Kokoska Normální cizrna z konzervy je uz na zkus, stačí ohřát.
Jídlo a vaření
brrr tak to jo. Ja z ji nevarim, u nas se to nejak neujalo.
Garfie zkus si udělat ze sušeneho droždí tzv.omladek (recepis je na stránkách Maskrtnice). Těsto mi vždycky vykyne, jen se příprava protahne
Já koupila pytlík sušený cizrny, musím teda naštudovat jestli/jak dlouho namáčet nebo co s tím... v práci z ní dělají polívku nebo i kaši, vždycky mi to chutnalo. Zkusím nějakej recept jakože po indicku, uvidíme.
barbucha Namáčet tak 24 hodin, v průběhu párkrát vyměnit vodu, když si vzpomeneš (není to asi zásadní). Pak se to ještě nejmíň hodinu vaří (možná by pomohl papiňák). Pokud se osvědčí, určitě je lepší tímto způsobem uvařit víc a dát uvařenou do mrazáku, nijak jí to neuškodí.
barbucha v Lidlu mívají cizrnu v nálevu (ve sklenici jako okurky) a ta je už připravená k dalšímu použití bez namáčení. Já miluju cizrnovou kaši s orestovanou cibulkou :)
barbucha po namáčení vařit s trochou jedlý sody, uspíší to. Konzervovana cizrna už rovnou k použití, ale do humusu ji ještě trochu povařím, je tak hladší
barbucha
Cizrnu namáčím přes noc, vodu většinou neměním. Vařím 45 min. v normálním hrnci.
barbucha A kdybys chtěla dělat falafel, tak ten se dělá z té namočené, ale neuvařené cizrny :-).
barbucha Kupuju si plechovkovou cizrnu od Bonduel, je možné ji jenom ohřát. Ta tvoje sušená bude chtít víc péče.
Poprve v zivote jsem pekla skoricove sneky a jsou moc dobre ![]()

Lamicka a krásné!
Lamicka krása ![]()
Lamicka
Jaký máš recept?
Ta tvoje fotka mi připomněla, že jsem ani nestihla vyfotit včerejší loupáky! :-) Hlásím, že se povedly (ale fakt je, že v receptu je varianta se sušeným droždím), byly výborné a zmizely prakticky hned z plechu, tři kousky jsem zachránila na ráno!
Děkuji :)
Garfie podle Maškrtnice peču už jen se sušeným droždím, normálně jsem ho vmíchala do mouky a pak už jsem pracovala podle postupu.
Garfie ted jsem docetla vlakno - susene drozdi vzdycky smicham s moukou, ale hlidam si mnozstvi, vetsinou je jen na 500 g. Taky koukni jestli neni prosle, jednou bylo prosle mesic a vubec nekynulo.
Lamicka Díky moc! Na prošlé droždí už si taky dávám pozor, posílala jsem velké balení tím slavným kontejnerem, co visel dva roky na cestě a ze začátku fungovalo, ale pak mi vůbec nevykynul osvědčený chleba a droždí letělo. :-( Od té doby už koukám.
Dík holky. Tak já tu sušenou cizrnu odložím na horší časy a koupím ještě další v plechovce!
barbucha no ale bacha na moly. ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my