Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 17. března 2021 12:59
Reakce na Garfie:

Sweet Potato My zas máme divný sirup. Kupuju ho často, takže chuť znám-bezinkový od Yo, ale teď chutná, jakoby do něj byla přimíchaná kopřiva! Vypili jsme ho!

​Mně začaly bílý papriky chutnat jako mejdlo! Poprvý jsem si řekla, že holt divná várka, pak jsem je ale koupila v jiným obchodě a zase mejdlo. Asi si dám chvilku pauzu.

Offline viktorka_od splavu
49441 příspěvků moje polička 17. března 2021 13:57
Reakce na Karja:

Kari je dobrej nápad, no nám to ale dva dny nevydrzi, já toho vůbec neumím navařit kotel, aby bylo třeba 6 velkých porci, to umím jen z masa. Tak uvidíme;-)

​aha ja to zas neumim udelat v malym:-) pak se divim ze hodinu krajim a cistim zeleninu, kdyz ta zeleninova jidla pry jsou snadna a rychla

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:38

viktorka_od splavu Ale jako čistit a krájet zeleninu, to je pro mě totální odpočinek! Dělá mi hrozně dobře třeba příprava svíčkové, v klidu očistim, uklidim a pak jen krájím a krájím... 

Online Karja
44912 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:51

andulka01 viktorka_od splavu Mě hrozně baví krájet zeleninu! Vždycky si k tomu piju kafe, no paráda. Jen toho času je min;-)

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. března 2021 15:54

andulka01 Karja Já to mám taky moc ráda, ty přípravy! Krájení zeleniny je úplnej relax, nebo teda mám i nějaký míň oblíbený druhy zeleniny:D, ale většinou to je příjemná činnost. A navíc vím, že hned vzápětí následuje má snad nejoblíbenější chvíle z celýho vaření, kdy je všechno očištěný a nakrájený, kuchyň uklizená a můžu si zálibně prohlížet vyrovnaný mističky s jednotlivýma surovinama, co už jen čekají, až je postupně nasypu do hrnce! :)

49441 příspěvků moje polička 17. března 2021 16:04

andulka01 njn, me to nebavi ani trochu. po tom roce uz jsem tak trochu rezignovala, stejne neni nic lepsiho na praci.. ale stejne me to otravuje

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. března 2021 17:22

Karoleena Přesně! I když dost často nastane situace, kdy čistím, krájím a rovnou postupně házím na olej do hrnce, do toho připravuju maso, krmim kočku (protože maso), popíjím víno a s někým si povídám. Což je vlastně taky super

Offline Garfie
28634 příspěvků moje polička 17. března 2021 17:29

Karoleena Ty jsi organizovaná!! Já dělám spíš všechno najednou a průběžný úklid nedávám už vůbec. Vlastně vařím tak "pochlapsku".

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:21

Garfie ale ten průběžnej úklid pracovního místa dávám, jednak malá kuchyně a jednak nechci udělat větší mess než je nutné.

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:23

andulka01 já vařím jenom takto. Všechno rovnou sypu do hrnce. Jídla, co vařím často, mám už nacvičené, že mi to hezky navazuje. 

Offline continuity
43581 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:25

andulka01 jo, průběžnéj úklid dělám, protože tím během vaření vyplňují čas. Ideální stav je mít na konci jenom ten pekáč nebo hrnce, ve kterých jídlo je.

Pakárna je, když ten čas vyplňuji prací, úklid už nestíhám.  To mě celkem je stresuje. 

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:27

Karja No tak teda pit kavu u krajeni zeleniny, ani omylem. Kava je relax, ja kavu piju rada k malovani, akorat si do ni nesmim namocit stetec, i to se mi parkrat stalo.

Vareni me moc neba, ale TED jsem upekla 4 plechy velikonocnich pernicku. A jsou fakt super. A kokosove musli, kdyz uz byla zapnuta trouba...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:27

continuity Na wok a na jemné zeleninové základy si radši připravuju do misek, mám ve stresu tendenci zapomínat na ingredience. Jasně že ve valné většině případů to jde zpod nože do hrnce. Ale zároveň miluju ty vzácné chvíle, kdy se do přípravy zeleniny můžu v klidu ponořit.

49441 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:30

Garfie já jsem ten mezikrok s těma miskama nějak nepochopila, to jsem myslela že se dělá jen v televizi a při vaření produkuju takovej bordel, že se nad tím tuhle pozastavil i syn - akorát já u toho právě většinou pracuju continuity 

Online Karja
44912 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:50

Luna Tak víš co, někdo je sikovnej, tak maluje, jinej je levej, tak aspoň dělá vývary:-D. Já piju kafe i u vytírání. To je teď taky moje relax činnost, když ji dělám SAMA.

Offline Luna
10878 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:54

Karja Však já vím, #Být sama is the new black.

Online Karja
44912 příspěvků moje polička 17. března 2021 18:55

Luna :-D:-D

Offline Dadoo
11714 příspěvků moje polička 17. března 2021 19:52

viktorka_od splavu Teda mě v ty televizi ale TAK rozčiluje, když ty suroviny z misek nepoužijí všechny!

Takové vocintky tam nechávají.. To mě může čert vzít.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. března 2021 20:50

viktorka_od splavu Já paradoxně mnohem, ale fakt mnohem větší bordel vytvářím u pečení a cukrářskejch činností, který zas ale umím líp, než vaření. Při vaření fakt poctivě průběžně uklízím, ale jak něco peču, tak to je mouka rozšlapaná po bytě, čokoláda ve vlasech, sníh z bílků na zdi... Děsný!

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 17. března 2021 20:58

viktorka_od splavu tak ty rafaelo rezy, co jsi tu zminovala, jsou super. Dnes vyzkouseno. Hodne muziky za malo prace. Tak to bychom mely ikea kulicky, kokosovy zakusek...dobre to sem sypes!

Jinak mi to dnes nejak falirovalo. Privezli mi nakup, asi 15 tasek za cele jmeni a ja zjistila, ze nemam z ceho uvarit obed. Dosly brambory, dosla ryze... bych mela pred nakupem kontrolovat i spajz, ne jen lednici. Mela jsem vagni predstavu marinovane kruty a la ottolenghi, nakoupila spoustu serepeticek na tu marinadu, zmatlala mixer, zhavila troubu...a po celem tom crcani mam vynikajici tricetidekovy platek masa. Protoze jsem co? Protoze jsem si nevsimla, ze si objednavam jeden stehenni rizek. O tom, ze jsem chtela delat k obedu neco, co vyzaduje 24h odlezeni, radsi pomlcim.