Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 16. března 2021 21:59

Sweet Potato Já minulý týden vyhazovala máslo plesnivé, to se mi stalo poprvé. Už jsem ho tak musela koupit. I bylo dobre, ,,jen,, v prostřed zelené. 

Zítra jsou v plánu ty IKEA kulicky, a dokonce měla být i batatova polévka, ale sambo nekoupil batáty, tak bude rajčatová, tu jsem snad dělala jednou v životě.

No a máme zavřeny COOP, udeřila Corona, tak doufám, že budou paní prodavačky fit a bez komplikaci. člověk si řekne takovej malej krámek na vsi, ale fakt se bez něj hned hůř žije;-). A co teprv ti starší lide, co neřídí. 

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:03

Premejslim nad nějakým zeleninovým jídlem na dva dny a furt na nic nemůžu přijít. Krome své klasiky dýně s cizrnou.

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:16

Karja udělej zapečené brambory. Třeba se sýrem.

Ja mám na ně totiž Desnou chuť

A zeleninu bych tam přidala navíc. 

https://www.toprecepty.cz/recept/52802-zapecene-syrove-brambory-s-jogurtem/

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:20

Dadoo :-D:-D Když ty mi druhý den nechutnají...možná nějaké těstoviny by šly. Jako masové jídlo na dva dny dávám, to se upeče flak masa a čus...ale ta zeleninová, to už mi dává zabrat;-)

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:22

Karja a co třeba nějaké placky? Kvetakove.. Těsto v lednici a druhý den upeces čerstvé. 

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:24

Dadoo Jj ty placky jsou dobře, nebo cuketové. Je to sice zas víc práce udělat víc porci, ale tak co.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:41

Karja Co nějaká indická čočka, dál? To mi přijde jako hrozně vděčný jídlo, je to celkem hned hotový, ohřívaný druhej snad i lepší, dají se k tomu prostřídat přílohy... A vůbec ta indická kuchyně má v tomhle směru podle mě potenciál, třeba ještě zeleninová korma mě napadá, tu jsem vařila zrovna nedávno.

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 16. března 2021 22:46

Karoleena Jo, Indie je super, ale jak teď nechodím nikama na jídla, nemám vůbec inspirace na tu Indii. 

Online viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 17. března 2021 06:27

Karja a co kvetakove kari

ja teda dost omezuju ty exoticke prisady, u nas neradi palive-a narvu do toho i jakoukoliv zeleninu co najdu-mrkev, porek, papriku.. mliko dam jednou kokosove a podruhe slehacku podle tve rady:-) takze verze pro deti.. a ryzi zvlast medelam, proste vyrobim toho kotel vcetne nejakeho "plnidla" typu brambory nebo ta cizrna ci cervena cocka

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 17. března 2021 06:54

Karja hlasuju s ostatníma pro kari. Květákový s cizrnou, třeba. Dělám základní soft verzi i pro děti a s drahým si na to nakapeme srirachu... koriandr musí být!! 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:28

Karja Falafel by nejedli?

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 17. března 2021 07:34

Karja a zapečený baklažán s paradajkovou omáčkou?

Offline Karja
44912 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:46

Kari je dobrej nápad, no nám to ale dva dny nevydrzi, já toho vůbec neumím navařit kotel, aby bylo třeba 6 velkých porci, to umím jen z masa. Tak uvidíme;-)

Offline Arietui
98 příspěvků moje polička 17. března 2021 09:54
Reakce na tina:

...dneska bylo vizuelně divný, tak radši šlo. Asi bych si to jídlo pak stejně podvědomě neužila.

​mám to úplně stejně! plýtvání nemám ráda a snažím se mu jak to jen jde vyhnout, ale jakmile začnu jen přemýšlet nad tím, jestli potravina už není KO a zkoumat jí, tak je to konečná, mám blok a nejsem schopná to pozřít a nebo jen s krajní nechutí

Offline milacka
5891 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:02

Arietui mala som to podobne, po dvoch dňoch po otvorení som potraviny nejedla, naučila som sa neplytvať, vyhadzovanie potravín neschvaľujem, hneď mi v hlave naskočia obrázky hladujúcich detí. A výrazne mi pomáhajú vákuové dózy, vasajem vzduch a hneď mám lepší pocit, že si syr, nezjedené jedlo alebo čokoľvek iné udrží čerstvosť. Pri mojej HIT aj tak nič staršie ako 24 hodín nezjem. 

Offline Arietui
98 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:38

milacka mně nevadí ani tak to, že by to bylo třeba déle otevřené - dokud to vypadá a voní standardně a očekávaně nevadí mi jít cokoli 'staršího'. Jakmile ale začnu jednou o potravině a její kondici pochybovat už většinou není cesty zpět a vidím jí jako e-e.

Leda by si muž přede mnou vydatně ukouls/lokl/lízl a neušklíbl se (a přežil) to mě občas dokáže o nezávadnosti přesvědčit ale jak psala Tina, už si jídlo tolik neužiju. 

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 17. března 2021 10:56

Sweet Potato My zas máme divný sirup. Kupuju ho často, takže chuť znám-bezinkový od Yo, ale teď chutná, jakoby do něj byla přimíchaná kopřiva! Vypili jsme ho!

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 17. března 2021 11:09
Reakce na andulka01:

viktorka_od splavu Oooo, to by se mohlo líbit v práci, díky. A zbavíme se kokosu, který tak moc láká ty potvory nenažraný hnusný.

​Jestli máš na mysli ty, jejichž jméno se tu nesmí vyslovit-tak ty jsem právě objevila v Maldonské soli!!!

@Karja Ty placky můžeš zkusit upéct v troubě, abys je nesmažila půl dne. Jinak ještě třeba musaka, nebo nějaká podobná varianta á la lasagně, nebo květákový nákyp. Nebo taková ta čočková polévka, co tady kdysi hrozně letěla, trochu si ji můžeš upravit. A třeba něco jako kuba být nemůže? 

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. března 2021 11:15

Garfie Cože??? Právě jsem naskladnila zásoby, dvě krabičky od kažké...

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 17. března 2021 11:29

andulka01 No co ti na to mám říct...pořád jsem v šoku!!