Pinot Noir jo, to je jedna možnost, ta klasická. Já i syn máme radši kousky prsou na pánvi a k tomu omáčku z vývaru
Pro mě je to pak navíc rychlovka, protože vývar mívám v mrazáku a pak je to za dvacet minut hotové.
Jídlo a vaření
Kuře na paprice ve smyslu omáčky s nerozvařeným kuřecím masem na nitě je jedno z nejlepších jídel na světě! S kolínkama! Ale je fakt, že jsem tohle jídlo jedla už v takových podobách, že za některé ty receptury by měl následovat trest.
Jinak já teď nedávno objevila na fb skupiny o receptech - fotky uvařených jídel, to mi vzalo poslední iluze o Češích, tento národ se fakt krmí převážně vepřovým tukem a absolutním odpadem, a ještě za to vyžaduje tleskánky ![]()
Mermaid To jsem myslela, že už ani neexistuje podobné stránky šla Mimibazar;-)
Karja mimibazar mě časově minul, ale zkus "boží recepty" nebo "nejlepší recepty", tam je normálně zábava na hodiny (akorát, že je to fakticky spíš k pláči)
Je my jsme v jídle. Já dneska dělala tortila espanola a zbylo i na oběd, ale co k tomu, asi salát? Nebo jak to jako oni jedí, jako jedno z x jídel na stole asi co?
MermaidZábava na hodiny, nevím, jestli jsem to chtěla vědět:D:D
Myslím, že jsem se na něco podobného ptala už loni, ale tak proč si to neopakovat
Zítra budu péct piškotový korpus, kompletovat budu v sobotu, podávat v neděli. Mám ho do té doby nechat zabalený ve fólii v pokojové teplotě, v lednici nebo přímo zamrazit?
Evaeva jo takhle. Tak to je pro mě už jiný postup a to maso pak má jinou chuť. Neříkám, že horší, to vůbec. Jen je to z mého pohledu jiné jídlo.
Pinot Noir no já to vařené maso moc nemusím a děti to vůbec nepozřou. Omáčka je stejná.
Evaeva jasně, já to právě taky nemusím. A vůbec se nechci hádat, ale kuře na paprice je prostě kombinace určitých chutí a struktur a když vyměním vařené kuře za stejk z pánve, už se bavíme o něčem jiném. Pro mě teda taky přijatelnějším. ![]()
Kuře na paprice děláme ze stehen s kostí a necháváme dusit dlouho, až se cibule úplně rozpadne. Jako přílohu máme nejraději špecle.
Tak když už jsem v tomhle vlákně, dám sem poslední jídla ze zahradních zdrojů. Už nám zbývá jen pár cuket, jedna dýně a pár rajčat. Bude mi to přes zimu fakt chybět. ![]()

Pinot Noir jo takhle, já nedělám stejk, ale kousky ![]()
Myrtila Evaeva No pozor, já kdysi zkusila řepu dostat do muffinů, mikroskopické množství, nikdo to nepoznal a syn, tehdy asi pětiletý (nemá rád řepu, kvůli němu jsem se snažila) do něj kousl a říká "tam je něco, co já nemám rád!"
Nepoznal teda, co....
Karja Kuře na paprice jsem jedla poprvé až ve školní jídelně a teda nijak mě nenadchlo, takže poprvé v životě jsem ho vařila, až když si ho doma začaly vyžadovat děti, dělám ho ale jen pro ně.
My máme prostě úplně jiné chutě, je to na zabití, ale už jsem si zvykla....
Pinot Noir Přesně to jsem si dneska říkala, když jsem otevřela lednici a tam žádná zelenina:-/. Hrozně mi vyhovovalo to nenakupování, že jdeš na zahradu uvaříš oběd, vezmeš svačina. Pohoda prostě.
Chápu, já to mám spíš tak, že mně když někdo dá uvařený jídlo, máma, tchýně nebo návštěva, tak sežeru vděčností všechno:-D Doma si to neuvařim, vyberu si něco jinýho, ale na návštěvě všechno zblajznu a většinou když to není nějak hnusně jako upravené, tak mi to i dost chutná, at je to kuře na paprice nebo žemlovka!;-)
Karja Tak to zas jo, to máme stejné. Co mi kdo předloží, to sním, to už by muselo být nevím co, abych to odmítla. :-) Jen sama si to prostě nevyberu...
Je my jsme v jídle. Já dneska dělala tortila espanola a zbylo i na oběd, ale co k tomu, asi salát? Nebo jak to jako oni jedí, jako jedno z x jídel na stole asi co?
Jo, většinou jako jedno z tapas, ale klidně můžeš i se salátem.
Kuře na paprice s rejží, ňam! V dospělosti jsem zjistila, že neobliba často plyne z toho, že tak lidi připravují celý stehno s kostí
tak to ne, samozřejmě kousky.
Aranel Jojo, potvrzuju to stehno...a navíc u toho vařeného kuřete je hrozně znát jaké kvality se použije.
Evaeva buchtičky dělá babička, ale ony jdou docela dobré i koupit v pekařstvích, pak už jen koupíš to šodo. Já sladká jídla vyjma šišek s mákem doma nedělám, to už by měly to sladké snad celej den. To si užijou vjídelně či u babičky.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my