Gatita A jaké děláš ryby? Já teda smažím, přijde mi to chutove mnohem lepší. Ale dělám hlavně sladkovodní. Ale na rybě se nešetří se solí, sambo málo soli obecně a na te rybě je to znát dost. Nemůže to být tím?
Jídlo a vaření
To je sranda, já ryby solím málo, mořské vůbec.
continuity Aha, no já mořskou nedělala ani nepatuju. Ono je to možná tím, že to ''málo'' má každej jinak:D. My jsme spíš taková bezslana domácnost. My nejčastěji děláme stiku, kapra, candáta a to prostě pečené jako jo, taky to mají rádi, sni se to, ale radši to mají smažené. Čímž se asi nějaký ten zdravý přínos ryby dost sníží;-)
continuity lososa taky dělám bez ničeho, ale ostatní ryby mi víc chutnají víc ochucené. Ale neumím to![]()
Karja smažené, ale na přírodno, myslíš? To není tolik nezdravé, podle mě.
Já ty ryby nerada dělám na pánvi, pokud to není filet, aby se mi to nerozpadlo/neprilepila kůže/nevím co. Vybírám úpravy, kde se s tím manipuluje co nejméně, takže buď peču, nebo dám do mikrovlnky na crisp.
Evaeva No na přírodno dělám toho candáta a štiku. Kapra obaluji v takové směsi mouky a koření, a na toho padne oleje dost. Podle mne nejde o ten trojobalu, ale tu formu smažené upravy. Ale jakoby je mi to jedno, děti to mají rádi, sni to, jen si myslím, že to není pro ostatní jako vyhledávaná úprava
continuity Jo to je fakt, my děláme jen filety a to jednou otočím, jinak
Karja já myslím, že jde i o tu spotřebu oleje. Ryba jen tak na pánvi toho moc nenasaje. No moje děti jedí stěží toho lososa z trouby, tak mně to trápit nemusí
Jim asi nejvíc vyhovuje (hned po trojobalu) takové to filé z trouby ze školní jídelny, což mi teda hodně nechutná a nevařím to.
Karja kapra v trojobalu pomažu mašlovačkou olejem a peču v troubě.
Ještě ty kapří hranolky, ale to je teda mazec, nic zdravého.
Gatita Co rybu upéct v papilotě? Tam by se chutě mohly propojit s masem líp...
EvaevaTakové to prirodni filé? No tak to bych si dala, ale naše děti filé nejí?! Což vůbec nechápu, mně třeba chutná mnohem víc než ty sladkovodní ryby v běžné domácí úpravě, takovy ten čtvereček v trojobalu a ony řeknou ble...
continuity Ato já bych si ty kapří hranolky dala, ani by mě to netrápilo, že je to taková kalorická bomba, ale připravit ty hranolky, to musí dát hodně práce.
Karja jo to přírodní. Já to teda nesnáším.
Ja to mám ráda, ale tady by to nikdo nejedl. Muž teď ryby udí, to taky holky ji.
Karjamame nedaleko sadky, vetsinou kupuju pstruhy a podobne velke ryby, ktere delam vcelku. Ja si na vysledek nestezuju, ale vim, ze to jde lip. Kapra ma rad muz, umi ho hezky nafiletovat, tam s chuti problem nemam-delame klasiku, pecě v troube s trochou oleje, kminu, cesneku a sl. paoriky, nevyrazne to neni. Ale hledam recept na nejakou ostrejsi "omacku", ktera by k tomu pstruhovi sla podle me dobre. No kazdopadne casu mam dost, sadky dnes nemely otevreno, tak poreferuju pristi tyden:)
Gatita No tak to jsem zvědavá na co přijdeš, já jsem pstruha viděla vždycky v takové té klasické úpravě;-)
continuity dekujuJitka77 dekuju. Vidis, v papilote jsem jednou pekla, bylo to takovy jako v pare trochu, nevysusilo se to.
Karjamusíš zaukolovat samba, aby ti připravil to maso, pak je to už sup-sup.
U vás bych to klidně dělala z filetů a nasekala jen ty drobnoucke kosti.
continuity No jasně, já rybu ani nekrájim na kousky, já musim dostat ten filet a pak z toho něco udělám:-D
Karja v tom případě jsou kapří hranolky minutkové jídlo. ![]()
Nemám doma rybáře, takže si to maso kupuji z hříšné peníze na rohliku, když se mi nechce vařit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my