Ginger mívali je i normálně v Tescu nebo Lidlu, ale možná jen těsně před Vánoci.
Jídlo a vaření
Ginger a co rovnou kaštanové pyré? crema di marroni
Pinot Noir Diky za tip, Rohlik nepouzivam, ale pokud to nesezenu jinde, tak asi vyzkousim.
RoSa a kde se to pyre da koupit? Ja si varim kastanovou ganache ze surovin, ale pyre by mozna slo pouzit
Evaeva Sweet Potato diky za tipy, podivam se vsude
Ginger Delmart, Makro
Ginger ono může být italské, ale dělají to i Maďaři a to bývalo občas i v Lidlu, Makru apod. (mražené, taková kostka, vypadá jak máslo) ... jinak asi přes vyhledávač, koukám, že Country Life by to měl mít... nebo italské potraviny... nebo ty maďarské...
https://www.zbozi.cz/hledej/?q=ka%C5%A1tanov%C3%A9%20pyr%C3%A9
Peču dort podle receptu žluťásek
a asi jsem to zmrvila. Píšou, že při pečení vyběhne, ne-li opustí formu, ale ten můj je po 20 minutách v troubě pořád stejně placatej a celej vypadá jak vystevenej dlouhodobé erozi.
Měla jsem zůstat u osvědčeného piškotu. Nakonec ještě budu muže posílat do obchoďáku pro dort ve tvaru Pikachu. ![]()
Pinot Noir já ho dělala nedávno, ale jak vyběhl už si nepamatuju. Byla jsem příliš zahleděná do pokusu bez cukru (fuj). Tentokrát dělám piškot, už je namazaný v lednici.
Hádám, že to těsto bez složky, která je zastoupená v největším množství, fungovalo stejně poněkud jinak. ![]()
Ale už trochu leze nahoru, asi jak je to těsto hodně tekuté, trvá mu to.
Pinot Noir já pak udělala ještě normální, tohle byl omyl a fakt to nešlo jíst. A jo, peklo se to fakt dlouho, ale byl výborný.
milacka Dělala jsem tento týden tu tvoji mrkvovočočkovou polévku a bezvadný, jako fakt se to do tohoto ročního období hrozně hodí, s chilli a zázvorem, prohřeje.;-). Tak na nás nezapomínej a občas sem nějaký recept zase dej.
Já nedávno uvařila polívku z toho, co bylo doma, a chutnala nám hodně. Na lehce usmaženou cibuli jsem hodila brambory, červenou řepu a petržel, zhruba ve stejném množství, na to silnej hovězí vývar. Nakonec sůl, pepř, trochu octa. A s kysanou smetanou.

Pinot Noir trošku jako mixlý boršč, dala bych si. Boršč jsem teď dělala po dlouhé době a chutnal dokonce i synovi, tak můžu zkusit i tuhle. A Karja tuhle taky zkusím.
Před chvílí jsem dodělala vývar. Ten kousek hovězího byl tak krásně rozpadavý a lákavý, že jsem ho na prasáka sežrala z misky jen s rozmíchanou hořčicí a křenem. Comfort food ![]()
Karja teší ma, že som ťa inšpirovala a chutilo, rýchle varenie mám rada, určite niečo opäť pridám, ale až po dovolenke. Budúci týždeň letíme na dva týždne na Madeiru.
Pinot Noir polievka by mi chutila, vyzerá lákavo.
Korpus od žluťásek jsem nedávno taky vyzkoušela a fakt je výborný! Plnila jsem krémem z mascarpone a višněmi a měl obrovský úspěch. Akorát to začalo menší katastrofou. Fakt je hooodne tekutý a není vhodný do formy se dnem z peciciho papíru ![]()

Akorát bych potřebovala asi nějaký cukrarsky kurz. Ať dělám, co dělám, korpusy mám rozřízlé jaksi zubatě a hladký krém po přidání želatiny nebo ztuzovace má malinké hrudky ![]()

A kurz foceni by se mi taky hodil. Ty višně s cokoladovymi špičkami vypadaly naživo moc hezky. A na fotce upatlane ![]()

Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my