Karja no polevku jsem vzdy mela za samostatne jidlo, to se pak neda stihnout vse snist:-)
Jídlo a vaření
Karja co dršťky? ![]()
nolita tak teda ten mozecek jsem v zivote nejedla, to nevim, ale jinak co se tyka surovin tak asi jim fakt vse
jen teda nesnim kdejakou nepodarenou kuchynskou upravu, musi to byt dobre uvarene, to vidim jako vetsi potiz![]()
nolita Nevim, opravdu krom nějakých neobvyklých vnitrnosti, nemůžu teď na nic přijít.
eM aha vida drstky nerada, to je fakt! nemam rada chrupavku.
eM Jo to jim v polévce.
viktorka_od splavu Aha, no to já samotnou beru jen na večeři;-)
viktorka_od splavu ta rajská vypadá dobře. Já to jídlo moc nemám ráda, jednak nemusím knedlíky a obecně se to tady dělá příliš sladké, ale tu tvoji s omackou v nějaké bylinkové úpravě, ideálně, bych brala hned!
já teda mám jen málo jídel, které fakt ne, a to jsou tvarůžky, krupicová polévka a plíčky na smetaně, to přiznávám, že je mi nepříjemně, jen to psát, a fakt jsou to jídla, která bych asi při nejlepší vůli nedala... takže vlastně obdivuju, pokud to někde nemá vůbec...
ten mozeček - tam asi záleží, ve vaječině si ho umím představit, jinak taky ne...
no a pak je pár jídel, které teda nemusím, ale když si to situace žádá, tak to sním, aniž bych z toho měla velké ujímání... jako třeba kapr, takové ty klasické játra s rýží...
a jídla, která normálně sním, ale nejsou oblíbená, ale tak to má asi každý
edit: špatná kuchyně se samozejmě nepočítá...
continuity nojo muz si stezoval ze to neni sladky-oni jedi taky tu sladackou, to vubec, ja maso nasladko nemusim. dala jsem hodne koreni, prakticky stejny jako svickova, jen bez smetany a z vetsi casti zelenina nahrazena rajcaty (mela jsem loupana z plechovky)
viktorka_od splavu mozeček je dobrý. U nás to bylo raritní, jedlo se to jenom na zabíjačkách s vajíčkem, taková jako smaženice a byla to velká vzácnost.
Já jsem dost otrlá, jedine jídlo, které opravdu nedávám jsou drstky, jinak v případě hladomoru asi vše, ale to ještě neznamená, že mi vsechno chutná stejně a některé ty preference mám dost výrazné.
Bůček jsem nejedla snáď 20 let, ale to je tím, že nemám potřebu to jíst, zdravé to stejně 2x není, tak co řešit.
Karja já nedokážu pozřít žádný tlustý. Špek, slaninu, ty tlustý kusy z ovaru, hodně prorostlý bůček, nic. Jednou na návštěve nám dali řízky z hodně tučný krkovice, to jsem fakt trpěla a přes veškerou snahu to nebyla schopná jíst.
viktorka_od splavu Tak můj muž to má jako otázku cti, že dělá domácí (na mě zbyde akorát to nádobí). Teď tak jako sonduje, co kdybychom zkusili vyrobit domácí šunku, před x lety jsme dostali nějakou sadu na ni.
continuity jezis bucek![]()
Kokoska ja to miluju, jako dite jsem to nejedla ale ted.. musi byt upecene tak ze to jde mazat, uplne rozpadave, lahoda. ten ovar 1x rocne, super. castej uz bych ho nemusela:-)
Jitka77 udělat to jde, ale myslím, že to už kdysi psala i Grossularia: aby si se zbavila těch dusitanovych soli, muselo by se to sníst do 2-3 dnů kvůli botulotoxinum.
Děda to dělával, ale ty rychlosoli do toho stejně dával.
Jitka77 nojo muz by takhle chtel vsechno domaci - on to uvari, treba nudle, knedliky.. vsecko umi, predvede..ale pak chce abych to delala ja![]()
Karja já nedokážu pozřít žádný tlustý. Špek, slaninu, ty tlustý kusy z ovaru, hodně prorostlý bůček, nic. Jednou na návštěve nám dali řízky z hodně tučný krkovice, to jsem fakt trpěla a přes veškerou snahu to nebyla schopná jíst.
Mám to stejně. Kdyby to bylo fakt nutný, dokázala bych sníst třeba koprovku, i když kopr nesnášním, ale tlustý nikdy.
viktorka_od splavu smažák s hranolkami a k tomu kofola je po desaťhodinovej túre úplné blaho :-) Vtedy mi smažené+smažené vôbec nevadí. Inokedy si to vôbec nedávam
Taky nesnáším tlustý maso. Nejím stehna - maso s držákem, nesnáším obirat kosti - třeba kridylka, žebra , to prostě není jídlo. .prostě placate maso ano.
Nepozru ryby. Ale syrový losos, marinovany ve šlehačce byla atomová bomba rozkoše.
Nepozru vnitřnosti, kromě jater a dobře udělanych ledvinek.
Kdysi jsem omylem snědla pličky na smetaně, tedy bez toho "masa" a chutnalo mi to moc, ta smeranova pikantní omáčka. Ale nikdy už jsem to nezkusila znovu. A pamatuju si to dodnes. .
A to jsem si dlouho myslela, že jim všechno ![]()
Fascinuje mě známá, božská kuchařka. Srdce, kureci Srdíčka, telecí nožičky, jazyky apod.. Neskutecky![]()
Kokoska teď jsi mi připomněla, jak si muž objednal v restauraci špekový knedlíky a pak to z toho pečlivě preparoval
On je v tomhle děsnej. Kupuje třeba takovou tu šunku s tenoučkým bílým okrajem a ten pak ale taky musí pryč.
Karja eM Dršťky mňam, samozřejmě správně připravené. Jim vážně všechno, krom teda věci u kterých mám morální zábrany, tedy vše chráněné a vzácné, žraloky, velryby, želvy.
Miluju veškerý maso, vnitřnosti, ovar, kolínka, tlustý, netlustý. Ryby i komplet mořský potvory. Místní i exotiku. Jedla jsem krokodýla, pštrosa, klokana, antilopu, velblouda, cvrčky, kobylky, červy.
Zrovna včera v práci proběhla debata co kdo nejí. Kopr zbožňuju, rozinky ve strudlu i vánočce, mlikovou fazolkovou polívku, všechny ty "hrůzy" co tam jmenovali
jsou pro mě ok.
Pro mě je důležité že je to kvalitní a dobře připravené. Odflaknuty well done steak ze svíčkové mě nepotěší, s láskou udělaná dršťková nadchne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY