Gatita Někde to tu visí a mám to i stažený
, ale jestli ti to 711990 pošle, tak se tím nebudu zatěžovat. ![]()
Jídlo a vaření
Garfie ja si jídelníčky rozmyslím taky. většinou mi to vydrží tak do středy.... zas když vymyslím jídlo navic, tak to není zas takový stres. ![]()
Garfie ale jo, on se za poslední dobu hodně moc zlepšil, jak do 4 nejedl skoro nic, všechno suchyyyyyyy
, tak ta blbá korona nám v tomhle moc pomohla, i kilo přibral a vyrostl, přikládám to tomu, že není celý den o hladu, tak se mu roztáhl žaludek. Ono takhle sepsané to vypadá celkem hezky, ale je to všeho všudy nějakých 12 jídel a když už to jím tři roky dokola, mám z toho lehce depku, na vaření dalšího jidla při sebe nemám morál, už takhle vařím 2x, protože malej, ač mu budou už 2, se o dospělé jídlo vůbec zajímá a vyžaduje miminí blafy, když mu dám to naše, je o hladu
samozřejmě to různě kombinuji, ale je to opruz. Jídlo beru jako nutnost, vaření mě nikdy nebavilo a reakce ve stylu: zírá na talíř a fuuuuj, to neciiiiiii, ač si to předtím výslovně přál, mě dokázaly vytočit do běla. No nic, teď mě mrzí, že jsem si ten jídelníček neuložila. Asi nám ho sem naše papouščí královna bude muset vrznout ještě jednou, když je nás tu takových víc
jo a nejvíc mi vadí, že nejí vůbec žádné polévky, z toho rostu, já je miluju a mám je za plnohodnotné jídlo, teď si je uvádím jen občas, jím to, co je, ale maso maso maso mi těžce nevyhovuje.
continuity
Já to taky nedodržuju stoprocentně, ale jinak tak nějak orientačně mi to pomohlo, protože běžně to vypadá tak, že v půl dvanácté vystřelím, jakože "ježišmarjámělabychudělatoběd" případně kolem půl jedné se dostaví vyhladovělé děti a dožadují se obědu, hned!!! Proto to pak věčně končí těstovinama nebo kuskusem se zeleninou, nebo tak něco. 711990 mi třeba prudce vylepšila jídelníček párkem s bramborovou kaší, protože to je super jídlo, který jsem do té doby na repertoáru neměla.
Párek bylo jídlo k večeři a chlebu!
Gatita to jsem praktikovala, kdyz byly deti maly. Jidelnicek na 14 dnu, vyliplej na lednici.
Tak včera a dneska jsem si u holčiček nešplhla... stir fry s kuřecím, brokolicí a mrkví. A ani jsem to nepřehnala se zázvorem a česnekem ????♀️. Na zítra se musím vytasit s nějakou klasikou, aby ta větší a hubená aspoň trochu jedla.
Ad jídelníčky- nikdy jsem nebyla nástěnkářka, tohle bych nedala. Plánovat mě naučil košík a rohlík, nakupuju s nějakou představou, co kdy vařit a neutrácím bezmyšlenkovitým házením do nákupního vozímu... Nebo jednou za čas proberu mrazák a udržuju ho "čerstvý".
Garfie parek s kasi fascinuje kazdyho! Je to sambovo oblibeny jidlo
nic ho tolik nepotesi!!! Tonda teda parek nedostava, ale hodne by o to stal:D
tak tady mate, vcetne rceptu na lososa se seminkama, losos teriyaki, orzo s hraskem, Ottolenghi kure a kure generala Tso
Jinak fakt to tocim dokola, nekdy neco pridam, uberu, prehazim a nekdy mame mekac nebo pizzu:D

711990 Mých dětí teď už taky!!!
Jinak mi to připomnělo kamarádku, která líčila, jak záviděla spolužačce na gymplu, když u ní jednou zůstala na večeři, že mají párky! Protože to u nich nesmělo přes práh....![]()
Tak včera a dneska jsem si u holčiček nešplhla... stir fry s kuřecím, brokolicí a mrkví. A ani jsem to nepřehnala se zázvorem a česnekem ????♀️. Na zítra se musím vytasit s nějakou klasikou, aby ta větší a hubená aspoň trochu jedla.
Ad jídelníčky- nikdy jsem nebyla nástěnkářka, tohle bych nedala. Plánovat mě naučil košík a rohlík, nakupuju s nějakou představou, co kdy vařit a neutrácím bezmyšlenkovitým házením do nákupního vozímu. Tohle je pro mě doopravdy změna k lepšímu.
Tulipe
Tak to je vyšší level! Ovšem mě třeba ani po letech nepřestává fascinovat řízek s rýží, který běžně dostávám u tchánů na Slovensku.
711990 vidíš a syn párky vůbec nechce, ani buřt z ohně, ten chce jen opékat;)
Evaeva to bysme tvorili dobrou dvojici, on by opekal, ja jedla! Achjo, dala bych si opecenej burt!
711990 já taky. Za chvíli bude léto, tak se dočkáme.
Garfie 711990 ehm, dámy, tak jo, přiznávám, dnes byl k obědu párek s br. kaší, taky to pro mě bylo zapomenuté jídlo. dítě SAMO (tj nemusela jsem mu to cpát do pusy, což je u nás běžné: mami, prosím dávat) snědlo asi 3/4 talíře, u toho pomlaskávalo cituji: to je dobrůtka, načež to zakončilo zvoláním mňaaaaam, miluju párečky, suma sumárum snědl větší porci než já. Pak se s něčím vyvařuj
zítra budou těstoviny. Hodlám si život ulehčit, co to jde, už druhý den tu je mlha a pěkně hnusně vlezlo, brrrr.
Evaeva syn takhle, když mu byly 2,5 a nic nejedl, muži v létě sežral skoro celou na ohni dělanou krkovici, koukali jsme na to oba jak blázni. Tím jsme zjistili, že když mu téměř cokoli očoudíme na ohni, tak to sní, prostě ideální strava pro batole ![]()
Garfie Rezeň s ryžou je asi nejaká špecialita južného Slovenska. Nestretla som sa s tým, kým som neprišla študovať do Bratislavy. Doteraz som si na to nezvykla a to je už x rokov, čo som v Bratislave. V jedálni v práci to býva dosť častá kombinácia - rezeň a ako príloha ryža. Je to strašne suché a ani zeleninový šalát to nezachráni. U nás doma (som zo severu Slovenska) sa rezeň jedol so zemiakmi, zemiakovou kašou či zemiakovým šalátom.
A priznám sa, že mne nesedí ani kombinácia ryba + ryža, napr. losos s ryžou, ako spomína 711990.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY