Ounz ten úkaz platí i na jablka. Když je dáš na stůl celý, tak tam budou dýl, než nakrájený... stejně jako pomeranč ![]()
Jídlo a vaření
Černá kočka slniecko Já myslím, že by to mohlo být něco takového. Píšou, že se dá dělat dopředu....našla jsem to googlením díky koláči, který mě naučila italská kamarádka. Ten se dělá z ořechů a je mimochodem dost skvělý, kdybyste chtěly recept. :-)
Dočítám a myslím, že to bude něco podobného, jako od Mini
Garfiejá bych te o ten recept poprosila...
bublifuk
a pomelo a ananas!
tina Překopíruju ti doslova, jak mi napsala recept ona, kdybys něčemu v postupu nerozuměla, tak se ptej, dělala jsem ho už mockrát a poprvé s ní. Ingredience jsou takové volnější a často různě nahrazuju, třeba kešu místo almonds atd. :-) Ona tam dává pomerančovou esenci, která se tu nedá koupit, tak tu vynechávám, ale zkusila jsem místo toho pomerančovou čokoládu, nebo různě experimentuju s tím likérem (něco ovocného, voňavého....)
Recipe
100 gr walnuts
100 gr almond
100 gr Raisin
180 gr flour
140 gr sugar
100 g butter
100 gr dark chocolate
4 eggs.
One vial of orange essence
A tablespoon of honey
Two tablespoon of cinnamon
The peel of orange.
Two little glasses of sweet liqueur.
Cut the almond and walnuts in a coarse way, combine them and add a vial of orange essence a tablespoon of honey, two little glass of a sweet liqueur, two tea spoon of cinnamon the grated peel of an orange( in the quantity that you prefer,) add 100grams of squeezed raising (previously softned in warm water).
Leave the ingredient to rest and meanwhile prepare 180 gr. of flour, 140 gr. of sugar and 100 gr of melted butter. We need to obtain a sandy dough. Mix the dry fuit with sandy dough add 100 gr. of dark chocolate, mix all ingredients together and add 4 eggs one at a time. At this point pour the mixture into a pan and bake to 170 degrees for 40 minutes.
Garfie recept taky rada vyzkousim, orechy u nas frci, diky ![]()
Adina Ráno se stalo, pak dej vědět, u nás patří k nejoblíbenějším a já osobně bych se ho doslova užrala! ![]()
Garfie děkuju moc, to vypadá skvěle:)
Garfie ta cokolada nasekana nebo roztopena?
baltik nasekaná
Garfie Malá sklenička likéru je panák nebo větší?
zelene.oko Asi podle chuti ;-) Ale spíš panák.
Kdysi dávno tu šel recept na pomerančovou marmeládu, možná od Grossularie? Nevzpomenete si někdo prosím?
slniecko Omlouvám se, bohužel jsem vlivem rodinných události byla na oslavě krátce a neměla jsem možnost se zeptat na ten záhadný italský moučník. Snad se ta informace k tobě dostane jinou cestou.
Delate tu nekdo hovezi jazyk? Trapim ho celej den v pomalym hrnci, mekky to docela je, ale dal tapu
Suya no uz jen nakrajet a sezrat :)
moora s křenem. Hodně čerstvého křenu.
continuity Mozna jo! Muz uz se tim laduje, ale na me je to nejak moc...kravi
Kren by to asi vyvazil
Suya Mňam!
Suya Křenová omáčka a knedlík.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my