chutná to trochu jako pomazánkové máslo, ale to teda nevím jestli znáš:-)
jinak myslím že je celkem jedno jaký krém to bude, klidně bych použila maminčin univerzální - máslový zahuštěný pudinkem (vanilkový pudink ve vodě, cukr, máslo)
chutná to trochu jako pomazánkové máslo, ale to teda nevím jestli znáš:-)
jinak myslím že je celkem jedno jaký krém to bude, klidně bych použila maminčin univerzální - máslový zahuštěný pudinkem (vanilkový pudink ve vodě, cukr, máslo)
viktorka_od splavuKdyž on to takhle podle googlu nemá žádný obchod, kde běžně nakupujeme a objednávat si někde jen to mascarpone se mi trochu nepozdává :o) To já se ptám spíš, jestli to nějak chuťově nedoplňuje ten špenátový korpus.
Pomazánkové máslo jsem chutnala někdy v šerém dávnověku a mám pocit, že mělo takovou nijakou chuť. To bych asi mohla použít i svůj obvyklý krém.
DruI taková nijaká chuť - to je přesný:-) jj určitě mohla, spíš jde o tu konzistenci, má to zahustit tu šlehačku myslím.
DruI klidne bych dala bezlaktozovy tvaroh misto mascarpone, nebo jogurt. Ale nevvim jakou hustotu ty bezlaktozovy veci maji.
DruI Asi bych koupila bezlaktozove pomazánkové máslo. To ma i Billa. I mi přišlo chuťové blíž k mascarpone než běžné pomazánkové máslo. Možná bych ho tam dala zezacatku min, jak píše Viktorka, třeba na zahuštění nebude potřeba tolik;-)
Karja ja jednou koupila pomazankovy maslo, obycejny teda, protoze v tom obchode nemeli mascarpone a byla jsem lina jit jinam. A ono bylo lehce slany! Ale v tom kremu to celkem zaniklo, nakonec sladkoslana chut neni uplne marna, slany karamel treba. Bylo tam dost vanilky a citronove prichute, nezbylo nic.
Kokoska No ona jsou trochu slaná, ale to bezlaktozove má chuťové blíž do smetany a je takové jakoby sladší. Asi bych ho před tvarohem upřednostnila;-)DruI .
Ježíš, taky se mi to chce úplně péct, ale nemám čas ani příležitost a myslím si, že celkově je to blbej nápad v mém denním harmonogramu:-D. Doufám, že na to brzo zapomenu;-)
Kokoska to já všechny sladké jídla malinko solím.
Kokoska tvaroh a jogurt jsou kyselé, mascarpone je neutrální. ale nejedla jsem ten dort tak netuším jestli by se to třeba i hodilo.. no ale jogurtem nezahustíš šlehačku aby vzniknul tuhý krém.
viktorka_od splavu můžeš ho nechat vykapat, ale je to dost ztrátové
viktorka_od splavu tuhy krem uplne ne, ale bezne v lete delame piskot s ovocem, kde misto masloveho kremu je slehacka se selskym jogurtem. Hollandia je dost husta a v lednici to docela dobre ztuhne. A jak je to lehce nakysle, tak na to leto je to fajn, takove svezi.
Kokoska Sladkoslaná chuť není vůbec marná a zrovna k tomu mechovýmu dortu se hodí výborně, hlavně "sýrovej" krém toho stejnýho typu co se dává do mrkvovýho dortu nebo do red velvet bych tam vrzla hned.
continuity jidla jo, treba kynute testo taky, ale krem do dortu a korpus teda ne.
Karoleena a to je jaky? Philadelphia?
Karja Tý jo, v Bille jsem nebyla, co jsem se odstěhovala z Letné. Ale taky tu jednu máme, tak to asi zkusím :o)
Já většinou dělám krémy ze zakysané smetany, ta je hutnější než jogurt a mám ráda tu kombinaci kyselé smetany a ovoce.
Kokoska Jojo, origo z Philadelphie, které je z českýho sortimentu stejnak právě to pomazánkový máslo skoro nejblíž, takže jsme tam, kde jsme byli. :) Ale on se ten krém stejně taky dost sladí, tak se ta sůl v sýru/másle dá vybalancovat. A mám takovej dojem, že jsem už kdysi vedla ohledně pomazánkovýho másla nějakou debatu, kde se dospělo k tomu, že nejmíň slaný je želetavský... Ale zrovna mně ten krém trochu slanější fakt vyhovuje.
Karoleena uz jsem kolikrat mela cukani na ten mrkvovy dort , ale jeste na nej nedoslo.
Alena_In tak ja som nikdy žiadnu tortu neupiekla, ale mám chuť sa do toho pustiť, vyzerá to fakt super. A recept je úplne perfektný, podrobný a jasný presne ako potrebujem ![]()
Dnes jsem delala batatovo-syrove nugetky. Takove to v navrch huj, ale vespod batat a spaldova mouka, proste typicky recept z nejake detske kucharky
. Takze deti to nejedly, ale nam dospelym to celkem chutnalo.
DruI Dočítám se zpožděním, promiň.
Já bych to asi taky zkusila nahradit bezlaktózovým pomazánkovým, je fakt sladší než běžné. Mascarpone je sladké, nenahrazovala bych to Pholadephií (ani nevím, jestli existuje bezlaktózová), ta mi přijde víc do kysela a do slana. A tvarohem už vůbec ne. A přidala jsem do krému sáček vanilkového cukru.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.