Ounz muzes to s lednici, prosim, nejak bliz popsat? Ja delam akorat obyc sumavu, asi podle cuketky? 12 hodin rozkvas, zadelat, hodinu kynout v mise, 2 v osatce, upect. V ktery fazi to mam dat do lednice, jak dlouho to tam ma bejt a jak dlouho pak z lednice venku nebo z lednice hned do trouby?
Jídlo a vaření
moora no já zadělám (recept jsem psala i na ig)- standartně na dva bochníky 700g mouka pšenice/špalda nebo jen pšenice, 450 g vody, zahníst, chvíli nechat stát pod igelitem, pak přidat 300 g žitnýho kvasu (když je horký léto dám třeba jen 200 g), hnětu, přidám 22 g soli a kmín, pomalu hnětu dokud se neodlepuje od mísy, přidám bramboru, zahnětu. Pak to tak hoďku nechám ležet zakrytý, když jsem pilná, tak přeložím, ale není nezbytný. Pak vyklopím, předtvaruju, zas chvíli nechám a dotvaruju a šup do ošatky, po půl hoďce na lince dám do lednice, která teda musí bejt na vyšší výkon, ne na ten minimální a nechám do druhýho dne. Tohle mě stálo chvíli vychytávání a pár zklamáníček, kdy jsem ho tam dala moc brzy a nevykynul dobře. Když ho tam dávám, měl by jevit lehký známky kynutí. Potom ho peču rovnou z lednice, rozpálím troubu a vrhnu ho tam.
Ounz dekuju!
moora není zač, doufám, že mě neprokleješ :)
Ounz a tím "musí bejt na vyšší výkon, ne na ten minimální" myslíš, že je v ní chladněji než 5°C?
No ale teď jsem hledala něco u Maškrtnice a pod jejím receptem na celozrnný špaldový mazanec jsem našla komentář, ze kterýho mi doslova upadla čelist až do kabelky..tolik slov a jen kvůli tomu, aby dotyčná utřela všechny, co se snaží péct doma a abysme všichni pochopili, že vona tomu rozumí! ![]()
já jsem to dočetla až do konce, protože jsem pořád čekala, že tam najdu něco užitečnýho, ale ne, jen spousta tahání si trička.
SunEclipse ne to ne, já v lednici teplotu neměřím´ ale aby nebyla na ten nejmírnější režim prostě. To si musí každej vyzkoušet, každej má jinou lednici. Když je v zimě skutečná zima, tak třeba kynu i ve špajzu, ale tam to vykyne rychleji. Tohle používám, abych si to zařadila do pracovního režimu. I když po přečtení toho komentáře (viz můj stesk výše) jsem krátce zaváhala, jestli bych se neměla jít stydět do kouta za to, že se se svým amaterismem odvažuju radit ostatním ![]()
Ounz jakej amaterismus? Mas ty chleby uplne vystavni!
jsem si ted poridila robot, slibuju si od toho, ze ten kvasek prestanu trapit hlady a budu vic pect. Jak si tady stejskate, ze jednou za tejden malo, tak ani nechtejte vedet, jakou nejdelsi hladovku to my ubozatko dalo... 6 tejdnu. Polepsim se!
moora chudák malej!
Já se snažím krmit alespoň jednou týdně, i když nepeču. A děkuju za pochvalu
Ounz tvýmu stesku naprosto rozumím, tohle mě na jejích stránkách iritovalo úplně stejně a z téhož důvodu jsem vypadla z Pečempecen na fb jak cukrář, tolik chlubení a kolik přezíravých komentářů. Že prej dospělí. Teď jsem sjela kousek tvýho IG a to je krása veliká, tvoje chlebíky... a namlsala jsem se zas na pečení, napíšu svýmu zdroji o kvásek. Taky zavařuju podobně do bonne maman skleniček. A nakonec jsem si udělala chuť na fazolky na smetaně, dělávám si je taky s vajíčkem a brambory krájím némlich stejně.
Dneska jsem přišla po službě nečekaně fresh:

marieu já do těch komentářů moc nechodím, ale tenhle mě zaujal délkou a úplně jsem čuměla, děkuju za pochvalu, a teda ty loupáky máš krásný! Mnam!
Ounz posledně jsem je měla na povrchu celkem tvrdý, tak jsem si dala dneska záležet na technologii, i když to bylo teda perný, obě děti se nám dneska "rozbily", velkou jsme naprosto nezvládali zasadit k úkolům tak, aby vydržela, malá běhala po bytě s duhovou gymnastickou stuhou (má cca 3,5m. ta stuha) a vykřikovala úryvky písniček, a básniček, podolky venku, počmáraný ruce a stůl...no rodinná idylka, hadr. No ale, loupáky se fakt povedly (10g droždí, omládek, domácí sádlíčko i máslíčko, domácí vajíčka, střída obláčková), takže jsme si je s holkama dali s dalším tím domácím máslíčkem a kakaem ke svačině i my dva s mužem. To jsou takový ty dětsky uspokojivý chutě...
Ounz Jakypak stydět? Tvoje rady mi moc pomohly a pečeš nádhrný a určitě moc dobrý chleba.
Pro fanynky kapustiček Salát od Nigelly. Právě se ho snažím nesežrat, než se rozleží.
marieu to bylo adrenalinový pečení (barvitě jsem si to představila
)
notna to jo, to byla prvotní reakce na ten - podle mýho - úplně děsivej komentář. A jsem ráda, že ti moje rady byly k užitku :)
marieu Zní to dobře. Jen to loupání mne trochu odrazuje. Jaký jsi dala sýr?
Sweet Potato parmezán, pecorino nemívám doma pravidelně. Hoďku před přípravou mi přivez rohlík dvě balení kapustiček v naprosto perfektní kondici, loupání minimum, míchala jsem ho rukama a pořádně jsem ho "zrasila", aby zavadl a prolnuly se ty chutě.
marieu Ten salát vypadá super :-).
marieu A nemáš někde recept na ty loupáky? Vypadají fakt dobře.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY