Cerstvy kren, ![]()
Jídlo a vaření
brrrzbytečná komplikace. ![]()
Ale já knedlíky nerada.
slniecko Omlouvám se, bohužel jsem vlivem rodinných události byla na oslavě krátce a neměla jsem možnost se zeptat na ten záhadný italský moučník. Snad se ta informace k tobě dostane jinou cestou.
Nevadí, tak záhada pokrračuje...
A veľmi pekne ďakujem za ochotu!!!
Garfie to tiež vyzerá strašne dobre...
continuity ja to rada samotny. Kren nejim :)
varenej veprovej jazyk (byl levnej a bezne k dostani, narozdil od hoveziho) s br kasi - pochoutka meho detstvi. Mnam!
To je skoro do přiznání, ja mám ráda téměř všechny vnitřnosti kromě snad plic a hovězích jater a zaludku. Akorát to tady samozřejmě nikdo její.
Ty dýně mě tak navnadily, že mám v troubě takový rychlodynovy koláč, protože na cheesecake to se mnou fakt moc dneska není. Tak jsem zvědavá. A pak mám pyrre, z toho zítra chci udělat noky. Úplně jsem zapomněla, jak je dýně výborná a dá se z ní udělat tolik výborných receptu. Ještě třeba dýnove kari s cizrnou.
A dnes jsme měli butterchicken nebo jak se to jmenuje kuře garam masala? U nás tomu děti říkají butterchick a obě měly doslova vylizane talíře a to se stou starší teď s jídlem zlobime, že frfna tak jako z principu. Tak to se hned jinak vaří.
Karja To je vtipný s tou dýní, já se ji dneska naopak snažila zpracovat tak, aby pokud možno v tom jídle vůbec nebyla poznat
Měli jsme doma jednu hokkaido a dýně u nás nikdo moc nejí. Takže jsem ji upekla a udělala pyré, trochu jsem ho dala do perníku, má pěknou barvu a to koření tu dýni úplně přebilo. Zbytek jsem zamrazila a po troškách zpracuju asi úplně stejně, v tom perníku se to úplně ztratí.
MyrtilaNaše děti milují úplně dýňovou polévku, to by snad mohla být každý víkend a je fakt, že ji máme ob víkend:D. Jinak muž ji všechno, když je to domácí že jo a zdravé, tam problém není, a já ji mám hrozně moc ráda no.
Karja No, myslím, že jako odpírači dýně jsme ve veliké menšině, třeba tu polévku mám pocit, že má rád snad každý... jen my ne ![]()
continuity ja to rada samotny. Kren nejim :)
varenej veprovej jazyk (byl levnej a bezne k dostani, narozdil od hoveziho) s br kasi - pochoutka meho detstvi. Mnam!
Hlasim se do klubu! To je jedna z vyhod zivota v Iowe - vsude kolem farmy a hospodarstvi, takze vnitrnosti habadej ![]()
Jazyk mi chutna jak hovezi, tak veprovy; zadne zvlastni upravy nevyzaduju, proste uvarim a sezeru.
Momentalne mam v mrazaku hovezi srdce. Jeste uplne nevim, co s nim.
Myrtila klidně udělej vyloženě dýňové muffiny, ta chuť se úplně ztratí, stejně jako z řepy
Myrtila Hlásím se do klubu, u nás je taky dýně neoblíbená.
My měli dneska kuře na paprice s tarhoňou, úspěch zaručen.
brrr U nás zas nedelame kuře na paprice:D to taky není častý, bývá to mezi dětmi hodně oblíbené, ale děti ani muž to fakt nemusí.
Evaeva Tak řepa by mi doma už vůbec neprošla, natož v buchtě
ale já ji taky radši vyloženě naslano. Dýně je přece jenom taková neutrálnější, ta se fakt schová.
Myrtilařepa je podle mě cítit ještě míň než dýně
Karja jo přesně, to nepoznáš vůbec. Ušetříš mouku a cukr no.
Karja Evaeva No, nějakou řepovou buchtu dělávala kdysi mamka, a tam teda byla ta řepa hodně výrazná. Je otázka, kolik jí tam v poměru k ostatním surovinám bylo. Já ji mám ráda (jako jediná z rodiny teda), ale jenom naslano. Ale celkově moc sladké věci nevyhledávám, tak možná i proto mi to moc nechutnalo.
Nemate někdo dobrou zkušenost se sušičkou potravin? Nebo co bych mela zohlednit při výběru nějaké tipy? Jako budu to mít asi na jablka hlavně a švestky, žádné velké vymýšlení, bo moli jsou svine;-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my