Marielle připravuju podobně jako žluťásek toasty, lívance, pizza šneky nebo placky, my máme ještě hodně rádi nádivku ve formě na muffiny. Sladké muffiny jsou taky fajn na svačinu. K tomu trochu tvrdého ovoce a zeleniny.
Jídlo a vaření
Len nádivku jsem zapomněla, můj oblíbený způsob jak zpracovat staré pečivo a všichni to mají rádi.
711990 Děkuju za recept na tu cuketovou pomazánku, cukety se nám teď na sklonku léta hodně rozjely, tak ji máme fakt často
Dělám ji ve velkém a jíme ji jako přílohu třeba k vajíčkům k večeři.
A když doma není parmazán, dávám tam cheddar, a s ním mi to chutná snad ještě víc ![]()
Myrtila je, tak to je super:-) tak to musime vyzkouset i variantu s cedarem!
711990 Zkuste, dělala jsem z nouze i parmazán a cheddar půl na půl a taky dobrý ![]()
kdo nevíte, co s rajčatama...
teď mi známá dala recept na rajčatovou marmeládu - prej je luxusní:
1 želírovací cukr na 1,5kg ovoce
2 kg rajčat
3-4 jablka bez jadřinců se šlupkou (zkoušela prý i broskev nebo hroznové víno)
2 vanilkové cukry
1/2 lžičky skořice
3-4 pol.lžíce normálního cukru
- rozvařit, propasírovat, do sklenic, 10min. vzhůru nohama pak otočit, hotovo...
To musim zkusit!
RoSa znám, ale dělat nebudu. Loni jsme dostali na ochutnávku od sousedky. Manželovi to chutnalo, mne ne. Prostě má to specifickou chuť a já jsem občas "konzerva".
Makara tak já skořici dávám i do rajský omáčky nebo do těch arabských jídel s mletým masem a lilkem, takže mně to asi vadit nebude si myslim...
RoSa Já už rajčata nemůžu ani vidět. Haha, prej na zimu každá zásoba dobrá.

Kan já jsem dělala jednou pomalu pečená rajčata podle Hany Michalopoulos a pak je naložila do oliváče a sterilizovala. Vydržely krásně a omáčka na těstoviny z nich byla parádní. Pekly se nějak strašně dlouho na půlky lehce posolené, s nadrobno nasekaným česnekem a čerstvým oreganem. I se šťávou z plechu jsem je a šoupla do sklenic a dolila oliváčem, aby byly ponořené.
marieu Že bych ještě vyzkoušela? :D
Kan moje babi vždycky zavařovala lečo, k tomu jsem fakt nikdy neměla důvěru, ale tohle mě dost bavilo.
tak jestli má bejt příští tejden 13 stupňů, tak by ta trouba asi šla ![]()
RoSa No, ale zas nedozrajou tolik:D. Já jsem teď zredukovala, že máme už jen oranžový a teda asi 3 kila cherry, ale na to peču už, nebudu to už ani otrhávat!
Karja a co sambo, byl spokojenej se stylem trhani, nebo uz je mu to fuk?
Kokoska Ty jo, tak ten už je hodně vycpelej z ty zahrádky, někdy v červenci mu došly síly. Ten naopak vymyslel ten samosběr kamaradky, zatímco jsme byli na dovolene a žádné pokyny ji ani nedal!
Karja totalni upadek! ![]()
Všem děkuji za tipy, co k svačině/obědu do školy pro prvňáka.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my