Evaeva tu velkou kočku nedělej, to nevyjde moc pěkně, to jsem dělala já. Max ta klasická dortová forma
Jídlo a vaření
Karja to jsem si taky říkala. Možná to upeču nadvakrát a budou dorty dva.
Evaeva já jsem druhou varku michala az pozdeji, bála jsem se, aby to vyskocilo
Evaeva Jj, menší kočka je hezčí. A taky pak složená nezabere tolik místa, já ji dávala na nějaký mega tác na grilování, nikam jinam se mi nevešla.
Myrtila no já mám akorát plech ![]()
Evaeva Vidíš, plech mě tehdy nenapadl ![]()
![]()
Tak jsem upekla ten dort...bez cukru je dost hnusný ![]()
![]()
Evaeva nene!
Pinot Noir no už je v troubě nový. To se mi moc nestává, obvykle kontroluju, jestli jsem na něco nezapomněla.
Evaeva Au
V tombole jsem vyhrála dvě divoký kachny. Tak co s nima mám udělat? Máte nějaký osvědčený recept?
andulka01 Klasicky s kmínem, česnekem, cibulí a sádlem pomalu konfitovat, často polévat výpekem, červené zelí a karlovarský knedlík.
andulka01 Taky bych udělala klasiku. Jestli má broky, tak nezávidím, my jednou měli bažanty a těch broků tam bylo asi 15.
U nás dnes byly k obědu "vzpomínky na Afriku": krůtí maso v arašídové omáčce s mrkví a rajčaty a jako příloha samp, který jsme si dovezli z Botswany. Samp jsou kukuřičná zrn bez žluté slupky, vaří se "jako rýže", ale podstatně dýl. 
Děkuju všem, co mi pŕed pár týdny poradili recept na mechový dort, tak i když celá příprava probíhala nakonec na poslední chvíli, a finální dokončení bylo trochu punkový (provizorně podložený pečicí papír a drobky na něj spadlé při olepování byly prohlášeny za umělecký záměr), tak sklidil všeobecně kladné ohlasy a já body za odvahu![]()

Archivářka To jsem nikdy neslyšela, zajímavé!
Archivářka Aranel Já taky ne, ráda bych to měla v kuchyni!
Isca Jo, ten mechac je fakt defektní. Chtělo by to, aby tu pro nás někdo objevil zase něco takhle za málo prace peknej vysledek:-)
Malenge
taky mě to zarazilo, ale pak jsem si řekla
a) buď se Karja přepsala, a myslela, pochopitelně efektní, nebóó .. třeba..perfektní![]()
b) nebo se nepřepsala, a vrací to svět zpátky do rovnováhy, protože bylo podezřelý, jak mi ho všichni chválili (což bylo ale možná spíš tím, že Tradiční Velká Rodinná Bitka s ječením, křičením, urážením a odchody jednotlivých účastníků na střechu a jejich opětovnými příchody na scénu se odehrála tentokrát v prvních patnácti až dvaceti minutách sešlosti, ještě před polévkou, takže hovory nad dortem byly taková gesta dobré vůle).
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my