Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline 0zero7
11924 příspěvků moje polička 18. března 2021 07:31
Reakce na Karoleena:

viktorka_od splavu Já paradoxně mnohem, ale fakt mnohem větší bordel vytvářím u pečení a cukrářskejch činností, který zas ale umím líp, než vaření. Při vaření fakt poctivě průběžně uklízím, ale jak něco peču, tak to je mouka rozšlapaná po bytě, čokoláda ve vlasech, sníh z bílků na zdi... Děsný!

​haaaahaha  si to tak usinam a rozesmala jsi me na cely kolo. Bilek na zdi vede! Predstavuju si jak Se tam octnul. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:05

Gatita no naprosto to chapu, my jsme driv nakupovali stylem, ze po praci jsme si rekli na co mame chut a podle toho bud nakoupili nebo sli na jidlo ven. Tohle me hrozne vyceprava, ale za ten rok uz mam system. Jen mam porad pocit ze furt jen kupujem jidlo a hrozne za nej utracime

Offline viktorka_od splavu
49440 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:11

711990 jídlo a elektroniku:-/ ovšem typu tiskárna, wifi, extender k wifi, další extender...

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:12

viktorka_od splavu hrozny, co:(

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:15

711990 to neni pocit, to je tvrda realita. Rok jsem si nekoupila vstup do fitka, do divadla, rok u nas nebyla uklizecka, u kadernice jsem byla max.dvakrat, za vecere a drinky jsme taky moc neutratili, moc novych veci jsem si take neporidila....takze ty prachy fakt asi mizej za jidlo. Jinak si to neumim vysvetlit.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:33

Karoleena Tím jak jsem cukrářka z leknutí, tak při sladkým pečení uklízím furt, úplně nesnáším rozsypanou mouku a kapky čokolády! A připravuju si suroviny předem, i když moc nevážim a pak přidávám podle momentální inspirace, potřebuju mít vše na ocich. A mám hroznou spotřebu utěrek, to i při normálním vaření.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:39

Gatita Jo, taky myslím že za jídlo. Asi to úplně nevnímáme, ale ceny jídla docela stoupaj, taková zelenina fakt o dost. A tím jak jsme furt doma, tak si dopřáváme. Normálně bych šla po práci třeba do loděnice a pak by mi stačil chleba s něčím. Teď se po práci těším aspoň na to, jak si zavařím. Takže jo, já utratim o dost víc za jídlo, vino a kytky.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 18. března 2021 08:46

My za jídlo určitě teď utratíme mnohem víc. Za prvé kupujeme na rohlíku, kde je to o něco dražší. Normálně má muž jídlo v práci hrazené, kolikrát tam i snídá. Aspoň jsme teď zavedli, že tam občas zajde a vezme jídlo pro celou rodinu. Sice mu to zabere minimálně hodinu, ale aspoň se projde (a navíc sám).

Offline DruI
5600 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:53

Gatita Jo, my si vedeme všeobecnou statistiku, fakt ty výdaje za jídlo průběžně stoupají. Ale co už, jíst se holt musí. A zase ušetříme za lístky do opery, no :o)

49440 příspěvků moje polička 18. března 2021 08:55

andulka01 já to teda registruju, jídlo dost skokem podražilo už loni na jaře a od té doby to stoupá mírně průběžně.. no ale co nadělám, že

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. března 2021 09:04
Offline notna
9536 příspěvků moje polička 18. března 2021 09:43
Reakce na 711990:

Gatita no naprosto to chapu, my jsme driv nakupovali stylem, ze po praci jsme si rekli na co mame chut a podle toho bud nakoupili nebo sli na jidlo ven. Tohle me hrozne vyceprava, ale za ten rok uz mam system. Jen mam porad pocit ze furt jen kupujem jidlo a hrozne za nej utracime

​Taky jsem měla pocit, že za jídlo utrácíme mnohem víc. Ale byl to jen pocit. Asi jak to jídlo pořád musíme řešit. Když jsme si to vyjela zpětně na účtech, tak jsme byla překvapená, že skoro o polovinu míň. Je to zavřenými restauracemi. Dřív jsme tak chodili hodně. Teď jsme málokdy ve městě, abychom využili okýnka a k nám zaváží jen jedna slušně vařící pizzerie.

Offline Gatita
8683 příspěvků moje polička 18. března 2021 09:52

notna ja to nepocitala, ale proste porad nakupujeme a jime. V podstate nedelam nic jineho. A jak se neosidime a snazime se jist dobre, tak ty nakupy jsou narocnejsi nez driv. 

Offline notna
9536 příspěvků moje polička 18. března 2021 10:04

Gatita Přesně. Měla jsem pocit, že pořád nakupuji jen jídlo. Jen jsem vybalila obří nákup z rohlíku, už mi dcera připsala další položku na seznam. Tak jsem si v bance vyjela statistiku a byla překvapená, že je to fakt o dost míň. Ale my chodili do restaurace několikrát týdně.

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 18. března 2021 13:58

Právě jsem náhodou zjistila, že mám recept na "rafaelo" řezy, který jsem si s dalšíma opsala od mámy, když jsem chtěla recepty na jednoduchý rychlý buchty. Nikdy jsem je nedělala a nepamatuju, že by je někdy děala máma. To je asi budu muset vyzkoušet

49440 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:17

coralline :-)) určitě zkus! no a nevím teda jestli ten tvůj recept je stejnej, ale pokud jo, tak upozorňuju že není nutný tam dávat mletej cukr, krystal uplně v poho (já xylitol a taky v poho:P a navrch vůbec, jen kokos. čímž se to zjednoduší uplně definitivně

Offline Aranel
6686 příspěvků moje polička 18. března 2021 14:41

Gatita

A to jsme dva. Nechápu, kam to dáváme...

Offline coralline
2311 příspěvků moje polička 18. března 2021 15:05

viktorka_od splavu Do těsta mám psáno jenom cukr, do posypky moučku škrtám, díky. 

Offline tv
4287 příspěvků moje polička 18. března 2021 21:50

Chtěla bych poděkovat tomu, kdo sem dal recept na sugo.

Ovšem zavařila jsem litry a litry, zbývá pár sklenic.to samé lečo. Zelí bylo dvacet kilo, to ještě nějaké mám. Každopádně, příští rok dělám z dvojnásobně dávky, sugo je fakt výborné! Tak si uložte recept.

Když si vzpomenu, jak jsem dávala oči v sloup a vzdychala, když po mě máti chtěla, ať ji sbírám okurky a zavařují je, zatímco bude na dovolené...musím se smát.

Offline Makara
3668 příspěvků moje polička 20. března 2021 09:47

tv já mám zatím dodávky obyčejného rajčatového protlaku od mámy, která pěstuje stejne množství rajčat (spíš víc), jako když nás bylo doma šest. Pak "brečí", že má ty přebytky. Tak jsem ji navedla na ten protlak. Spotrebujeme ho za rok možná i 30-40 sedmickovych zavařovaček. Možná ji předám ten tvůj recept - vypadá lákavě.

Muz teď filozofovat, k čemu budeme dětem jako staří rodiče, když nebudeme dodávat vajíčka a bedny zavařenin a marmelad, neb nemáme slepice ani stromy. Marmelády jsem slíbila - ty jsem už asi před dvěma roky vařit zacala. Jen nikdy nevím, ják to dopadne, protože je to vždy volná tvorba jako většina meho vaření. Žádné fixní množství, poměry, suroviny...