Jídlo a vaření
Zkousely jste nektera udelat domaci šodó? Myslim jako takovou tu penu z vina. Tak jestli mate osvedceny recept![]()
Gatita Já ti nevím, podle mě dopadneš jako s tou omáčkou na rybu:-D. Ale určitě to zkus, a pak napiš!:-D Já mívám taky takové nápady a pak si říkám, že jsem nedělala něco pro sebe!
KanTak to je fakt vtipný! Já jsem jednu sambovi na štrůdl vysypala mákem nápis Sambo necum, každý slovo na jednu stangli, ale přišlo mu to spíš smutný. Což možná je.
Karja ja mam taky podezreni, ze to tak dopadne. Ze budu cely dopoledne michat 6 zloutku ve vodni lazni, vyplacam flasku vina a bude z toho nejaka kysela vodicka. No ale zkusim to, mam recept z apetitu. Pak napisu do stezovaciho vlakna;)
Gatita Můj muž to jednou dělal právě podle toho Apetitu (nostalgická vzpomínka na to, jak ho hlídala babička, když byl malý
) a bylo to dobré. Hodně syté.
Jitka77 diky za referenci! Ja mam doma nekolik starych rocniku apetitu a prijde mi, ze ty recepty celkem funguji. Ale tohle se mi zda uz dost ambiciozni. Ale kdysi jsem mela neco podobneho v restauraci a od te doby to chci zkusit doma. Navic do restaurace se dostanu tak za pet let nejdriv, tak neni na co cekat...
Gatita Držím palce! A hotové to bylo poměrně rychle, jen těch ingrediencí tam padne dost.
Gatita Dělala jsem, také z Apetitu a bylo vynikající. Teda pro mě... Protějšek se vyjádřil ve smyslu, že by radši ten řidkej vanilkovej pudink z pytlíku, jako ve škole. To bylo naposledy co jsem dělala vinné šodó
Sambo buchtičky nerad, takže nemám důvod opakovat.
Diky! A pamatujes si, jestli jsi tu penu slehala rucni metlickou nebo nejak zvostra elektrickym slehacem? Ja jak se nekde pise "slehat" a "vodni lazen", mam mzitky pred ocima a predtuchu neuspechu. Na lemon curd mam super trik z kucharky pro dceru, kde se to dela v mikrovlnce. Ingredience jsou celkem podobny jako ta vinna pena, jen teda konzistence je hutny krem, nikoli pena, kterou potrebuji ted. Tak teda budu muset podstoupit tu vodni lazen.
Gatita tolik práce a přitom taková blbost ![]()
Gatita Metlička (mě ty přístroje nějak nebaví, ráda to cítím v ruce) a vodní lázeň. Vlastně to byla moc hezká práce, chvíli to vypadá že nic nebude a najednou to začne fungovat ![]()
Ale tak ja taky delam z pudinku, nekdy i z krabicky, napr. v ikea mivali dobry krem. Ale tohle mam proste cukani vyzkouset.
Jste mne naposledy tak nalákaly, že jsem začala zvažovat nákup multifunkčního hrnce. Že bych to tam vždycky namrskala, zmáčkla čudlík a po směně bych přišla k hotovému...
Jenom jak se v nich vyznat, když je jich na trhu tolik v nabídce ![]()
33lejaby já chtela, aby nezabral moc prostoru, mám minikuchyň a aby nebyl dráhy jako blázen, kdyby se nakonec ukázalo, ze to bude kram
mám Tento, ještě tedy pod značkou catler. Používám jako ryzovar nebo na jídla typu guláš, různé ty dušené kostky masa s čímkoli (houby, zelenina), to tam fakt jen ráno nahazim a odcházím s dětmi do lesa, abychom měli hotovy obed, až se nekdy v průběhu dne vrátíme. Recepty do těchto typu hrncu, které začínají na pánvi opečte/v mixeru blala/naslehejte nedělám vůbec, to pro mě ztrácí přidanou hodnotu.
No právě, já mám vyhlídnutý Catler, ale za 13 000. Tak si říkám aby to nebyl další zbytečný krám do kuchyně na který se bude prášit, až mne po 14dnech to nadšení pro vaření přestane bavit. Navíc bydlím sama, takže co si navařím budu muset i sníst ![]()
To jsem si podobným způsobem pořídila drahý kávovar za 40 000. S hromadou funkcí, bluetoth ovládáním, s nastavením profilu pro jednotlivé členy domácnosti...a bydlím sama a vařím jenom 2 druhy kávy. Takže budu muset být na tomto světě ještě dlouho, aby se mi ta investice vyplatila ![]()
33lejaby jo, to byla přesně moje úvaha
jinak jsem ti vyfotila ty funkce, které má, je to jen základ (asi, ty drahé jsem nestudovala), ale pro mě bohaté stačí.

Malenge takze kdyz 90% mych receptu zacina: cibulku osmaz dozlatova... tak je to pro me zbytecny, ze? ja si teda ani neumim predstavit, jak chutna treba takovy gulas, kdyz nahazes vse do hrnce naraz syrovy a jen se to vari ve vode![]()
viktorka_od splavu nad tím přemýšlím celou dobu, co se tu tyhle přístroje řeší. ![]()
To je pak všechno prostě jenom pomalu vařené/dušené?
Já začnu smažit cibuli a pak se teprve rozhoduju, co budu vlastně vařit. ![]()
viktorka_od splavu ne, hrnec zapnu, nechám ho rozehřát jako pánev, pak tu cibuli osmazit, pak zatáhnout maso, přidat ostatní ingredience, přiklopit, odejít s dětmi do lesa a vrátit se k hotovemu. Hrnec na plotně ani pustenou troubu bych doma třeba 4 hodiny nechat nemohla, tohle úplně v klidu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY