Kokoska to je jak u nás ![]()
![]()
Jídlo a vaření
Kan víc cukru pořád neznamená přidaný cukr. Sunárek kupuju miminu, ale najednou sní 2
Klukům kupuju relax, ale jiný než máš ty, buď ovoce se zeleninou nebo ovoce s nějakou obilninou.
Kan testoval i DM Bio?
Kokoska je to tak, každý chce to své (a Babi samo, že vyhoví). Běžné týdny (so-ne) to se ctí ustojím (někdy i s pomocí donášky, pro dospělé). Větší záhul jsou svátky, to je samodomo (vegetarián, majonézu-ne!, maso/ryby-ano ALE!, atd). ... asi takto :)
Marielle Testoval toho hodně, ale je pár let, podívej se na stream.cz testuje tam kde co.
Prosím, je tu nějaký celiak? Prodává se něco jako listové těsto pro celiaky?
Marbuša zatím jsem na bezlepkové listové těsto nenarazila, čímž ale netvrdím, že se někde koupit nedá...
Marbuša prodava. Na zjisteni tohoto faktu postaci zadat do google "bezlepkove listove testo", celiaka netreba.
Marielle to je peklo, kdyz kazdy ji neco jineho. Nejlip, kdyz k nam chodi odpoledne na kafe ![]()
Kokoska kluci u babiček tolik nevymýšlí a ještě míň, když nejsme v dosahu. Ale já dopředu říkám, ať to neřeší, že holt mají smůlu (a dojí se buchtou
), maximálně třeba poprosím, ať mamka nechá stranou pár brambor, když zrovna nejí kaši.
Evaeva kdyby jen deti. Vyvdany zeť mi oznamil, ze neji veprovy, kdyz jsem vyrobila skvele trhane maso z asi 1,5 kg krasne krkovice. No mel smulu, nic jinyho jsem tenkrat nemela.
Kokoska no my si samozřejmě vymýšlíme všichni, ale dospělí si nějak poradí (ségry nejí hovězí, muž houby,...)![]()
Kokoska bych se s nima taky nepárala - pokud to neni zdravotní dieta
moje kamarádka teď omezila maso jen na "blbou drůbež", ale když udělám thajský jídlo s vepřovym nebo buřtguláš nebo bramboračku se slaninou, tak to s chutí sní... a rypáček jí z toho nenaroste... podle mýho je to jen póza
RoSa kdyby to byl rekl driv, nemela jsem problem udelat neco jineho. No jeho chyba. Pry myslel, ze to vim, ale nikdy jsme se o jidle nebavili a kdyz jsme byli spolecne nekde v restauraci, ani jsem si pres curbes s trema detma nevsimla, co ma nebo nema kdo na taliri.
Kan děkuji za odkaz. Doufám, že je to ok. Nic jiného nechtěli ...
Kokoska odpoledne na kafe. To je mega tip :) Děkuji! ... a do přiznání, nestor rodu (
) si pořídil kávovar. Já piju nescu.
Kokoska já si taky myslím, že mužovo rodina ví, co nejím, kolikrát už jim to bylo zopakováno a přesto jsou někteří schopni mi naservírovat třeba polívku s játrovými knedlíčky, protože i když nejím vepřový, tak "ty knedlíčky jsou přece tak dobrý, z čerstvých jater, tak proč bych si je nedala"... ![]()
Umi tu prosim nekdo delat ryby? Ja vzdycky pecu (vetsinou mam pstruha) v troube, s kouskem masla a nejakeho koreni/bylin/cesneku v brise. Vysledek je dobry, ale nevyrazny. Nekolikrat jsem ted mela uplne super rybu v restauraci (v Noi na Ujezde), ale nenapadlo me se zeptat. Ted tu mam cerstve ryby a rada bych to zkusila jinak. Ta ryba v te restauraci trochu plavala v omacce/stave z limet a chilli, byl tam asi koriandr, to vsechno doma mam. Ale bylo tam jeste neco, mozna nejaka rybi omacka? Jak prosim delate ryby, aby ta chut prostoupila do masa?
Gatitajá to teda dělám jak píšeš (česnek, čerstvé bylinky - to klidně velkou hrst + citron), nariznu na několika mistech i kůži a do těch míst taky dám nasekané bylinky a nevýrazné mi to nepřijde. hrozně důležitý je pokapat citronem, když je to hotovo.
Ale já dělám i lososa klidně úplně bez ničeho, tak možná nám ta rybí chuť neva.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my