Pesto z česnekových výhonků, někdo děláte? Mám toho velkou mísu a nevím co s tím.
Jídlo a vaření
Kan já jsem na jaře dostala pesto z medvědího česneku - jen rozmixovaný s olejem a solí. vyvařená sklenička, do ledničky - univerzálně použitelné a nekazí se. smícháním s lučinou jsem si z něj vyráběla pomazánku na chleba:-)
Myrtila A geniální jsou i květákové halušky!! Po tom by se utlkoukl i můj muž, úplně klasicky, vařený květák pokrájený na kousky a politý brynzou a špekem, miluju!
Kan Dělávám taky pesto z medvědího česneku, s oříškama a parmazánem a je to geniální, použitelné na všechno, i jen tak samotné na chleba ho mažu. Tak myslím, že z výhonků by to šlo taky?
viktorka_od splavu Garfie Super, díky.
Kan Šlo by. Ale řekla bych, že bude hodně ostrý. Já ty výhodky dostala vloni a měly teda říz. Dala jsem to teda do mrazáku a dávala do nějakých masových směsí a nebo jsem z toho dělala krémovou polévku a byla teda dost tak zvláštně ostrá
Garfie Jo. Tak ty květákový halušky jsem taky dělala a jako taky jsem to celý snědla sama! Naštěstí moje děti jedí květák syrový, ony pěstují ty sambo divnovecere, takže mají vajíčko na tvrdo, syrový květák a ryzi, malamala ještě pohanku:-D.
A musím se tady pochválit jak pěkně vařím:-D:-D. Sambo je hodně na HO teď a dost žere. Jako hodně, tak je mi takový blbý mu nic nepředložit, když furt vlastně pracuje, v práci, na baráku, vo detech....no takže v podstatě denně máme polévku a hlavní chod, samozrejme někdy na dva dny. A tuhle jsem uplacala polévku, že jsem do povareneho bujónu z kostky hodila zbylou orestovanou zeleninu co byla na rizoto předešly den, pak vybrala a pokrajela kureci maso z kari, zavařila do toho pohanku, naházela bylinky a podavala to jako čínsky vývar:-D.
Karja Díky, díky. Ostrý to je, už jsme to měli pečný s novejma bramborama, v pomazánce, ve vajíčkové omeletě a teď to pesto ještě. Je toho srašně moc!
Kan Jj,ale mrazák to snese dobře a pak je to takový fakt osvěžující v těch pokrmech;-)
Včera jsem měla návštěvu a tak jsem se zase, po dlouhé době, trochu bavila v kuchyni.
Dělala jsem golubce. Úspěch veliký, jen nejsou moc fotogenické.
A ke kávě nepečený z Lotusek a malinami a karamelizovanými pekany. Vypadá tak nějak .. rustikálně ![]()
Foceno bez ambicí, hlavně, že jsem to stihla, než se mi na něj vrhli a zmizel..
v tom vedru, vychlazený, byl naprosto úžasný!

Dadoo das prosim recept na dort ?
Karja Já česnek a pórek do mražáku nedám, protože je od toho potom všechno načáchlé a třeba zmrzlina je nepoživatelná. To už raději zavařím.
Kan Aha, tak to mě nikdy nenapadlo. Já mám v mrazáku jen zeleninu a maso. Když tam dám zmrzlinu tak třeba jen na dva dny treba
Místo mascarpone jsem dala tvaroh, přijde mi, že se sem víc hodí. Šlehačky byly dvě.
Proložila jsem malinami a byly tam dokonale.
Karamelizovane pekany jsem nasypala až těsně před krájení, aby zůstaly křupavé a nenavlhly tím odlezenim.
Vsechny změny fakt doporučuji.
http://www.kucharinka.cz/karamelovo-smetanovy-dort-s-pekanovymi-orechy/
Dadoo moc dekuji, zkusim
Potřebuju troubu s parním pečením?Nic moc extra teda nepeču, ani se nechystám, ale aby mi něco podstatnýho neuniklo:-D.
Karja nepotrebujes, ja mam, ale pote co jsem zjistila jak tcrdou mame vodu, jsme ji tam radsi nikdy nenalila, aby se to nemuselo furt cistit!
711990 Díky, já si taky myslím, že nic z těch moderních funkci nepotřebuji:-D
Karja já hodně používám odložený start a možnost nastavit, jak dlouho má péct. Muž chtěl sondu do masa, tu jsme použili přesně jednou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025