Zarinya jo!
Jídlo a vaření
no ale tady je řeč o "ananasovém" kompotu, vyráběném z dýně
Ano, přesně ten kompot mám ráda. Nebo měla jako dítě, teď ho už u nás nikdo nedělá.
continuity U nás ho dělá segry tchyně a jen kvuli nějaké buchtě.
Karja jo,dával se do takového toho dortu z jablečné kaše.
continuity Tohle je podle mě buchta taková ta, že se nahoře zalije želé. Ale asi to jedí i tak.
Je k něčemu dobrá taková ta dýně, co se prodává před halloweenem na dlabání? Jedna mi tu zbyla a poněkud se tluče s vánoční výzdobou.
A jaký je to druh? Nám se letos urodilo nějak moc, měli jsme tu tykev velkoplodou, nakonec jsme je vezli do ZOO, asi 3 kousky, protože to byly fakt giga dýně.
Garfie Makronky jsou z mandlove mouky a za vanocni cukrovi by se vydavat daly.
Černá kočka Na to ti neskočím, já jsem mizerná pekařka! ![]()
Černá kočka Garfie to je ta cukrařina, kde se váží bílek na gramy, ne?
Sweet Potato Jo tak z téhle moje máma dělá zelí, ale nikomu to nechutná.
Renusatko moc prosim, mohla bys znovu napsat tip na glazuru na perniky? Muselo to byt par stranek zpet, ale neumim to najit. Potrebuji neco zarucenyho blbuvzdornyho:)
Gatita já používám pokaždé jakou seženu. Prostě královská glazura. Nebyl problém nikdy s žádnou.
Renusatko dekuji
Gatita já koupila Kelmy, dnes ji možná vyzkouším. Ale podle diskuzí na internetu je to fakt jedno, všechny fungují.
Já vždy kupují královskou glazuru v ozdobdort.cz (snad nekomolim) téměř naproti divadlu pod Palmovkou. Nevím jestli to je nějaká speciální značka, vezmu vždy co tam mají (i přes e-shop se dá) a je to spolehlivě dobré
Sweet Potato my z toho robíme polievku. Uvarím rozmixovanú dužinu, trochu ochutím, na tanieri posypem škoricou a opraženými tekvicovými jadierkami.
Garfie continuity Ano, do makronek se váží bílky a ještě se šlehá sníh s cukrovým rozvarem ohřátým na 118 stupňů, aspoň podle receptu, který mám. Uznávám tímto, že to nebyl dobrý tip
, ale přísáhám bylo to to první co mě napadlo, když se řekne mandlová mouka a navíc tam jsou jenom bílky, což se může taky před Vánoci hodit.
Dělala jsem k obědu jelení kýtu a asi štěstí začátečníka. Nelíbil se mi žádný recept, co jsem narychlo našla. tak jsem svarila koření, co dům dal ( jalovec, bobkový list, ružový pepř, čerstvý tymián a rozmarýnu, cibuli), zalila to nějakým vínem, co jsem našla ve spíži (nějaké chorvatské sladké, dost připomínalo portské), v tom to marinovala, maso opekla a podusila, pak to svarila s marinádou na omáčku, lžíci brusinek. A hrozně moc dobrý to bylo.
Fotku nemám bohužel.
continuity mňam, to muselo být super!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje