continuity ale víš co my jíme jen ty kapry a tak, a to není zase tak dobre, mne to ani nechutna. Jako na pstruha ho taky posílám, ale to ho nebaví.
Jídlo a vaření
Nezkoušely jste mrazit plněné papriky? V syrovém nebo hotovém stavu? Sešly se mi tu všechny suroviny ve větším množství, tak že bych si něco připravila na dobu po porodu. Omáčku neřeším, tu mám předpřipravenou z nedávna, kdy byl pro změnu přebytek rajčat.
Myrtila mrazim naplnené v surovom stave
Myrtila Mrazím upečené. Ale to jen proto, že to je nesnězený zbytek. Dopředu jsem si je nikdy nepřipravovala.
Myrtila Mrazim plněné syrové, je to vděčný polotovar.
Myrtila mrazila jsem hotové zbytky. Bylo to úplně v pohodě. Hned bych si dala...
V pátek máme uličkovou slavnost a musím vymyslet nějaké občerstvení. Ať ho můžu nachystat už ve čtvrtek a nejsou to obligátní šneci z listového těsta. Může být v zásadě cokoliv, jen ne jídlo typu krevety, strávníci jsou velmi konzervativní. Dík
brrr já na takových akcích nejvíc miluju chleby s pomazánkou. Kdyby bylo nějak víc teplo, dala bych si pomazánku do termoboxu a mazala to po pár kusech studený.
Tak. A teď musím udělat tvarohovou pomazánku k večeři ![]()
žluťásek A jakou pomazánku? Potřebovala bych nějakou spešl, bude velkákonkurence.
brrr aha, já mám ráda takový obyč. Tvarohovou s ředkvičkama a pažitkou nebo cibulkou, vajíčkovou, mrkvovou, výjimečně nivovou s česnekem (miluju, ale je mi po ní zle) nic hipsterskyho neumím ![]()
brrr nebo koupit hotovej hummus v Lidlu?
pomazánku bych dělala třeba budapešťskou, vajíčkovou, rybičkovou, škvarkovou (
)...
brrr za mě jsou nej pomazánky tzv. smrduté - z romaduru, syrečků, sýrovo česneková, nivová..., taková ta tvarohová klasika je (na mě) moc mdlá, to tak doma na zdravou večeři
Úspěch u nás mívá i pomazánka ze sušených rajčat, balkánu a česneku (jako základ tvaroh nebo sýr typu palouček).
brrr já mám ráda "koláč" z listového těsta s balkánem a pórkem. Zalít vejci a překrýt dalším listovým těstem.
brrrJá marně přemýšlím, co mizí u nás ve školce ze slaného jako první na těch zranivich, jako hodně lákavé jsou plněné ,,pirozky,,. ale je to hodně prace. Prostě listové těsto naplněné a secvaknute do té mušle, třeba se špenátem a sýrem. Ale jako předložit mi někdo třeba plněné mletým masem, jako jsou ta různá středomorska pečiva, burek a tam...tvl stěhuju se k němu domu!!!
Dneska jsem dělala lasagne, ale místo těch lasagni jsem dala cuketu. No plave mi to ve vodě strašně moc, pustila ta masová směs, cuketa, ale žravé to snad bude.
brrr No ale to udělej ten bůček! Můžeš udělat ten po asijsku, to má trochu jinou chuť a na slabé plátky...
A nebo můžeš udělat třeba pagace. Koupit poradny škvarky, já znám recept, kde se to těsto jakoby překládá a pak to rozkrajis na kostky, tak na rautik bych udělala nějaké malé...Jako to lidi chtějí, teď se prodávají všude takové šizene, se skvarkama velikosti hrubozrnné soli...o ničem!
brrr dělám zhruba takto, nedávám tu smetanu, místo sýra většinou ten tvaroh a dávám ještě trochu sušené pálivé papriky. V jiných receptech sýr do tvarohu/ lučiny místo mixování jen nadrobí, to bude mít zase trochu jinou chuť a konzistenci, tak dle uvážení.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my