Dadoo A teď si mi připomněla že musím do Tesca, kde mívají kachní srdíčka. Dělám je ala Bourgignon.
Jídlo a vaření
tina to s tou šunkou dělám taky:) Já teda taky nepozřu tlusté maso, to se mi vždycky otočí žaludek. Nejím ani vnitřnosti, třeba ta klasická játra na cibulce s rýží, to je hrůza, nemůžu ani sedět vedle toho, kdo to má na talíři. A pak mám takový specifický problém, nesnáším kuřecí z mikrovlnky.
Kde koupím to orzo? V Bille to asi nemají že?
tina chces rict, ze ten okraj a sunce nekdo ji???![]()
Karja maj, testovinova ryze se to jmenuje
711990 jezis, tos mi pripomnela jak jsem poprve zjistila, ze ja kupuju drahou sunku a to zmlsany decko toho kus vyhazuje do kose
gothaj na vas!
711990 Jistě, já ![]()
711990 okraj na sunce je kategorie "tlusty", takze ![]()
Jsou jidla, ktera nemam rada, treba ryby, morske plody, plicky, produkty ze zabijacky jako jelita, tlacenka, prejt (to mi voni, ale nechutna). V pripade nutnosti bych to ale snedla, narozdil od toho tucnyho.
A jsou jidla, ktera jsem nikdy nejedla, protoze se doma nevarily, treba ten mozecek, nektere vnitrnosti, drstky. Jatra na cibulce mam rada, ale treba brzlik nasi nikdy nedelali. Takze bych ochutnala a videlo by se, haggis me taky nezabil a dalo se to snist.
711990 teda u nás v jednotě mívají šunku od kosti a tam vždycky koukám, jestli je s velkým bílým, protože ta je tak příšerně dobrá!! A bez bílého jen sotva polovičně. To říkám jako nejedlík tlustého! ![]()
Já vždycky když s někým takhle mluvím o tom co kdo nejí, tak svůj postoj obvykle shrnuju tím, že můj největší problém není chuť, ale textura některejch surovin. Proto třeba nedokážu vůbec sníst některý druhy masa a vůbec žádný vnitřnosti. Specificky z jater mám fakt strašný trauma z dětství a nemůžu játra ani vidět, ale jak se to rozemele do jemné paštiky nebo do játrovýho knedlíčku do polívky, tak už je to mňam! A totéž houby, jak je to v kusech, tak to vůbec nedávám, ale krémová bramboračka s houbama, kde žádný kusy hub nejsou - v pořádku. Rozinky ve vánočce nebo štrůdlu dtto, sultánky ze sáčku normálně sním, ale jak se z toho stane ta nacucaná oslizlá věc... brrr.
711990 Máma vzpomínala, že jsem jako dítě měla období, kdy jsem chtěla "jen bílou šunku". Vyrostla jsem z toho záhy.
Karoleena Ale ta rozinka ve štrůdlu je nacucaná jablečnou šťávou, rumem, skořicí - pro mě je to prostě chuťová bomba.
No prostě tomu nerozumím, no. Asi jako můj přítel naprosto netuší jaký pocit je bát se výšek, tak stejně já neumím popsat pocit "nejim to".
Sweet Potato Rozinka? ![]()
andulka01 Ten tvůj popis ze mne dostal neartikulované zděšené uaaaaaa
Karja nolita Souhlasím s váma. Zrovna včera jsem vzala dvěma kamarádkám tvarohovej koláč - ta jedna se vyjádřila, že když už je teď dospělá, tak sice rozinky pořád moc nemusí, ale už je nevydloubává a sní je. ![]()
Smažák taky rozhodně s bramborama. A nemám teda ráda vajíčkovou tlačenku.
Pak jsou jídla, po kterých mi není moc dobře, tak těm se vyhýbám, ale že bych něco nejedla z důvodu chuti... to vlastně asi taky nic nemám.
Karoleena mam to samy! Typicky maso fskt moc nemusim, snim kureci, ted uz i nejaky veprovy, ale neuzivam si to. Jakmile je to namlety....voila! Lahudka:D
A vy ostatni me na bilou sunku teda rozhodne nepresvedcite!![]()
andulka01 Podle mě je prostě problém v tom, že jak je jídlo holt vysoce multisenzorickej zážitek, tak se může snadno stát, že někomu ostatní smysly v určitou chvíli převálcujou chuť a horko těžko se to zpátky srovnává nějakou racionální úvahou. Jako u mě ta hmatová odezva, já fakt jak kousnu do něčeho, co si můj mozek vyhodnotí například jako "slizký", tak mě to reflexivně natáhne, sorry, že už se vyjadřuju takhle explicitně. :D Asi by se toho nějakým tréninkem dalo zbavit, ale nevím, jestli chci zrovna tohle překonávat.
711990 A jsme zpět u toho, proč je Poli taková delikatesa!! :D
711990 A mne zas až tak moc nebere mletý. Sto lidí sto chutí prostě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY