711990 dekuju! Mac&cheese, pani si zije
. Hned zarazuji i do naseho jidelnicku.ted zrovna delam salat nicoise, takze diky za inspiraci. Syn teda dostane z mrazaku miniporci gulase s penne, protoze salatu by se nedotknul.
Jídlo a vaření
Luna u nás taky. Naposledy jsem dělala ovšem lokše ze zbylých brambor a kulový, nežerka měla svoje "nejlepší" dny a rozplakala se nad nimi ![]()
marieu
Haha, to jsem jednou taky zkusila a teď zní první věta před jídlem: "Mami, nejsou to NÁHODOU zas ty hnusný ty z těch brambor?"
Luna bože, jak děcko jsem se po nich mohla utlouct!
Ještě obměna je párek se šťouchanejma bramborama na cibulce. Jsou na cibulce, tak je v tom i zelenina
a pro zájemce (jako třeba já) ještě kyselý okurky.
Co máte proti řízku s rýží? ![]()
Že Slovenska jsem severního, já to zas nenávidím s brambory. Pro mě jsou brambory bez omáčky totální dusivka.
711990 Můl manžel přijde do Lokálu, podívá se, jestli ten den mají k něčemu jako přílohu kaši, a když jo, tak si ji dá s těma jejich párkama :-). Taky to má rád. BTW, párek z Naše maso by asi Tonánek mohl, ne? ![]()
My byly tři děti a chudá rodina, neexistovalo něco "nejíst", ale je to teda dost hodně dávno :-)
Vlastně mě to překvapuje furt, i u dospělých. Jak jim všechno (neříkám že všechno nutně musim), tak si neumím představit že někdo něco nejí, třeba právě zeleninu.
continuity brambory s omáčkou
maximálně tak v kulajdě
continuity Ja som zo severu Slovenska a v našej rodine sa teda rezeň s ryžou nikdy nejedol. Prvýkrát som sa s tým stretla až v jedálni na VŠ v Bratislave a teda stále som si na túto kombináciu nezvykla a udivuje ma. A ryžu mám pritom veľmi rada, môžem ju jesť pokojne aj každý deň, ale nie k rezňu, je to pre mňa príliš suché.
Řízek s rýží, to když jsem prvně slyšela, tak se mi tomu ani nechtělo věřit! :D Přijde mi to fakt divný, ale vlastně ani nevim proč, v Japonsku se katsu řízky taky jí beztak s rýží a divný to není.
Ale třeba ryba s rýží, to už mi přijde jako úplně validní kombinace, mám to v jídelníčku zrovna na příští týden - špízy z lososa, wakame salát a rýže.
Evaeva A zemiaky nejete ani ku kôprovej omáčke či tekvicovému prívarku? Len ako prílohu k mäsu bez omáčky?
711990 Já se taky zamyslela, od kdy jedla dcera párky a nepamatuju se přesně. Zato vím, kdy jedla týden jenom párky :-). Když jí byly tři, jely jsme spolu lyžovat do Krkonoš a dole pod sjezdovkou prodávali párek v rohlíku. Asi měla hlad, tak jsem jí ho koupila a ona pak týden nic jiného nechtěla. Rohlíkem se nezdržovala, vytáhla z něj vždycky jenom párek :-).
999
to je podle myho gusta!
andulka01 no můj muz detem říká, že hladomor na ně. U nás se taky muselo jíst všechno, ale nevzpomínám na to ráda.
continuity Máma naštěstí vařila/vaří výborně ![]()
andulka01 máma vařila dobře, ale prostě některé věci mi vadily vždy. Radši bych si dala rohlík s máslem.
dorota tekvicový prievarok se v čechách asi nedělá, ke koprovce s masem se asi brambory dělají, ale já to nerada, jedině k té kulajdě. Brambory jsou pro mě příloha k masu s výpekem, ke kuřeti, sekané,...
Evaeva To je zaujímavé. U nás doma sa zemiaky dávajú k pečenému mäsu, omáčkam a prívarkom, zemiaky dávame aj do niektorých polievok. Ale zasa doma vôbec nerobíme šťouchané (ani neviem, ako sa to povie po slovensky).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY