Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 10:04

Karja já dělám tvarohové noky a palačinky. A teď jsem zjistila, že jedí krupicovou kaši. Právě jak píšeš, sladkého jedí dost. Akorát když se zeptám mladšího, která jídla teda chce, tak vyjmenuje pět sladkých jídel a šlus.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 03. října 2024 10:06

continuity asi to bude regionálne. U nás paprikáš = kura na paprike, perkelt je bez smotany.

A ja sa priznám, že paprikáš môžem, robím k nemu aj halušky a deti ho majú radi tiež.

Evaeva paprikáš nie je ostrý, je do sladka. Vývar nepoužívam a keď sa dobre ochutí, nepoznáš to. Robím zo stehien, tie najprv zprudka opečiem a potom dlho dusím. Potom ich oberiem a mäso hodím naspäť. Vodu už ďalšiu neprilievam, len smotanu.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 10:07

Mrakoplas to máš právě vývar z těch stehen. Já to teď dělala z nouze z vody - rovnou tu omáčku a to teda poznáš

Offline Aranel
6569 příspěvků moje polička 03. října 2024 14:03

EvaevaJojojo!!

Žemlovka není složitá a tvaroh je v ní taky to si udělej.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 03. října 2024 14:22

Aranel no já jí s tvarohem nerada Ale někdy jí udělám, myslím, že teď to budou jíst i děti, což bych třeba před rokem neřekla. A to už jsou tři strávníci ze čtyř

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 03. října 2024 18:25

Babicka delala slepici na paprice a to teda zlaty kure! Tu slepici nejak varila v papinaku, pak z toho vyvaru byla polivka. A to maso bylo takovy divny, strukturou i chuti. Babi teda byla kucharka skvela, ale tohle jidlo bylo fakt nedobry.

Offline notna
9387 příspěvků moje polička 03. října 2024 19:06

KokoskaSlepici na paprice jsem dělala minuly tyden a taky mi to moc nejelo. Z vývaru byl výborný kaldoun, ale ta slepice nic moc. Máma říkala, ze je to vždycky takové, pokud se vaří vynesená slepice. Prý to maso vždycky dávali psům. Já jsem dostala domácí slepici, tak jsem ji chtěla zpracovat celou pro nás, ale příště udělám ten kaldoun a maso dostane pes. 

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 03. října 2024 19:22

notna no jasne, dokud slepice nesla, behala po dvore. Kdyz jsem se vdavala a kupovala si tlakovy hrnec, babicka se divila, ze chci mensi. Pry se mi tam nevejde slepice. No prave proto, babi

Online continuity
42777 příspěvků moje polička 03. října 2024 20:36

notna jj, do toho jsem se taky jednou pustila. No letělo to celé. Ani ten vývar nebyl kdovico. Možná ten kaldoun, ale i ten mám radši husí. 

Online Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 03. října 2024 21:04
Reakce na Kokoska:

Pry se mi tam nevejde slepice. No prave proto, babi

Offline Gatita
8598 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:44

Karja jak jsme se tu bavily o tech rybach. Tak toho pstruha jsem osusila, na bocich narizla. Do bricha dala hodne koriandru. Kuzi poradne pomatlala olivovym olejem s nasekanou cerstvou chilli a soli, co zbylo, namatlala jsem do toho bricha (i kdyz v orig. receptu tam meli jen ten koriandr). Pekla v troupe, po upeceni jsem na rybu nahazela kolecka limety a krouzky chilli, listky koriandru. A dobry to bylo moc. Deti to mely natur pur, jen s maslem a soli. 

Online Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 04. října 2024 09:51

Gatita až na koriandr, to je normálně zločin

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 10:00

Gatita zní to moc dobře, když si místo koriandru představím petržel

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:00

Pinot Noir 

Co máš proti koriandru?

Na rybu jsem ho teda ještě nezkoušela, ale jinak bych ho mohla i do zmrzliny

Online Evaeva
příspěvků moje polička 04. října 2024 10:08

barbucha to je snad nějak geneticky dané, jsem někde četla. Já ho vyloženě nesnáším.

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:48

Evaeva 

Geneticky? No nevim... doma jsme ho nikdy neochutnali, ani v kuchyni matky, ani babičky, anžto tehdy u nás prostě nebyl k dostání - ale co jsem ho objevila, až hluboce po ´89, nedám na něj dopustit!

Online Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 04. října 2024 10:57

barbucha nemůžu ho ani cítit, navaluje se mi z toho smradu

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 04. října 2024 11:00

Pinot Noir 

Holky nevíte co je dobrý

Offline RoSa
10119 příspěvků moje polička 04. října 2024 11:48

Gatita tak chilli, koriandr, limeta, to zní dost asijsky... a tam koriandr patří! určitě to bylo dobrý

Online continuity
42777 příspěvků moje polička 04. října 2024 11:51

Do statistiky hlásím, že koriander je super, akorát sehnat v ČR fakt dobrý čerstvý koriander, který nebude stát celé jmění, dá celkem zabrat. Někdy se mi povede alespoň dobrá rostlina v květináči, jindy chcípne za týden. 

Ale rvala bych ho i do všech mexických věci, až bych brečela. Guacamole nebo chilli con carne je bez něj úplně nedomrle.