Karja jo, barvivo jsem koupila. Sní toho každý kousek, tak nás to nezabije
Jídlo a vaření
MPLee Jj určitě ne. Jen já mám to osypavajicise dítě. Jinak se tam toho dává fakt málo, barvi to hodně, takže to bude úplně zanedbatelný množství v jedné porci. Tak to te už nic nezaskočí, možná cena mascarpone jedine:-D
Garfie Dělám kynutý knedlík jen z 500-600g hrubé mouky, sušené droždí, jedno vejce, 250 ml vlažné vody a špetka soli. Určitě to půjde i z hladké, jen možná nebudou tak nadýchané.
MPLee my děláme tento jednoduchý, robot pouštím asi na 15min, z tohoto množství mi vychazi cca 7cm vysoký korpus do formy průměru 22cm

notna Super, díky moc, vyzkouším!
marieu Jj, šlehat se má tak dlouho, že já jsem to ani jako překvapení nestihla udělat a ten dort si pro sebe dopekla velkamala. Ale příště si ho prý taky chce péct se mnou:-D
Karja naše holky teď taky chtějí asistovat u pečení- nejlíp rozbíjet vajíčka a přidávat přísady do robotu. Akorát já jsem u vaření a pečení jak u laboratorních pracích (všechno pintlich), tak trochu trpím...
marieu Jako moje děti furt chtěj, já jsem hrcfrc, nemám ani váhu, ale je to těžký i tak! Naštěstí mají v oblibě takovej jednoduchej dort, korpus, puding, piškoty a tvaroh. Není to tak náchylné na binec a paradoxně ani ne na hádky.
marieu mockrát děkuju! Takže na 2 patrový dort pro 7 lidí asi udělat ty korpusy 2? Zkusím se překonat!
Karja jako cena mascarpone a vůbec všeho... ve finále by samozřejmě dort na objednávku vyšel levněji, ale to já ne, já si to chci udělat sama. Ve čtvrtek budu sprostě nadávat, už teď to vím. To máš barviva, ozdobičky, formičky, kočičky.... ![]()
![]()
MPLee ten jeden korpus opravdu není nejvyšší- mám formu myslím 24 cm a prokrojím ho 2x. Dva korpusy nad sebou už vydají na pořádně velký dort.
edit: forma má možná 25cm a výšku jednoho korpusu mám odhadem 6cm.
MPLee Určitě by nevyšel levněji. Já jsem to tuhle počítala a dort té malé velikosti ale vysoký do výšky stojí u nás na venkově 1200-1400. Suroviny mám většinou kolem pětistovky, záleží jak se nakoupí. A ozdobu už dávám tu, co se pak využije na hraní;-)
Já jsem dělala ten dort přesně jak píše marieu, dvakrát a byl vysoký akorát, že byl velký, ale zároveň nic nepadalo a fakt to všem moc chutnalo, je to velice kvalitní recept;-) marieu
Karja já mívám problém s tou tmavou verzí, vždycky, ale vždycky mám jeden ten korpus nižší a blbě pak vychází ta prokrájení. Jinak ten recept funguje spolehlivě.
DruI taky jsem urgentně potřebovala recept a taky se povedla. Dělám knedlík tak 1-2x za rok. Pinot Noir a ten text mě taky děsil. Už jsem si myslela, že se receptu nedoscrolluju a budu muset hledat v tom textu. ![]()
Tabea Já dělala houskový knedlík asi po šesti letech, tak jsem si netroufla bez receptu, jinak bych to tam naházela od oka :o)
Karja
jak u nás, jinej nechtěj už nikdy :)
Moc dobré šátečky s tvarohem jsem dnes vyzkoušela. Zařazuju do repertoáru.

https://www.toprecepty.cz/recept/54081-nekynute-satecky/
(Místo smetany jsem dala mlíko, až v průběhu práce jsem totiž zjistila, že smetanu nemám.)
Pinot Noir Ty jo, to bych mohla o víkendu zkusit. Dík
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje