Tabea Je to moc hezké, fakt efektní.
Jídlo a vaření
Tabea ten se ti moc povedl!
0zero7 Ražničí.
jo! to bych si dala! dik moc.
viktorka_od splavu dik, ja prave taky ne, krom vyvaru a jednou carnitas, ty jsem ale rozmrazila v zapeti. Tak prave tapu, ale seznam uz vypada dobre. Zas tolik se s tim varit nehodlam.
brrr ty ja nerada a co nerada to nevarim, ale tip dobrej. Udelam veci ke treym hodis prilohu a cau.
Dekuju vsem za tipy!
Tabea teda ten je krasnej! A máš ho vysoký, pečeš ze dvou dávek, nebo to je menší forma?
Já jsem jednou pekla ze dvou dávek a to těsto bylo skoro po okraj formy. Bála jsem se, že se nepropeče nikdy, ale byl super. Podruhé jsem pekla dvě dávky každou zvlášť a i když to bylo dřív hotové, jak to vždycky udělá ten kopec, tak to šlo hůř zarovnat, aby sedly dobře dva na sebe.
To jen tak tahám rozumy a zkušenosti, na příště.
Ty hvězdy a prach jsou super efektní, to si musím zapamatovat! Na vesmírný dort by se hodily taky hezky :)
Různá zdobení by měli mít příští týden v Lidlu, na některé si brousím zuby
Tabea ach, ten je krásnej. Jsi šikovná!
Tabea Ten dort! ![]()
Dekuju všem za pochvaly. Ten prach a dekorace dělají hodně. A ten recept je fakt super jednoduchej. Žádný vyšlehavání ve třech mísách.
. Já jsem marná cukrářka.
žluťásek dala jsem to do formy 18m v průměru a stěny polepšila papírem, aby mohl lézt do výšky. Čepici jsem odrizla, další jsme si ji jako testovací dezert na kousky s zbytkama ostatních komponentů. Je třikrát prořízlej a uvnitř neslazený mascarpone se šlehačkou a vanilkou, navrch ganache. Syn měl narozeniny včera, dostal ho s prskavkovým ohňostrojem, dneska ho dostane znova se svickou, protože se jeden gratulant spozdil a pral si mít fotku s oslavencem s dortem.
Oslavenci byl dort ukradenej, chtěl hlavně dárek. ![]()
0zero7 Já si teď kupuju nějaký mražený jarní závitky a to je dobrý! Tak možná něco na ten způsob by taky šlo;-)
0zero7 Taky ovocný knedlíky jdou dobře mrazit (ale asi v Kanadě hůř uvařit
), a podušené houby na másle s kmínem, k těm pak stačí jen uvařit těstoviny, kuskus nebo podobně.
Karja kde kupujes zavitky?
Antje Občas je mají v Penny v nějaké jakože asijské akci, ale není to nic, co bych doporučila, ale mně to hrozně chutná a ten mrazák není cejtit z toho. Ale nemá to ten klasickej rýžovej papír je to nějaké jakože palačinka?těstíčko, nevím jak to nazvat.
Karja aha, diky, to meli v Lidlu neco podobneho.
Antje No víš co, na tohleto mateřské stravování mi to vyhovuje moc:-D. Mně stačí že si to zakapnu sojovkou a mám asii jak vyšitou:-D
Diky continuity jsem si musela upect povidlovy satecky a ted si jeste urcite i spalim jazyk.![]()
![]()

Dítě chce šneky. Ale teď jdu na procházku.
continuity Dcera taky přišla s přáním, abychom dnes upekly šneky. Tak jsem jen dělala dozor a v podstatě je zvládla sama. Povedly se, na to, źe jsme je dělaly poprvé. 
Karja chapu. Je. Jsem kdysi cetla o uspesnem podnikateli pjvodne z Vietnamu, ktery nudle a zavitky dodava do vietnamskych bister.
Myslela jsem ze jsi to objevila, me se to nepodarilo.
continuity na ty me nastesti nenachytas.![]()
vanilkapekny,uplne jak z naseho pekarstvi.![]()
Antje No ani mi nemluv, já jsem na existenci tohoto jídla uspěšně zapomněla, fakt se mi to vykouřilo z hlavy že existujou ty výborný svěží závitky s krevetkama! A ted se mi to připomnelo;-(. U nás si na to fakt nikam nezajdu, já to snad smotnu doma, taky jsme to asi dvakrát už vařili. Ale nedaleko jsem objevila takovou asijskou restauraci co nevypadá tak klasicky maloměštácky kungpaově, tak jí asi zkusim.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my