Sweet Potato krásný!
Jídlo a vaření
Kdo má recept na žluťásek dort?
Vyhledávání mi vůbec nepomohlo.
Tabea děkuji
Mám ještě pár blbých dotazů:) Pro kolik lidí to tak je? Jak dlouho dopředu můžu upéct korpus? A půjde prokrojit na tu dortovou kočičku?
Evaeva já to dělala do 18cm ale vysoký formy. Mascarpone a šlehačka a ganache. Takže to bylo dost hustý. Jeden kousek naráz stačil. Kočičku neposoudím.
Jak dlouho předem to chceš péct? Jeden den určitě v pohodě, dál nevím. Úplně hotovej jsme ho jedli (ve dvou) určitě tři dny. ![]()
Tabea já budu dávat jen tu marmeládu, mladší nemá rád krémy a šlehačky, bude to pro něj. Šlehačku budu dávat akorát bokem. Asi by se mi hodilo ho upéct zítra na sobotu, ale možná to nechám na pátek a úklidem zaúkoluju muže ![]()
Bude nás asi 8 dospělých a 4 děti, ale vzhledem k mému stavu to bude skoro jediné občerstvení kromě nějaké obložené mísy.
Evaeva to je ruk cuk hotový. Zamícháš a šoupnes do trouby.
Kdyby někdo chtěl tip na obměnu bábovky, začala jsem do ní místo kakaa dávat drcené kakaové boby a je to super. Nejsou sladké a zajímavě to pak křupe
Evaeva Ono je to docela vlhký, ve středu na sobotu bych to nedělala. Prokrojis to jednou určitě. A není z toho zadny binec, jedna misa, varecka;-), upeces to a tu kočku udělej další den, rozdel si to;-)
Tabea Karja jo, s tím počítám, že to bude rychlé, stání je pro mně teď úplně nejhorší možnost. Nádobí naštěstí umyje myčka. Ještě mně čekají na pátek muffiny do školky a bohužel mám i dost pochůzek a děti kroužků. Ale udělám to teda v pátek, v sobotu dodělám, vymyslím jednoduchý oběd a úklid zvládne muž ![]()
Karja a bude nám to stačit na těch 12 lidí?
Evaeva Hele, nebude. já dělala vloni do dvou forem malých, řekla bych že množství bylo 1,5 a to bylo tak pro těch 12 lidí.
Karja ok, díky, udělám toho víc.
Evaeva já na větší oslavu dělám dvojitou dávku. Všem vždycky moc chutná, takže zbytky nejsou, případně chtěj všichni s sebou ještě :-)) příprava je fakt rychlá, udělala bych ho čerstvej v pátek.
Šiš, teď na něj mám chuť taky. Asi si ho budu muset upéct k narozeninám sama sobě ![]()
žluťásek super, diky
Karja jednou jsem to nalila do formy skoro až po okraj, ale peklo se to hrozně dlouho. Teď uz poucena to peču na dvakrát. Ještě jsem teda minule vymyslela, že bych to mohla upéct jako plát na hlubokým plechu a vykrojit, z okrojku sestravit třetí vnitřní patro nebo je jen sníst doma. Ale to jsem ještě nerealizovala.
žluťásek seskládávání z plátu jsem jednou dělala a je to fajn. Odpadne ti prořezávání a že zbytků klidně sestavíš i dvě patra.
žluťásek a můžu umíchat těsto a péct na dvakrát nebo mám druhou várku míchat taky přímo před pečením? Já mám teda nastavovací formu, ale zase aby ta kočka nebyla ve velikosti tygra![]()
žluťásek Ty jo, já takhle hluboký plech asi nemám, aby to vyšlo pěkně na dvě patra...nebo by to bylo jen tak tak...ale dobrý nápad
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my