
Pořád vzpomínám, jak nám teta jako dětem naservírovala smažený houbový řízky, k tomu kupu hranolek a doplnila tatarkou. K pití byla cola. Pochutnala jsem si tehdy moc, ale dneska je mi těžko jen z té představy.
Dadoo co je to spodní??
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY