Sweet Potato ten pečeme tak 2× měsíčně. Náplň je opravdu hodně tekutá vždy, používáme jakýkoliv tvaroh ve vanicce. Pečeme cca 50 min. bez horkovzduchu večer, aby do rána ztuhl. Jako koláč do ruky to vyloženě není, ale ztuhne vždy. Třeba zkusit přidat vejce navíc do tvarohu...
Jídlo a vaření
Sweet Potato letolet pridavam do tvarohu vanilkovy puding, kdyz je moc ridky. Teda ne uvareny, proste tam vysypu balicek pudingu, nebo cast, podle mnozstvi a konzistence tvarohu.
Milujen grilovanú kukuricu (aj panenku, na tú ešte čakám)
My včera palačinky s ovocem ze zahrady. Ale brala bych spíš jídlo od milacka ![]()

Pinot Noir tvoje palacinky si beriem ako raňajky a potom na obed kukuricu so šalátom
a večer už len nejakú maličkosť.
milacka a víno. To by šlo, dobrej plán! ![]()
Pinot Noirna to som zabudla napísať, samozrejme, že bolo, manžel pivo a ja pohár vína.
Likviduju loňské zásoby. Bublanina

brrr to je krásně barevný mix
rybíz mňam, teď jsem (taky v rámci čistky mrazáku) dělala rybízovobezinkový tvarohový koláč.
andulka01 jakože z květů bezinky?
RoSa ano prosím, odrbané květy a trochu bezového sirupu do tvarohu, pro vůni. Ono to tam moc chutí neudělalo, ale bylo to hezké, posypala jsem kvítky i po upečení s moučkovým cukrem.
letolet Sweet Potato Většinou to peču i dýl, třeba 80 minut, aby zezlátly okraje a pak nechávám v troubě přes noc, jak je v receptu.
Co se stalo s tvým tvarohem, nevím
ale nevzdávej to!
Mám prosím dotaz na cukrářky. Jak zajistit, aby mi křehké těsto nesjíždělo z okrajů formy? Chtěla bych udělat vizuelně hezký koláč, do klasické kulaté varhánkové formy a nedaří se mi získat stejnoměrné a hezké okraje.
andulka01 Předpíkáš ten korpus? Jestli jo, tak to dělám tam, že namačkám těsto do formy, na něho dám pečící papír (včetně těch zvednutých okrajů), zatížím a peču. Jako zátěž používám skleněné kuličky (pozůstatek hloubkového úklidu laboratoře), ale dají se dát kamínky, keramzit, fazole...
eM jo, zachlazuji, předpíkám, vykládám, zatěžuji... a stejně se mi ty okraje sjíždí dolů dovnitř.
Edit: skleněné kuličky - jako třeba ty na hru? Třeba ty fazole jsou moc lehké? ale to okraje stejně moc neřeší...
andulka01 Hmm, tak to nevím, co ještě změnit. Asi mám štěstí amatéra, že mi kraje drží, všechno dělám jako ty...
andulka01 A nezkoušelas dát tam to těsto ze dvou kusů? Kulatý kus na dno a potom jako okraj kolem dokola pruh ve výšce formy a ve spoji to trochu umačkat dohromady. Tak to chci vyzkoušet já, až příště budu péct, protože přesně jak říkáš, my ten okraj posledně slezl dolů. Akorát se k dalšímu pokusu nějak nemůžu dokopat :o)
DruI to už jsem asi taky už dělala, spokojená jsem zatím nebyla nikdy. Většinou je mi to jedno, v práci to sežerou tak jako tak, ale chtěla bych si sama sobě dokázat, že ne všechny mé koláče musí vypadat "rustikálně" ![]()
andulka01 já z tohoto těsta dělám jen quiche a ten nepředpékám, peču rovnou s náplní, a nikdy jsem si nevšimla, že by těsto někam slezlo. ![]()
Pinot Noir ja teda přemýšlím, jestli mi slezlo a já si jen myslela, že to tak má být nebo co
Dělam mřežovnik i koláč s drobenkou do kulatý formy a ničeho jsem si nevšimla.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my