Karoleena já znám smaženku jako takovou placku, co se dává na chleba, ale omeleta to není. Chleba ve vajíčku byl u nás chleba ve vajíčku:)
Jídlo a vaření
999 dodnes nechapu, jak se osmnactimesicni dite muze rozhodnout, ze se stane vegetarianem. Semtam teda neco trochu ochutna, ale priste uz to zas nechce... fakt desny. Jeste ze ji ovoce a zeleninu, tu teda jen syrovou.
A rodiče maso normálně jí? Naše dítě taky maso nechce, ale přičítala jsem to hlavně tomu, že já ho nejím vůbec, a muž jen výjimečně v podobě ryby v sushi.
Já se mu ho teda snažím párkrát za týden dát, ale většinou k němu musím udělat nějakou červenou/oranžovou omáčku, aby to vůbec mělo šanci. Moc nepomáhá, že jeho jídlo jako takový moc nebaví, takže jsem přesně ten rodič, co je rád, když dítě sní aspoň něco.
Docela spolehlivě jí teda věci, který mu nabídne někdo na hřišti, když teda ví, že to jedí cizí děti, tak třeba se trochu rozjí ve školce.
Evaeva V Budějcích byla smaženka taky taková placka, na vaječným základě, ale ne omeleta, co se dala na chleba potřený hořčiccí a myslím na tom byla ještě cibule a kyselá okurka. U nás doma se to nedělalo, ale měli to v bufetu u bazénu, tak to pro mě bylo vždycky takový jídlo po plavání.
Zina Moje deti mely taky obdobi, kdy maso skoro vubec nejedly, az jsem se bala, aby mely dostatek zeleza. Doma maso normalne jime, takze je to jen takova ta klasika "je to jen obdobi".
Zina rodice ji vsechno, nekdy si dite i vezme, ale vetsinou nechce. Ma rad uzeniny, ale to samozrejme nemuze mit pravidelne. Smali jsme se, ze je to dukaz, ze v nich zadne maso neni. Z nouze a lenosti jsme ted na venkove koupili "domaci" sekanou, ale od fakt slusneho reznika, tu snedl.
Zina - smaženka se dodnes prodává a žiju v domnění, že je to klasická omeleta na chlebu s hořčicí, cibulí, okurkou a nakládanou paprikou. Jídlo mého dětství.
Zina ano, takhle znám smaženku, taky jen z bufetu:)
S tím jídlem se to u dětí dost měni, zvlášť to období od dvou let do čtyř (pěti,...
) je takové blbé. Jedí pár věcí, nechtějí nic moc zkoušet,...
Já si právě dělám játra na cibulce, děti to nejí a jsou pryč.
Zina jitřenka Evaeva Smaženku potvrzuju, chleba ve vajíčku je samovysvětlující (ale doma jsme ani jedno z toho nedělali).
Ounz
a teď na ty šišky budu dlouho myslet.
Karoleena ještě mě napadá "selská omeleta" = jako hemenex, ale místo/kromě šunky jsou v pánvi opečený plátky vařených brambor ze včera. ![]()
Aranel u nás se chleba ve vajíčku dělal a ještě chleba zapečený se směsí sýra a vajíčka. Ale mně tyhle "rozbředlý" chleby moc nejedou, to radši topinku s něčím.
Evaeva Vlastně ano. Topinka s míchanými vajíčky navrchu. Tatínkova specialita, "třeboňská topinka" ![]()
Aranel nojoo, selská omeleta, a kromě šunky a brambor do toho mamka dávala ještě hrášek! Taky vděčný dětský jídlo, nebo na mě to teda fungovalo. :)
Evaeva to já jsem velkej fanda chleba ve vajíčku dodnes, i když tu výhradu k "rozbředlosti" asi dokážu pochopit. A když se mně chce, tak dělám francouzskou fúzi :D, kdy dám mezi dva plátky chleba ještě šunku, sýr a dijonskou hořčici a teprv pak to vymáchám ve vajíčku a osmažím, takže vlastně skoro croque monsieur!
Karoleenaveřím, že je to dobré. Akorát já nerada i tousty:)
Evaeva no jestli je výchozí problém rozměklost pečiva, tak se není čemu divit, já si zas naopak u topinek vždycky vzpomenu na tenhle post o krutonech, kterej podle mě pasuje i na ty topinky, no. :D Asi málo odolný patro nebo tak něco.

Evaeva V Budějcích byla smaženka taky taková placka, na vaječným základě, ale ne omeleta, co se dala na chleba potřený hořčiccí a myslím na tom byla ještě cibule a kyselá okurka. U nás doma se to nedělalo, ale měli to v bufetu u bazénu, tak to pro mě bylo vždycky takový jídlo po plavání.
u nás se tomu krom smaženky říkalo vaječnice
Aranel na to existuje jediné řešení, uvařit a sníst.. (já bych si teda dala ty s makem, kdybych mohla volit
)
A když se mně chce, tak dělám francouzskou fúzi :D, kdy dám mezi dva plátky chleba ještě šunku, sýr a dijonskou hořčici a teprv pak to vymáchám ve vajíčku a osmažím, takže vlastně skoro croque monsieur!
no to je ale výborný nápad, to vyzkouším.
Karoleena Ta omeleta s jablky, to bude nějaká jednodušsí verze trhance (kaiserschmarnn).
Jinak amoleta je palačinka, chleba ve vajíčku smaženka a selská omeleta je s opečenými plátky brambor. Tak.
Do statistiky hlasim:
bramborovy sisky se strouhankou, ale na slano. Na sladko cerstvy skubanky s makem. Nebo pak druhej den opeceny placky na slano (ty skubanky)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my