Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline tina
6333 příspěvků moje polička 04. března 2021 14:22

Malenge meli jsme tyhle. Proste jsem je bafla v krame u kasy, vic nezkoumala a dobry. Teda ja si pochutnala prekvapive vic jak deti. Malymu jsem neprozretelne rekla, ze babicka si dava vzdycky jen trochu, protoze se tim dusi a on mi pak porad hlasil: "Mami, uz se taky dusim!"

Offline tina
6333 příspěvků moje polička 04. března 2021 14:25

Karoleena no, tenhle luštěninovej problém mám dost často a proto tak miluju červenou čočku:)

Offline Isca
4895 příspěvků moje polička 04. března 2021 14:34

Karoleena Ještě nezapomeň, pokud namočíš včas, že nemáš ujídat syrový fazole

Offline continuity
43586 příspěvků moje polička 04. března 2021 14:56

Malenge rozumím a soucítím, jedno moje dítě zas nesní nic zeleného, kromě okurky. 

Offline Malenge
4860 příspěvků moje polička 04. března 2021 18:20

tina děkuji, jejich původ je mi moc sympatický, mé rodné město

continuity zelená ignorace taky dobrá, jsou to zlatíčka

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. března 2021 18:23

Garfie alebo kupované pesto, sušené rajčiny a parmezán, to je u nás obľúbené lenivé jedlo :) 

To tu docitavam a potešilo ma, že v tom lenivom varení nie som sama

My sme dnes mali slíže (domáce ale zásoba od maminky) s makom, zajtra sa idem hecnut a bude niečo na spôsob zanzibar chicken masala a keď sa úplne prekonám tak aj brownie spravím. Ale v rámci výživy detí sa snažím tie jednoduché jedlá vyvážiť aspoň polievkami, tá vždy musí byť. Včera mi bolo blbo tak som urobila len rybu a zemiaky a syn sa hrozne dožadoval polievky! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. března 2021 18:25

continuity starší zje k chlebu iba červenú papriku, nič iné a ani žltá neprejde. Inak obidvaja milujú kyslé uhorky a cviklu, šalátu sa nikdy nedotkli. 

Offline Nyarlathotep
příspěvků moje polička 04. března 2021 19:22
Reakce na andulka01:

Karja eM Dršťky mňam, samozřejmě správně připravené. Jim vážně všechno, krom teda věci u kterých mám morální zábrany, tedy vše chráněné a vzácné, žraloky, velryby, želvy.

Miluju veškerý maso, vnitřnosti, ovar, kolínka, tlustý, netlustý. Ryby i komplet mořský potvory. Místní i exotiku. Jedla jsem krokodýla, pštrosa, klokana, antilopu, velblouda, cvrčky, kobylky, červy.

Zrovna včera v práci proběhla debata co kdo nejí. Kopr zbožňuju, rozinky ve strudlu i vánočce, mlikovou fazolkovou polívku, všechny ty "hrůzy" co tam jmenovali jsou pro mě ok.

Pro mě je důležité že je to kvalitní a dobře připravené. Odflaknuty well done steak ze svíčkové mě nepotěší, s láskou udělaná dršťková nadchne.

​Podepisuju také jím vše a chutná mi, pokud je to dobře pripravené. 

Offline Nyarlathotep
příspěvků moje polička 04. března 2021 19:24

A nikdy mi nevadilo u prarodičů hladit králíky a nosit jim mlíčí a pak je další víkend mít k obědu. Prasátka jsme si taky pojmenovávali. A jak mi pak chutnalo na zabijačce.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:28

Nyarlathotep ja by som tiež chcela jesť všetko ale som strašne fajnová . Ako tu bola debata o tucnom mäse, tak kvôli mne sa mama naučila robiť iba čisté mäso a aj tak som každú šľachu a blanu odkrajovala a mäso piplala na nanovlakna. Mna z toho strašne nadrapuje, pardon za výraz. Hlavne ak niekde zbadám kúsok žily, to som dojedla.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:30
Reakce na Nyarlathotep:

A nikdy mi nevadilo u prarodičů hladit králíky a nosit jim mlíčí a pak je další víkend mít k obědu. Prasátka jsme si taky pojmenovávali. A jak mi pak chutnalo na zabijačce.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:35

Jak jsem tu furt s tou pohankou..tak nakonec jsem ji použila po svým a vecpala ji do chleba  ve formě kaše - a dobrý, zas je to jiný, trochu jiná chuť a v kombinaci s pšenicí a vysokou hydratací vznikl chuťově zajímavej chleba s mechovou střídou. Základní recept je Maškrtničin pšeničnej se žitnou kaší, místo žita je ta namletá pohanka a místo celozrnné pšenice byla mletá špalda (ale jen že mi došla ta pšenice ke mletí)..já jen kdyby to chtěl někdo taky zkusit :)

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:39

Ounz Vypada krasne a tvuj popis lakave

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. března 2021 19:46

moora díky :) byl to trochu adrenalin, ale měl celkem úspěch. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. března 2021 20:02

Mrakoplas jako bych četla o sobě. My to máme asi v rodině, ségra nejí pro jistotu maso skoro vůbec, rozhodně ho nepřipravuje

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 04. března 2021 20:19

Ounz to znie zaujímavo a chlieb vyzerá úžasne. Sambo tiež pečie, skúsim mu túto inováciu navrhnúť.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. března 2021 20:24

Ounz prosimte kde kupujes zrni k namleti? A na cem ho meles?

Offline 999
19897 příspěvků moje polička 04. března 2021 20:27

Já pořád vařím podle Jeruzaléma a tohle budu mít na jídelníčku minimálně 1x týdně. Kuřecí salát s fenyklem. Je to super:-). 

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 04. března 2021 20:34

711990 no, špaldu v dmku a pohanku tam zkusim taky, jak radila baltik , že tam mají tu lepší, teď mám tu běžnou z obchodu. Jinak žito a pšenici v country life anebo u nas v lokálnízdravý výživé panč country life je zřejmě jen pro lidi, co nechodí do práce s tou jejich otvíračkou. 
a melu na mlejnu na obilí, to se asi nedá jinak, aby ta mouka byla hladká a ne spálená. Ale ty mouky se dají všechny koupit i namletý, naštěstí. 

Mrakoplas zkuste :)

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 04. března 2021 20:36

Ounz jo tu spaldu jsem v DM videla, jen jsem si nebyla jista, jestli se to da pouzit. Ja mam mlynek v ramci robotu, ale nevim, jestli to k necemu je.