letfenixa Vitana. ![]()
Jídlo a vaření
letfenixa Já teď dělala podle tohohle https://www.kucharkaprodceru.cz/kynuty-houskovy-knedlik/ a povedl se fakt na výbornou.
Pinot Noir musíš jít vždycky až na ten recept. Já jsem jí ze začátku taky moc nedávala, ale toho času, co tomu musí věnovat, vždyť ona to musí všechno vyzkoušet!
Karja já vím, dost věcí podle ní vařím a u některých to povídání chápu, ale u těch knedlí mě to upřímně rozesmálo. ![]()
Pinot Noir Hehe, jo zrovna o knedlich umí jedna moje příbuzná taky mluvit jak o startu do vesmíru, vždycky jsme se tomu se sambem posklebovali. Takže mě to taky rozesmiva, teď když o tom píšeš a vzpomínám na to. Navíc jsem jednou byla na obědě u její mámy a ta pronesla ,,nechápu, že o těch knedlich ta Petra furt tak žvaní,,.
Pinot Noir No co, víš jak dlouho to trvá než ten knedlík vykyne? ;)
Ale přiznávám, že jsem původně během rolování trochu ztrácela naději, že tam ten recept bude :)
Pinot Noir Mně se polopatičnost a blbovzdornost jejích receptů naopak líbí. A zrovna knedlíky jsou kumšt.
Jednodušší recept než tenhle jsem nikdy nenašla.
Vodu možno nahradit mlékem.
Možno přispět nakrájenou housku, aby byly houskové.
https://www.labuznik.cz/recept/nejjednodussi-kynute-knedliky-na-svete-od-blanky-z-velvar/
Dakujem všetkým. U nás sa dajú kúpiť len knedla varena a parena, minule sme za hranicami kupili bramborovy, ale ja mam radsej houskovy.
Tak když jsme u knedlíků, můžu nahradit čerstvé droždí sušeným a (polo)hrubou mouku hladkou nebo případně žitnou? Nic jiného tady neseženu, nemáte někdo radu nebo zkušenost?
Garfie drozdi volne zamenuj, zitny knedliky bych nedelala:) ale jinak jakakoliv psenicna bude fungovat, u knedliku nepotrebujes extra vypracovat lepek.
711990 Já právě někde četla (asi v té kuchařce pro dceru?), že musí být polohrubá mouka kvůli struktuře. Ale dělám tady z hladké všechno, případně to právě trochu rozředím tou žitnou, není to třeba 100% jako doma, ale víš, jak, není čas se ptát kdo je kdo.
Tak já to vyzkouším!
Nemáte prosím někdo osvědčený recept na dobrý a nadýchaný dortový piškot? ![]()
Garfie ona ta mouka u vas nebude uplne nase hladka, ta je pomerne vyspkolepkova(dvounulka) a hodne jemna, ty zahranicni mouky odpovidaj spis nasi polohruby. Jinak za me je nejlepsi recept tenhle: 550g hruby mouky/krupicky, 1 vejce a 1 zloutek, 300ml vody, lzicka prasku do peciva, lzicka sody, lzixka soli a 2 nakrajeny rohliky. Smicha se to, uhnacaj se tri sisky a ty se 25min varej. Je to takovej ten tuzsi knedlik.
711990 Rohliky nemam!
Mozna toustak, ale je tady takovy ten americky sladky...pect rohliky kvuli knedliku nebudu! ![]()
Karja super, vajíčka dodala babička zrovna, tak ty mám. Šlehat se to dá i bez robota? Snad jo... No potřebuju udělat dvoupatrový dort
Červenej a fialovej, s kočičkou. To je zadání
Tak prosím marieu zda bys byla tak hodná a podělila se o recept?
A vůbec, přijímám všechny tipy jak uplácat obstojný dvoupatrový dort.
MPLee Já to slehala jen ručním a dobrý. Tak tenhle barevnej jsem dělala taky a ty barvy mi nevysly, ale já to dělala jen z čerstvého ovoce a byly ty barevne kremy prostě mdlé. Buď bych dala barvivo a nebo je prý nějaká přírodnější barvivo, to zná zase andulka01 kde ho koupit. A nebo zkusit mražené nebo sušené mrazem, to čerstvé nic neobarvi a zvlášť teď mimo sezónu. A pěkný barevný dort, ale tvarohový dělala Zuzuli tam byly ty barvy fakt krásný.
Garfie funguje to i s toustakem:) anebo burizony, to bys mozna sehnala?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje