Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 16:49

Evaeva a jeje, to abych sla hledat!

Offline kocoureksuggy
1378 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 16:51

Renusatko 

Také mám recept na Linecké s brambovým škrobem, děláme ho celé široké příbuzenstvo, jen mu říkáme Americké. To obvyklé Linecké mi nechutná.

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 16:57

Evaeva našla! Recept je uplne na konci.

https://www.kucharkaprodceru.cz/kokosky-recept/

Offline Bowle
606 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 17:07
Reakce na kocoureksuggy:

Renusatko 

Také mám recept na Linecké s brambovým škrobem, děláme ho celé široké příbuzenstvo, jen mu říkáme Americké. To obvyklé Linecké mi nechutná.

​a jak to s tím škrobem chutná? 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 17:25

Kokoska no vidíš, díky.

Offline kocoureksuggy
1378 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 17:36

Bowle 

Jako Linecké, jen ta mouka je v něm méně cítit. Děláme ho i kapku tenčí a necháme péci do zlatova, aby nebylo bledé. Je výborné s klasickou zavařeninou a čát spojuji ořechovou náplní, nahoru čokoláda s vlašákem. Ten škrob tam nepoznáš.

Offline Myrtila
5280 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 17:41

Bowle Taky jsem dřív dělala linecké se škrobem a pak přešla na verzi bez, protože jsem si jednou nekoupila škrob a podle mě to chutnalo stejně, i se s tím těstem stejně pracovalo. Vlastně ani nevím, proč se tam dává

Online Ounz
20496 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 18:03

RoSa vosí hnízda děláme úplně stejně. A to rakvičkový je to, co postla Pinot Noir , to dělám taky. Obrň se trpělivostí, to dávkování je trochu výzva

Online Ounz
20496 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 18:04
Reakce na moora:

RoSa ja hodlam udelat na vanoce pusinky z testa na pavlovu. Mne to testo samorny dost chutna, v lete jsem delala jako zalusky minipavlovy a pulku jsem sezrala suchou :)

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 18:13

Myrtila Bowle tak já asi na linecké měla jiný recept a to co dělá mamka je úplně jiné. I chuťově a i pracovné, že se trošku víc drolí, to se škrobem. Nepoznám teda přimo škrob, ale přijde mi jemnější a kam ho donesu, tam má úspěch. Přitom je to snad recept z krabičky nějakého škrobu Vitana nebo tak. A u nás ho kluci sní kila, tak už to tak peču několik let.

Offline kocoureksuggy
1378 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 18:17

Renusatko

Bowle 

Odkud měla mamka recept netuším. Ale jinak souhlasím s Renusatko 

Offline Myrtila
5280 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 18:21

Renusatko Ten můj recept se škrobem byl někde z netu, byl tam i malinko jiný poměr surovin tuk:cukr:mouka, než je v tom klasickém. Teď dělám poměr 1:2:3 a přidávám 1-2 žloutky, podle toho, kolik toho dělám a jak mám zrovna velká vajíčka. 

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 23:09

Máte ty dorty moc hezké. 

notnaMůj muž by ti řekl, že je to moc krásný dort a že domácí má takhle vypadat, aby bylo poznat, že je domácí a ne ty vyumělkované:D. Většinou mám neco jakoze to pada ke straně, nebo ta poleva je taková rozkydana a on mi to hrozně chválí...

Pinot Noir letolet Jako fakt, tomu se mi nechce věřit...U nás měl tenhle dort strašnej úspěch a to já mám opravdu velice kritické příbuzné:D. A dorty si i objednáváji i u cukrářek, není to že by znali jen korpus z Penny a ořechac. Jako opravdu i někteří řekli, že je to nejlepší dort, co kdy měli. Děti ho jedí všechny z 6 děti, právě jsme říkali, že je to je jeden z dortu, co sní všechny.  Ale je fakt, že tak jako asi všichni nemáme rádi moc ty sladké dorty, což tenhle to tak splňuje. Krém dělám většinou mascarpone, smetana. Já tomu normálně nevěřím a nebo chci k vám jít na oslavu, abych ochutnala ty povedené, to pak musí být úplně něco:D

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 26. listopadu 2023 23:14

Já jsem třeba úplně levá, linecké mám každej rok pomerne hnusné:, prostě jak kdyby to pekl někdo komu je 12 D. Minulý rok jsem ho pekla dceri k svátku, a když mi říkala, že ochutnaly i paní učitelky...no radost jsem neměla. Přitom těsto delavam podle běžných receptu, nechápu to 

Online letolet
745 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 07:38

Karja tak nás bylo jen 6, to je mizivy vzorek lidí proti vám :). Nezaujal chuťově ani konzistenci, prostě letos si nikdo nepřidal. Kdybych to udělala jako buchtu na plech, tak asi dobrý. Spíš to bude tak, že od dortu u nás necekame vic, než piškot ze tři surovin a dobrý krém. A krém byl dobrý, to jo a na pohled se taky povedl :)

Offline Karja
44500 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 07:50

letolet No je uplně profi, na tom by si v cukrárně vydělala:-)

Offline Pinot Noir
29794 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 07:54

Karja vadila ta mazlavá vlhká struktura, my jsme zvyklí na nadýchaný piškot jako obláček. Toto je taková těžká litá buchta, prášek do pečiva podle mě do dortu taky nepatří. No, měla jsem to vidět už z receptu, ale nechala jsem se ošálit tou chválou tady.

Chuťově teda taky nic moc.

Offline viktorka_od splavu
49209 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 08:07

Pinot Noir ooo mazlava vlhka cokoladova buchta, dala bych si!

Karja moje dcera ve 12 letech pekla rozhodne krasnejsi cukrovi nez ja, ted to ma uplne profi, ji to hlavne bavi

Offline Pinot Noir
29794 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 08:16

viktorka_od splavu no podle mě má právě málo čokoládovou chuť, ačkoliv tam padne celé balení kvalitního kakaa. 

Je to prostě olejová kefírová buchta s kakaem. Moje chyba, že jsem čekala něco jiného. 

Offline viktorka_od splavu
49209 příspěvků moje polička 27. listopadu 2023 08:21

Pinot Noir jj chapu. ja ty lehke piskoty nemusim, nic mi to nerika, hutne mokre buchty jsou nejlepsi, ale na dort to asi neni idealni