Karja hele skoro k nerozeznání od trávy. Jak tady lidi vyhazujou zahradní odpad, tak se občas něco uchytí a rozroste. Kromě šnytliku i ladoňky, modřence a barvínek. Občas mezi borovicemi zatoulaný tulipán a tak.
Jídlo a vaření
andulka01 Tak když si vzpomeneš třeba tak mi to vyfoť. Ani jsem o tom nikdy neslyšela;-)
Karja Nám roste divoká pažitka mezi jabloněmi. Teda nevím, jestli už letos, ale je to takový trs prostě ![]()
Jsem poslala samba na nákup a koupil místo červený řepy červenou řepu, ale tu předvařenou
chtělajsem vařit vege boršč, snad se mi povede recept upravit podle těchto nových okolností.
(Minule to zas byla hladkolistá petržel, tak jsem tentokrát napsala KOŘEN, ale zrada s řepou mě nenapadla!)
Aranel Já myslím, že velice dobrý. Kamarádce tuhle přinesl manžel místo celeru petržel. A sambo, když jsem chtěla dělat na sv. Martina husu nebo kachnu se zelím, mi donesl kuře a pekingské zeli. A jako spoustu položek mu radši ani nepíšu:-D.
Aranel muj mi prinesl seminak fenyklu misto bulvy (zeleniny) fenykl
Ty jo, nevíte podle jakého receptu se kolektivně dělalo to trhané vepřové, letělo to tu tak před 3 rokama. Nějak nemůžu vygooglit nic co by se mi libilo
A sambo, když jsem chtěla dělat na sv. Martina husu nebo kachnu se zelím, mi donesl kuře a pekingské zeli. A jako spoustu položek mu radši ani nepíšu:-D.
![]()
Karja Vedeš.
Já můžu přispět jen běžnými problémy smetana x šlehačka.
Len Jo, ale to je jedno z mála co si pamatuju. Ale třeba nám nosí pečivo ráno děda, a občas ho poprosím i o něco dalšího, ale jako taky je to blbý. Přitom on nakupuje roky, ale podle mě se jako boji, že to koupí blbě...protože přesně to si třeba smetanu vysvětlujeme dvě minuty, rajčatovej protlak taky, už jsem se kolikrát říkala že to radši nechám bejt. Asi je to nějaká typická chlapecká vlastnost. Když třeba jede do města a já ho poprosím o něco v reznictvi, úplně je vidět že z toho má stres! To sambo je sebevědomější, ale ty výsledky, no....třeba když mu napíšu ovoce a zelenina, tak většinou nakoupí celer a jablka:-D. Já právě nechápu ty domácnosti, kde nakupují výhradně chlapi, a že takových kamarádek mám:-D.
Karja napises sunku a on nevi kolik. No primerene. Ovoce -jake? Jakekoli, k svacine a tak. To, co obvykle doma mame treba.
Zato pivo a chipsy si vybrat umi.
Karja no tak ovoce a zelenina je hrozně vágní pojem, to musíš psát přesně, ideálně včetně množství
Podle mě, pokud z toho ty chlapi pak nevaří, tak ten seznam musí být úplně přesný.
Karja Sedovala jsem ten vývoj u rodičů - do cca 65 byl otec schopen informovaně koupit pivo, rohlíky, a vybrané druhy jogurtů a uzenin. Samostatný nákup vajíček, zeleniny, ovoce, a nedej bože masa zásadně odmítal. Až občas máma nemohla jet, tak se naučil v konkrétním Kauflandu nakoupit konkrétní ovozel, zvládá i mouku, kafe, mlíko, těstoviny, sýry. Z masa koupí balíčkovaného lososa a celé kuře nebo kuřecí řízky.
Ale fakt je to tím, že nevaří, tak neví, co jde případně případně zaměnit. U potravin, které stačí rozbalit, maximálně nakrájet, nebo jsou jednoznačně definoované, to dává.
Karja Musíš psát ty seznamy pečlivěji. Píšu úplně podrobně napr. jogurt Holandia bílý velký 2 ks, nebo smetana ke šlehání 33% 1ks, banány žluté 5ks apod. Napsat jen Ovoce a zelenina by znamenalo, že muž z oddělení ovozel bude volat a ptát se, co má koupit. Já teda ten seznam píšu i podle regálů, jak jdou za sebou ![]()
notna Jo to taky píšu, jak to jde za sebou, i pro sebe teda. Ale on sambo téměř vůbec nenakupuje (já nakupuju ráda), tak ho tady nebudu očerňovat a ji a nakupuje zdrave, já ho tady nemůžu vůbec očerňovat, jen ten nákupní koš mívá svá specifika které mě často rozesmejou.
Karja tak já ovozel nakupuju podle toho, co se sní. Ale s tím, že to nebylo hezké mám taky problém, to muž taky slepě koupí to, co jsem napsala, i když by to byla napůl shnilá cuketa![]()
notna kdysi stacilo napsat kvasnice za 2k (za 2 koruny, byly na vahu). No znam jednoho co jich prinesl 2 kila a jeste nadaval, ze mu dala malo penez
Karja My nakupujeme oba, oba celkem kompetentně, oba vaříme rádi. Ovšem ta koordinace
Takze teď máme v ledničce asi čtyři másla, dvě smetany, ale žádný mlíko. Ovozel v pohodě, on jak sambo pracuje s těma prvnakama, tak má celkem přehled. No a na to konto u nás občas přistanou přebytky z "mléčného programu", jako nechceš mít tři týdny furt žervé ![]()
andulka01 Žervé ne. Ale já měla a mám, ale už si to nekupuji neboť jdu dětem příkladem hrozně ráda ty ochucená mléka:-D. V porodnici mi to celej pokoj dával, protože viděli že mi to navíc sambo vozí a že tak celkově se i div nerozbrecim když nám to dají k jídlu....no a místo jahodovýho kravíka já blba si načínam nějaký hnusný Chardonnay....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY