tina 7 dní pri dobrom skladovaní v chladničke by nemal byť problém.A odporúčam vákuové dózy na potraviny.
Jídlo a vaření
milacka bylo v ledničce, ale už je v koši. Včera se mi zdálo ještě OK a dneska bylo vizuelně divný, tak radši šlo. Asi bych si to jídlo pak stejně podvědomě neužila.
tina Kokosový mlíko mi nikdy nevydrželo déle než čtyři dny. Snažím se vždycky spotřebovat celou plechovku - což ovšem znamená, že to zeleninové kari jím už třetí den ![]()
Občas koupím do zásoby ty malinký plechovky když vařím jen pro sebe.
Nemate nekdo prosim osvedceny recept na neco kokosoveho? Ale ne kokosky.
Dik
Měli jsme divné máslo. Napřed jsem podezřívala muže, že do něj hrábnul nožem od syrečků.
Pak ale sám říkal, že chutná divně camambertovitě a přísahal, že ho ničím nekontaminoval.
Tak letělo.
andulka01 ty malé plechovky jsou fajn tip... strašně nerada něco vyhazuju a do spousty receptů dávám fakt jen malé množství
andulka01 a ty jsi tu myslím psala o tom banánovým chlebíčku - dáš tip na nějakej fakt moc dobrej? Dělala jsem zatím podle dvou receptů a jako dobrý, ale chtěla jsem víc:) Mám teda strašně ráda ten z Cross Cafe, ale to asi nikdo tady recept mít nebude, co?
Luna U nás je oblíbená hrnková bábovka, kde jeden hrnek mouky vyměním za hrnek kokosu a přidám nasekanou horkou čokoládu.
Nebo smíchat kokosové mléko, kokos a chia semínka, naporcovat do misek/skleniček, nechat nabobtnat a ztuhnout. Pak doplním ovoce nebo marmeládu.
milacka Máš v tom ještě nějakou jinou vychytávku než pečený květák a batáty? :-)
Sweet Potato Stalo se mi to už několikrát, vždycky u másla od farmáře. Jak je to čistě přírodní, tak je to k těmhle věcem náchylné :-(.
999 dôležitú chuť robí tá kôpka navrchu, na oliváči s kúskom masla smažím cibuľové prúžky, kúsky karfiolu, plátočky cesnaku, keď trochu všetko skaramelizuje, pridám soľ a koreniny, ja som dala gulášové korenie. Inak recept bol s hokkaido, ale nemala som doma, tak som dala batát. A krém je bez mlieka alebo smotany, len vymixovaný. Varím z toho, čo mám aktuálne v chladničke, ale aj tak chuť výborná.
milacka Díky, já to dělám vlastně podobně, jen to všechno upeču dohromady na plechu, pak část dám stranou a zbytek rozmixuju. Místo smetany dávám kokosové mléko. Už jsem to dlouho nevařila, jdu koupit batáty :-).
Prosím, máte někdo nějaký zaručený recept na batátové hranolky? Ideálně light verze.
Díky, prohledám to.
andulka01 ja to ted zkousela s tim obalenim v skrobu,paprice a to byla zatim nejlepsi verze,opravdu krupave,akorat se mi v tom oleji stal slepenej chuchvalec.![]()
takze dokonalou verzi furt nemam.
dynda ja bych jen doporucila at budes delat jakkoliv,namocit ty hranolky pred pecenim,smazenim do studene vody alespon na pul hodiny.(pak vysusit)
Díky za tip.
999 Tohle bylo nějaké obyč máslo z "velkochovu", tak mne to překvapilo. Budu to brát jako známku, že bylo poctivé.
tina Promiň, dělám fakt od oka, poměry nebo váhy mi moc nejdou. Nejpovedenější byl asi ten nejvíc karibský - měla jsem opravdu černý starý hnusný banány, 1/2 dcl bílý rum, lžíce extraktu z pravé vanilky, trošku skořice, muškátového oříšku a černého pepře (koření dohromady lžičku), strouhaný kokos, tmavý třtinový cukr. 2 vejce, hrnek rostlinného oleje, polohrubou mouku, prášek do pečiva, špetka soli, trochu plnotučného mléka podle konzistence.
Vidličkou rozšmatlat 2 banány, vejce s cukrem trochu vyšlehat, přidat ostatní mokré ingredience. Vmíchat suché, moc se s tím nepatlat. Těsto by mělo být mokré.
Po vyklopení jsem do teplého udělala dírky párátkem a potřela lžící velmi jemného bílého rumu.
Uhájit ty banány před vyhozením byl dost oříšek, ony jsou na pečení fakt nejlepší úplně černý. Pokud nejsou nebo ti to přijde moc divný, tak normálně zralé banány upéct ve slupce (zesládnou a půjdou rozmělnit).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY