Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. června 2022 19:49

Pesto z česnekových výhonků, někdo děláte? Mám toho velkou mísu a nevím co s tím. 

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 17. června 2022 22:23

Kan já jsem na jaře dostala pesto z medvědího česneku - jen rozmixovaný s olejem a solí. vyvařená sklenička, do ledničky - univerzálně použitelné a nekazí se. smícháním s lučinou jsem si z něj vyráběla pomazánku na chleba:-)

Offline Garfie
28331 příspěvků moje polička 18. června 2022 07:27

Myrtila A geniální jsou i květákové halušky!! Po tom by se utlkoukl i můj muž, úplně klasicky, vařený květák pokrájený na kousky a politý brynzou a špekem, miluju! 

Kan Dělávám taky pesto z medvědího česneku, s oříškama a parmazánem a je to geniální, použitelné na všechno, i jen tak samotné na chleba ho mažu. Tak myslím, že z výhonků by to šlo taky? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 18. června 2022 07:55

viktorka_od splavu Garfie Super, díky.

Offline Karja
44330 příspěvků moje polička 18. června 2022 21:20

Kan Šlo by. Ale řekla bych, že bude hodně ostrý. Já ty výhodky dostala vloni a měly teda říz. Dala jsem to teda do mrazáku a dávala do nějakých masových směsí a nebo jsem z toho dělala krémovou polévku a byla teda dost tak zvláštně ostrá

Offline Karja
44330 příspěvků moje polička 18. června 2022 21:22

Garfie Jo. Tak ty květákový halušky jsem taky dělala a jako taky jsem to celý snědla sama! Naštěstí moje děti jedí květák syrový, ony pěstují ty sambo divnovecere, takže mají vajíčko na tvrdo, syrový květák a ryzi, malamala ještě pohanku:-D.

Offline Karja
44330 příspěvků moje polička 18. června 2022 21:29

A musím se tady pochválit jak pěkně vařím:-D:-D. Sambo je hodně na HO teď a dost žere. Jako hodně, tak je mi takový blbý mu nic nepředložit, když furt vlastně pracuje, v práci, na baráku, vo detech....no takže v podstatě denně máme polévku a hlavní chod, samozrejme někdy na dva dny. A tuhle jsem uplacala polévku, že jsem do povareneho bujónu z kostky hodila zbylou orestovanou zeleninu co byla na rizoto předešly den, pak vybrala a pokrajela kureci maso z kari, zavařila do toho pohanku, naházela bylinky a podavala to jako čínsky vývar:-D. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. června 2022 09:43

Karja Díky, díky. Ostrý to je, už jsme to měli pečný s novejma bramborama, v pomazánce, ve vajíčkové omeletě a teď to pesto ještě. Je toho srašně moc!

Offline Karja
44330 příspěvků moje polička 19. června 2022 09:53

Kan Jj,ale mrazák to snese dobře a pak je to takový fakt osvěžující v těch pokrmech;-)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 19. června 2022 10:26

Včera jsem měla návštěvu a tak jsem se zase, po dlouhé době, trochu bavila v kuchyni.

Dělala jsem golubce. Úspěch veliký, jen nejsou moc fotogenické. 

A ke kávě nepečený z Lotusek a malinami a karamelizovanými pekany. Vypadá tak nějak .. rustikálně

Foceno bez ambicí, hlavně, že jsem to stihla, než se mi na něj vrhli a zmizel..
v tom vedru, vychlazený, byl naprosto úžasný!

Online Antje
příspěvků moje polička 19. června 2022 12:05

Dadoo das prosim recept na dort ?

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. června 2022 12:26

Karja Já česnek a pórek do mražáku nedám, protože je od toho potom všechno načáchlé a třeba zmrzlina je nepoživatelná. To už raději zavařím.

Offline Karja
44330 příspěvků moje polička 19. června 2022 12:32

Kan Aha, tak to mě nikdy nenapadlo. Já mám v mrazáku jen zeleninu a maso. Když tam dám zmrzlinu tak třeba jen na dva dny treba

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 19. června 2022 14:40

Antje

Místo mascarpone jsem dala tvaroh, přijde mi, že se sem víc hodí. Šlehačky byly dvě. 

Proložila jsem malinami a byly tam dokonale. 

Karamelizovane pekany jsem nasypala až těsně před krájení, aby zůstaly křupavé a nenavlhly tím odlezenim. 

Vsechny změny fakt doporučuji. 

http://www.kucharinka.cz/karamelovo-smetanovy-dort-s-pekanovymi-orechy/

Online Antje
příspěvků moje polička 19. června 2022 14:49

Dadoo moc dekuji, zkusim

Offline Karja
44330 příspěvků moje polička 19. června 2022 15:12

Potřebuju troubu s parním pečením?Nic moc extra teda nepeču, ani se nechystám, ale aby mi něco podstatnýho neuniklo:-D.

Offline 711990
18304 příspěvků moje polička 19. června 2022 15:27

Karja nepotrebujes, ja mam, ale pote co jsem zjistila jak tcrdou mame vodu, jsme ji tam radsi nikdy nenalila, aby se to nemuselo furt cistit!

Offline Karja
44330 příspěvků moje polička 19. června 2022 16:01

711990 Díky, já si taky myslím, že nic z těch moderních funkci nepotřebuji:-D

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 19. června 2022 16:14

Dadoo tenhle dort je výborný, taky ho dělám. Vypadá krasne :)

Karja ja jsem za parní troubu ráda už několik let, výsledkem jsou stavnate pecinky, muzu zároveň pect v páře ryzi, připravovat zeleninu...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 19. června 2022 16:14

Karja já hodně používám odložený start a možnost nastavit, jak dlouho má péct. Muž chtěl sondu do masa, tu jsme použili přesně jednou