RoSa To je teda zvláštní, my zavařujem rajčata nějak těch 20 minut na 85 stupňů a stejně občas některá sklenička zkvasí. Věřím jen marmeládě, jak píše Pinot Noir .
Jídlo a vaření
Udělám to jako s masem a zahřeji to ještě zitra. Já se stejně bojím hlavně toho botulotoxinu. Zkvašená sklenička mi žíly netrhá, to přinejhorším poznám a vyhodím.
Candance pokaždý od oka, chuti a obsahu košíku ![]()
RoSa mě teď to horký zavíčkovaný nějak nevycházelo ( a sklenice fakt vyvařuju, nechávám schnout v troubě abych to nekontaminovala utěrkou a tak), takže tentokrát ty sklenky i trošku zavařím, to už mě nezabije.
andulka01 jo, zrovna jsem chtěla napsat, že taky asi záleží na hygieně... ale pak to ještě krátce zavařit není na škodu určitě
RoSa ja mam sklenice z mycky, suroviny bezvadny.. a stejne mi cokoliv z rajcat makonec zplesnivi i kdyz je to v lednici - dokonce i kdyz jsem naposled tu cuketkovu loudavou zavarila. tak uz na to kaslu:-/
Nalejt horky, zavickovat a otocit dnem nahoru
moora Celej život tak dělám, ale teď mi zkrejzly dvě jahodové s bezinkama (tu třetí zdravou jsem upustila na dlaždičky
) a jedna pracně nasbíraná ostružina. Takže si to radši pojistím.
Já jsem teda v tomto silena, zavaruju hektolitry rajčatové omacky-ruzne druhy. Sklenice i s víčky vyvaruju a potom zavaruju. Za ty roky se mi zkazila jediná sklenice. Zkoušela jsem nedávno kecup-pece se to v troubě-a je senzační. Dělala jsem lečo, teď zavaruju berani rohy a pálivé mini papričky-7 kilo. Na podzim se chystám natlačit dvacet kilo zelí. A my to fakt za ten rok sežereme.
ale za mě super věc, vytahnes ze sklepa a je to.
nevíte co s cuketou? výbornej perník, právě vyzkoušeno! (promazala jsem švestkovejma povidlama)
tvprosim recept na zeli
stes to zelí se nezavaruje. Natlačí se do sklenic. Sklenice i víčka vyvaruju. Zelí kupuju krouhané v místní Hrušce.

tv děkuju
Candancetentokrát to vyšlo takto: na olivovém oleji zlehka opečené tři velké cibule a palice česneku, pak půl velké cukety, asi dvě kila rajčat, dvě malé zelené nepálivé papriky a veklá hrst bylin, sůl, pepř, trochu cukru. Pomalinku jsem dusila, pak vytáhla klacky z bylinek a tyčákem rozmixovala. Doladila jsem konzistenci ještě odpařováním. Je to tedy spíš zeleninová omáčka, ale je moc dobrá. Pro hnidopichy: ne, rajčata neloupu ![]()
andulka01 dekuji. Nejak podobne to udelam. Ja bych je neloupala ani kdybys napsala, ze jo
andulka01 dekuji. Nejak podobne to udelam. Ja bych je neloupala ani kdybys napsala, ze jo
Jestli se teda můžu vložit..já loupu. Zkoušela jsem neloupana a vadí mi to tam.
máš to vyzkoušené?
tv nevim, ja jsem delavala jen neco jako bolonskou bez masa, mamka dela protlak a pochybuji ze by loupala. Ja to snim i se supkama a deti to ofrflaji tak jako tak.
tv vyzkoušené mám, do omáčky mi to nevadí. Do rajčatové polévky ale loupu, tu mám ráda úplně hladkou a jemnou.
Prajem všetkým krásne ráno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my