711990 já tu špaldu mám od nich opakovaně, přijde mi fajn. Jinak špaldovou mouku - hladkou, celozrnnou i chlebovou míval moc pŕima lidl, akorát uz sem tam nebyla nějakou dobu, tak nevim jestli ještě maji? Záludně nebyla u mouk, ale u prášků do pečiva..
Jídlo a vaření
711990 jinak mlýnek v ráci robota nedokážu posoudit, možná maškrtnica někde zmiňuje? Já mám ten samostatnej..
Ounz ja ted miluju spaldovou hladkou a zitnou i psenicnou hladkou celozrnnou od Babiccina volba. Jsem s nima hrozne spokojena a krasne se s nima pracuje. Je to velkej rozdil oproti tem co jsem brala predtim z Rohliku, jedine problem je, ze je tam nemaj a musim pro ne do Billy. To mleti zkusim, mlynek je oznacenej specialne na obiloviny, melu v nem koreni, tak uvidime. Jak poznam, ze to je spravne?:D
711990 no chce to fakt spíš do hladka, aby to nebyl šrot..
999 vypadá to moc lákavě, co je to žluté?
tina To je zálivka :-). Pomeranč, šafrán, med, bílý ocet a trocha vody, hodinu dušené a rozmixované.
999 hmmm, myslím, že by mi to chutnalo:) a máš to jako tradičně hezky naservírované
tina Díky:-). Chutnalo mi to moc, doporučuju uvařit :-). Osolené a opepřené prso 2 minuty z každé strany opéct na pánvi a pak na 15 - 20 minut do trouby na 200. Mezi tím nakrájet na tenko fenykl, přidat chilli papričku na plátky, bazalku, koriandr, mátu. Osolit, zalít šťávou z citronu a olivovým olejem a osolit. Upečené prso roztrhat, promíchat s fenyklem a bylinkami a pokapat zálivku z pomeranče. V originál receptu je ještě rozetřený česnek, ale nějak mi tam nepasuje :-).
999 moc děkuju, ukládám a zkusím![]()
tina Zkus, je moc dobrý :-),
Nyarlathotep Prosím tě, my jsme měli u strejdy prase, které se jmenovala po jeho kamarádovi od kterého to prase dostal. Byla to navíc jeho značně individualni přezdívka, žádnej Vašek. No to bylo teprve divný:-D
Dneska je mě starší dceři 37 let. Příšerné, mít takhle staré dítě ![]()
Mladší dcera ji udělala dort.
Vegan, raw. Korpus ořechy a datle, 2 krémy z kešu, ten horní ještě s malinami, navrch čerstvé maliny, drcené pistacie a hořká čokoláda.
původně mělo být zdobení jiné, plánovala hnízdo z bílé, ale spletla si čokolády a zjistila, že doma bílá není.
Prý příště to bude lepší. ![]()

Dadoo ten je roztomilej
Za normální situace bych bráchovi na dnešek upekla ten mrkvový, co jsi mi na něj kdysi dala recept, ale poštou mu ho fakt posílat nebudu...
tina jo, roztomilej. Ona mi psala, co s tím má dělat, když tu bílou coko nemá a zapomněla, že chtěla hnízdo naplnit malinami a naskladala je na povrch. Tak mě napadlo, ať udělá ty pocmarane ozdoby z té horké coko. A zcela evidentně se jí dobře darily a muselo ji to dost bavit, když jich udělala tolik.
Musela jsem se smát.
Ale krém z kešu jsem ještě nikdy nejedla. ![]()
Ten mrkvový je úžasný, zrovna dnes na něj zet vzpomínal, a je to už snad dva roky ne-li víc.
999 ja sem jdu prave s dotazem jestli je to to safranove kure s bylinkovym salatem, ha. Zarazuju na seznam, vypada to paradne!
Vzdycky par dni prebehne nez doctu no a ted bych si dala parek s kasi, hribovy rizky (s domaci tatarkou) a smazak s bramborem, ten poctivej tahaci. Grrrrrr.
Delala jsem svedsky maso koule v omacce, dobry to je, jiny nez klasicka italie a to dost teda. Dneska bude kure a salat a o vikendu jsem slibila kamaradovy, ze ho naucim kure na paprice. O zabavu postarano.
Zarinya brambory s tatarkou btw. obcas delam na placato, mensi brambory bud uvaris a nebo strcis do mikrovlnky, rozplacnes talirem na placato, ve slupce. A na masle opeces do zlatova. Super kdyz jsou novy i s cibulkou a zakysem nebo co ti chutna, tatarka domaci je na jistotu.
Evaevabrambory a omacka, jedine houbova. Klasika z cerstvych podle babicky, jinak max na testoviny a bez smetany teda. Koprovka dobra by jeste sla.
A nikdo nezminil UHO!!! Dobra uho s bramborem nevadi, pecenym treba....
0zero7 mas nejaky recept na ty svedsky koule prosim?
999 To vypadá skvěle a díky za recept
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY