dynda andulka01 dekuju, syr a vino jasny, necham to na ni, ja fakt nic nevymyslim. Neco dobreho proste, ale to nebude problem:) Region je Alsasko.
Jídlo a vaření
Gatita Alsasko, to je jak Německo... Alsatian Sauerkraut...

RoSa ja vim, ale nabidka supermarketu bude jiste multiregionalni
.
Gatita Tak ať vykrade lokální koutek v supermarketu. Je to kraj tak trochu německý, sýr např. Munster, víno Gevürtztraminer, lokální uzeniny. Kachní foie gras, pokud chceš víc zainvestovat. A pak si doma můžete uvařit pravé Choucroute garnie.
Gatita tak to si právě myslím, že tam budou mít regionální koutek. Když to umí naše hnusná Billa, tak už každej. Oni na to dost držej (a maj na to víc než slušný dotace)
Gatita formu na zapékání šneků? pěknou litinovou grilovací pánev? ty chceš ale asi spíš ty potraviny, co?
RoSa No jasně, šneky, já zapomněla! Několik plechovek šneků, to se hodí furt ![]()
Dekuji vsem za tipy, ted jsem googlovala na ruznych obskurnich strankach typu "10 must haves" a skoro vsude figurovala houba na myti nadobi
. Jinak se tam opakovala nejaka spesl sul, ale po te hoube nevim, jestli jim verit![]()
andulka01 Skvělý, super nápady, děkuji. Sněhurka ostrouhá.![]()
Gatita fleur de sel?
RoSa ano, ale sul nechci. Ani myci houbu. Spatne stranky jsem nasla:)
RoSa ja vim, ale nabidka supermarketu bude jiste multiregionalni
.
Aha, ty chceš víc francouzský věci než lokální? Ok, šunka, petrželová tlačenka, ledvinkový aspik, uzená kachní prsa. Paštiky v konzervách, sklenkách. Nakládané artyčoky. Kaštanové pyré, kaštanová mouka. Pohanková mouka na lívanečky. Nakládané vlašské ořechy.
Edit: a ty šneky ![]()
Dnes hustá polievka z červenej šošovice a batátov s čapicou skaramelizovanej smaženej cibuľky, póru a mrkvy.
to vypada fantasticky!!!
Dneska rychlovka. Panenka se zkaramelizovanym fenyklem a salotkami. Vyborny! Sul, pepr. Na mase je i trochu koreni harissa. Ta zelenina je Takhle Fakt nej!

Gatita ja nedavno dostala jako darek privezene z Francie pralinky sneci ulity a musim rict,ze lepsi pralinky,cokoladu jsem nejedla.A to urcite nepatrilo k nejdrazsim mezi cokoladama.
0zero7 to vypadá velmi dobře! Hned bych si dala.
0zero7 skaramelizovaná zelenina posúva jedlo o vyšší level. Fenikel milujem. Verím, že si si pochutila.
Já dnes dělám třetí den za sebou (a asi ne poslední) ty loupáky:-D Je to hrozně návykový. A dnes k obědu marocké kuře, jen vlastně orestované a pak se to vaří s kořením,mrkví, tak to budu určitě jíst zas sama:-D
Karja das prosim jeste jednou receptna ty loupaky??
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY