Karoleena Mě právě přijde, že k mechovému musí být krém sladší. Naopak do mrkvového dortu, kde je sladná mrkev, se určitě hodí víc ten "slanější".
Jídlo a vaření
Kokoska Mrkvový je úžasný a taky jednoduchý, dělám ho opakovaně a všem hrozně chutná. Myslím, že recept od Cataliny dával někdo tady.
Alena_In zatim mam spenat na zelenej, jsem na to zvedava.
Kokoska Taky jsem byla. A raději jsem neříkala, že je se špenátem, dokud neochutnali. ![]()
Alena_In u nas maji vsichni spenat radi
Alena_In prosím ťa, ešte sa chcem aj ja spýtať na jednu náhražku. Myslíš, že môžem sypanú vanilku nahradiť vanilkovým cukrom s tým, že odoberiem trochu krupicového cukru?
Alena_In Asi holt kouzlo prvního dojmu, první mechovej dort co jsem kdy jedla byl s cream cheese, navíc s pistáciema v korpusu a kromě krému promazávanej i jahodovým džemem, takže jiný variace už mi pak tím pádem vždycky připadaly chuťově málo výrazný.
No každopádně díky tomuhle tlachání o dortech už mám sepsanej nákup na mrkvák, původně jsem ho chtěla upíct na Velikonoce, ale asi už to nevydržím. ![]()

treska v papilote pečená a rukolovy pesto. Dost dobrý![]()
Vilemina To vyzerá veľmi dobre. ![]()
Vilemina nádhera, mňam.![]()
Alena_In prosím ťa, ešte sa chcem aj ja spýtať na jednu náhražku. Myslíš, že môžem sypanú vanilku nahradiť vanilkovým cukrom s tým, že odoberiem trochu krupicového cukru?
Já většinou taky nemám vanilku, tak dávám vanilkový cukr jeden sáček (ale ne vanilinový). Krupicový cukr nechám ve stejném množství, těch pár gramů se tam ztratí. ![]()
Alena_In super diky
Já dneska speciálně děkuju Garfie za inspiraci, náš obědovej střet kultur, japonskej streetfood na cibulákovým servisu. :) Okonomi omáčku jsem vyrobila nějakou "domácí" podle vygooglenýho receptu a kewpie majonézu mám z Rohlíku. Moc dobrý to bylo!!
Karoleena
Ale to vypadá krásně!! A použila jsi nějaký rybí vývar, nebo jsi nahrazovala?
Garfie No chvíli jsem zvažovala, že si povařím wakame, což je jediná řasa, kterou mám zrovna v kredenci. :D Ale nakonec jsem dala jenom obyč zeleninovej. A měla jsem dost malej výběr posypek, na Youtube mě hlavně zaujal ten sušenej tuňák, asi si ho zkusím objednat, pán z videa měl teda kus vcelku a spešl tuňákovej hoblík, takže to vypadalo fakt krásně, ty růžový vločky, ale mně by asi stačil i v pytlíčku!
Karoleena Já dělala z hovězího vývaru a přidávala rybí omáčku, to se taky dá. A na Rohlíku mají dashi! To se dává na okonomiyaki v Japonsku, mám pocit, že ho přidává i v tom receptu, co jsem sem tehdy dávala.
Vilemina Krása :-)
Ufff! S malym pomocnikem, ktery si musi vsechno zkusit a vsechno prozkoumat, to byla dost vyzva. Ovoce je i vevnitr v kremu.

Kokoska Krásně se povedl
. A dělalas ho přesně podle receptu?
Kokoska teda![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY