Tabea Místo polévky v chlebu chleba v polévce, pěkně schovanej na dně. ![]()
Jinak je dobrej, pro kury škoda, ale ne zas tak extra dobrej, aby to stálo za to mrzení.
Jídlo a vaření
Je k něčemu dobrá taková ta dýně, co se prodává před halloweenem na dlabání? Jedna mi tu zbyla a poněkud se tluče s vánoční výzdobou.
Sweet Potato Nedělával se z ní ten slavný "ananasový kompot"? Brr..ale někdo tu psal, že ho má rád!
A já dvě otázky do pléna-dostala jsem čajot ze zahrádky, co s ním?
Otázka číslo 2, nějaký recept na vanilkové rohlíčky (variace) s mandlovou moukou? Nebo něco jiného skvělého vánočního z mandlové mouky?
Garfie já prosím mám ráda ananasový kompot.
Vanilkové rohlíčky dělám jednou várku s mandlovou moukou místo ořechů. Jsou pak takové chuťově míň vyrazne Ale ty potrebuješ nahradiť tu pšeničnou?
Garfie výhodnější se mi zdá udělat z toho variaci na vosí úly. Hodně rumu, mouka, práškový cukr, máslo.
continuity spíš chci nahradit ty ořechy, ty se tady skoro nedají sehnat, ale mandlová mouka se běžně prodává. Neudělá mi to paseku v klasickým receptu? Třeba že je to mastnější nebo tak...
Garfie já jsem to vůbec neřešila, ořechy jak ořechy. Jsou akorát myslím trochu křehčí než ty ořechové, nech je chvilku vystydnout na plechu, než na ně budeš sahat. Já bych do rohlíčku klidně pomlela i lískové, kdybych je měla.
Garfie Nahraď to klidně ve svým receptu jak seš zvyklá, já jinak vanilkový rohlíčky nedělám než z mandlí, a nebo tohle je můj ověřenej rozpis podle Sandtnerky (ale je to teda taková půldávka, skoro pro jednu osobu :D, třeba násobit): 140 g hladké mouky, 110 g másla, 40 g domácího vanilkového cukru, 55 g mletých mandlí, troška citronové kůry, případně ještě vanilkovej lusk.
continuity Karoleena Super, díky moc!
continuity rohlicky delame jen s liskacema, odjakziva!
Kokoska Opraženýma!
Garfie já dělám všechno cukroví z mandlí, muž mívá někdy z vlašáků i lískáčů alergickou reakci, z mandlí nikdy, takže automaticky všude používám mandle. A je to podle mě i chuťově nejlepší. ![]()
Pinot Noir mne to moc nechutna, to zalezi, jak je kdo zvykly. Dcera jeden rok zkousela mandlove rohlicky, ne ze by to bylo vylozene nedobre, ale ty "nase" jsou nejlepsi!
Pinot Noir Takže to taky nijak neupravuješ? Tak super, to jsem chtěla slyšet. Já měla nějak zafixováno, že ta mandle je víc mastná a musí se to pak nějak posunout, míň másla nebo tak něco...
Garfie Sweet Potato Ten kompot se dělá z dýně Goliáš. Tu jsme letos nesehnali, chtěli jsme ho dělat:-D:-D.
já prosím mám ráda ananasový kompot.
no ale tady je řeč o "ananasovém" kompotu, vyráběném z dýně ![]()
Garfie Z mandlové mouky pravý marcipán, dá se i obarvovat, třeba můžeš udělat fejkový mochi :-) Pečeme i mandlové vanilkové rohlíčky, jsou o něco křehčí hned po upečení, ale jinak velmi lahodné. Mandlovou mouku používám i na drobenku do crumble.
andulka01 Super, díky moc!
Kokoska taky jsem jeden rok zkousela mandlove,s vlasaky a vyhraly liskove.:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje