Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 21:10

999 je fakt dobrej, ale jako u všech jednoduchých receptů-kvalita základní přísady je zcela zásadní pro výsledek. Když přišly rozkošný, pevný, zeleňoučký kapustičky jak z ranní sklizně, nebylo co řešit. Včerejší bych udělala na zádíčkách..

brrr tady to je. Tahle paní se teda taky ráda "čte" na různých těch Pečempecnech a přidružených profilech, ale má několik velmi slušných receptů.

Offline brrr
12386 příspěvků moje polička 03. ledna 2022 22:10

marieu To vypadá,že bych to mohla zvládnout. Dík.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 17:28

Jdu sem s prosbou o radu. Mám do práce slíbenou mikrovlnnou troubu s funkcí pečení. Máte někdo zkušenosti a jakou byste doporučily (případně zásadně nedoporučily)?

Online Tabea
8244 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 20:30

marieu nádherný loupáky. Máš můj obdiv. Mně stačí s dětma dělat cukroví nebo nudle do polívky a mám z toho v oku tik...

Offline continuity
43550 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:18

andulka01 mno, mela jsem Whirlpool a byla slušná ( nečekej tedy v žádném případě zázraky, peče to, ale ne tak dobře jak běžná trouba). Ale teď mám novou a ta stará 15 let byla lepší.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:21

marieu ten salat z kapusticek vypada bajecne, mam krasny doma tak udelam, dik! Akorat nemam piniove orisky a extra se mi nikam nechce, zkouselas to s jinejma, treba mandle? Eventuelne bez?

Online Garfie
28616 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:23

andulka01 Já na pečící mikrovlnce fungovala v Japonsku, byla tak super, že jsem zvažovala, jak ji převést domů! Jenomže tam jsou tyhle místo šetřící vychytávky fakt promakané.  Teď jsem si do budoucí kuchyně koupila v Ikea, sice už ji mám zabudovanou v ostrově, ale zatím ji vlastně ani nevyužívám, tak nemůžu referovat. Taky by mě zajímaly zkušenosti ostatních. 

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:42

0zero7 říkala jsem si, že bych zkusila příště opražený lískáče, nevím, jestli by mandle nebyly třeba fádní- maj fakt výraznou chuť. Dal by se i bez ořechů, ořechy jsou k tomu takový... twist. Cuketka.cz píše, že to jsou v podstatě mimiaturní zelíčka a dal by se z nich udělat Coleslaw.

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 04. ledna 2022 21:50

marieu super dik! Mrknu se po ceste domu co maj

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:33

0zero7 Dovedu si to představit nejvíc s vlašskými ořechy, mňam.

Offline notna
9526 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 08:46

andulka01 Mám výbornou zkušenost s MW od Whirpoolu. Měla jsem kombinaci s horkým vzduchem, crispem a grilem. Sloužila jen s jednou opravou přes 15 let. Původně jsme si ji pořídili do prvního bydlení, kde jsme měli jen varnou desku. Vyhovovala mi natolik, že jsem ani do nového bytu nepořizovala klasickou troubu. Pekla jsme v ní vše. Nízké koláče, pizzu apod na funkci crisp, ostatní na funkci horkovzduch. Limitovaná jsme byla jen velikostí. Větší kachna, husa se tam nevlezla. 

Teď už ji nemám, ale zařizovala jsem předloni kuchyni bratrovi, a kvůli prostoru jsem zase zvolila kombinaci od Whirpoolu. Má s ní zatím jen dobré zkušenosti. On tedy nepeče pečivo, ale funkce horkovzduch asi bude pořád stejná jako klasická horkovzdušná trouba. Přesný typ si nepamatuji, má funkce mw, crispu, horkovzdušného pečení, vaření v páře, gril, rozmrazovanání a 6. smysl, což jsou přednastavené paramatery pro určité potraviny.

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 10:44

marieu Coleslaw z kapustiček je moc dobrej, dělám někdy tenhle se zázvorem a tam jsou zrovna arašídy, když už se tu probírají ty ořechy.

A když už jsme u toho, tak i to rizoto ze stejnýho článku je jedno z mých nejoblíbenějších jídel vůbec, žádná dietka teda, ale ty zlatý křupavý kapustičky, achjo, mňam!! No a dneska zrovna peču růžičkovou kapustu s bramborama, vlašákama a granátovým jabkem k obědu, za chvíli přijede Rohlík, tak snad to granátový jabko nebude suchý a hnusný...

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 11:37

notna Moc děkuji, jdu hledat. Akorát ještě nevím budget

Jinak teda - když stavbu firmy včetně kuchyněk a společenské místnosti plánují pouze muži a kolenovrti A pak to dostanu jako projekt na dopracování, grrr. V kuchyňkách se nepočítalo s prostorem na odpadkové koše, společená místnost/jídelna je o dva metry užší oproti projektu, chybí zásuvky, úložné prostory na příbory, čaje... Naprosto nepočítali s tím, že 3/4 osazenstva jsou chlapi, tedy trošku čuníci. Taky máme přehršel naprosto nevhodného nábytku, ale nový funkční budu prosazovat jen velice těžko. No, budu vydírat přes to vaření, dokud nebude nábytek, nevařim!

Offline notna
9526 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 11:48

andulka01 Whirpool má těch kombinovaných mw docela dost na výběr a podle funkcí je tam i velký cenový rozptyl. Ten 6. smysl jako zkušená kuchařka či pekařka podle mě nepotřebuješ. Ale třeba wifi ovládání, kdy můžeš nechat kynout v troubě přes noc a pak ji spustit a přijít do práce k upečenému, by se mohl docela hodit.

Offline 999
19889 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 12:04

Karoleena To jsou parádní recepty, ty vyzkouším oba :-).

Offline marieu
5156 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 12:10

Karoleena no jo, Ottolenghi

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 22:50

marieu salat je bozi!! Trochu jsem improvizovala, ptz jsem samo totalne zapomela na ty orechy. Dala jsem tam rozdrobeny krekry ze seminek (slunecnice, chia a len ochuceny drozdim), syr je kombo pekorina a extra staryho chedaru co se drobil. Vic citronu nez v receptu. Super!! Delam znova stopro! 

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 23:04

0zero7 No ale co je ta hlavní složka talire? Ta vypadá lákavě

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 23:26

Karja to je rostena na dijonske hortici, slanine a cibuli

Offline Karja
44894 příspěvků moje polička 06. ledna 2022 23:28

0zero7 Jo tak to je slaninka! To jsem neidentifikovala! No to bych si taky dala. S tou hořčicí je to dobrý tip, tu tam nedávám ale určitě tam bodne.