Zkusím ten kupovanej nejdřív, ať se s tím nepatlám zbytečně kdyby to nedopadlo.
Jídlo a vaření
Tabea No po lžičce chilli bych snad ani to ranní kafe nepotřebovala, jen s oříšky a ovocem by to byl zajímavý chuťový oblouk :-)
Já radši tenhle pohár života! Dnes k večeři kulajda čistě lišková. Mňam!

Pinot Noir Teda, mám moc ráda kulajdu! A jako lišky bych taky brala.
My jsme našli nějaké hřiby, já jmzas nejsem nějak extra velký milovník hub, jako jim je, ale nechodim na ně nějak extra, spíš tak když je potkám:D. Ale měli jsme je teda na rizky a uvažuji o houbovém rizotu, ale nevím, zda je to dobré takhle z čerstvých, na netu to všude vaří že ssusenych.
Karja z čerstvých je všechno lepší a ještě lepší.
Karja jak píše continuity - z čerstvých je všechno lepší.
Karja nebo s těstovinama zapečený (dříve s flíčkama), to bych si dala!
Pinot Noir mňam!
Umi tu prosim nekdo delat ryby? Ja vzdycky pecu (vetsinou mam pstruha) v troube, s kouskem masla a nejakeho koreni/bylin/cesneku v brise. Vysledek je dobry, ale nevyrazny. Nekolikrat jsem ted mela uplne super rybu v restauraci (v Noi na Ujezde), ale nenapadlo me se zeptat. Ted tu mam cerstve ryby a rada bych to zkusila jinak. Ta ryba v te restauraci trochu plavala v omacce/stave z limet a chilli, byl tam asi koriandr, to vsechno doma mam. Ale bylo tam jeste neco, mozna nejaka rybi omacka? Jak prosim delate ryby, aby ta chut prostoupila do masa?
Docitam zpozdene, urcite jsi dostala sto tipu, pridam se. Oba recepty delam z bilych morskych ryb, zalezi co zrovna maji (sezona atd).
Prvni je uplne blbuvzdorny, sul, pepr (muzes pridat i ten bily na rybu nebo nejakou smes lehce, mam jednu skandinavskou co je fajn), ruby oprancit na masle, vyndat, do vypeku cibuli a cesnek, na to rajcata mala napul, petrzel, rozdusit, pridat rybu a dovarit, udela to skvelou omacku, muzes to toho dat zeleny koriandr i nebo dalsi veci, vzniklo to uplne haluzove z toho co jsem mela doma a je to moc dobry, klidne bych to dik te omacce jedla kazdy den.
A pak tohle rybi indoneske kari
vypada to slozite, ale neni, jen tech ingredience je dost, ale nahazes do mixeru a udelas kari pastu a nalejes na panev kde je citronova trava a kafir listi (pouzivam suseny v pohode), do toho nahazu pak rybu, klidne zmrzlou a nakonec kokosovy mliko, je to nejlepsi kari co jsem za posledni rok delala, kdyz je trava moc sucha, jen pomlatim a vyndam, nemixuju ji do omacky, dela to neplechu.
Prvni jidlo zde:
Pinot Noir Jezis to je krasny, mam na ni dva dny hroznou chut uz!
Karja ja bych sla na houby hned, to co tady sbiraj teda neberu, to jsme nechavali zveri v CZ. Rizoto z cerstvych je skvely, s vyvarem, arborio a nakonec parmezan, mnam!
Zkuste udělat domácí sekanou a přidat do ní hodně čerstvých hub. JE to luxus!
Pinot Noir ty lišky ti závidím! Kulajda s liškama mi evokuje dětství. Neměla jsem ji ani nepamatuji. U nás lišky nerostou.
Já ujizdim na jiné polévce s koprem. Úplně ji zbožňuju a dělám si hrnec snad 3x do měsíce.
Osmahnu cibuli a nakrájenou anglickou (vege pouziji uzene tofu). Zaprášíme moukou a udělám lehkou jíšku. Vsypu nakrajene cerstve zeli, hodně zeli, a par bramburek. Zarestuji Zalít vodou/vývarem. Povařit. Přidat kysanou smetanu a hromadu kopru. Dochutit octem, sůl, pepř.
Ještě mám na zítra!![]()
Foto není hezké, bylo jen pro rodinu, rychlovka. Ale pro představu stačí.
Úžasná polévka!

0zero7 Prosím tě, koho citujeme? Taky bych přidala radu :-).
Dadoo Do té sekané ty houby dopředu osmahneš? Díky
Dadoo děkuju za tip, vyzkouším!
999 ne, neosmahnu. Opravdu úplně syrové. Tím pečením pustí vodu a je pak výborná šťáva ![]()
Ale osmahnout by šlo taky.
Tak dej vědět, jak chutnala. ![]()
Dadoo To vypadá jako polívka přesně pro mě... zítra ráno se stavím na trh pro zelí.
Díky za tip!
Dadoo Díky
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my