Karja Rizoto určitě z čerstvejch, ale zastávám názor, že kyselo je lepší ze sušenejch! Pinot Noir
Jídlo a vaření
Aranel No, mně právě přijde, že ty sušené jsou takové víc aromatické. Ale já jsem tak líná, že si místo vaření spíš lehnu:-D
Aranel já sušené houby obecně moc nemusím, mně připadá, že jsou potom takové žvýkačkové. My houby nakrájené dusíme a pak mrazíme.
Karja Jsou, ale v rizotu jsou podle mě lepší ty větší kousky. Právě do polívek jsou lepší sušený s tou koncentrovanější chutí.
Pinot Noir To taky dělám. Nevyžaduje to tolik úsilí při krájení ![]()
Aranel souhlasím, do bramboračky jsou lepší sušené
Pinot Noir z těch mražených dělám omáčku
Evaeva z mražených dělám všechno. A právě ty velké kusy černé žvýkačky v polévce nesnáším. Mám houby ráda, ale na drobno krájené.
Pinot Noir aha. My na drobno nekrájíme žádné. Ty sušené mi právě přijdou míň houbovité, že vyhovují i těm, co houby moc nemusí
Pinot Noir Tak pak teď na IG frčí "houbový prach" - plus chuť, mínus žvejkačka. ![]()
Aranel když já ráda ty naše kousky, no. ![]()
0zero7 Díky :-). Já chci jenom upřesnit, jak to v NOI dělají :-).
Gatita Já mám rybu v NOI taky ráda a základem úspěchu je papilota :-). Oni k rybě dávají citrusy, česnek na plátky, koriandr, chilli a rybí omáčku. Dáš to do pečícího papíru a zabalíš to tak, aby to těsnilo.
Stejně můžeš udělat rybu s rajčaty, olivami, olivovým olejem, česnekem a bílým vínem.
Gatita NZ, taky zkusim to s rybi omackou od 999, zni to dobre. A referuj pak :)
Aranel ty jo, teď o víkendu jsem dostala jídlo s houbovým prachem a to bylo tak něco zbytečnýho...kdyby pan kuchař radši přemýšlel, jak jídlo dostatečně vychutit, než sypat houbový prach po talíři ![]()

Mermaid tak ten prach by asi měl být spíš v tom jídle
Asi se netrefil ![]()
Mermaid ja se musím přiznat, že s tím prachem mám ještě jiný problém. Některé druhy hřibů potřebuji minimálně 20 minut tepelné úpravy, aby byly jedlé a to ten sušený prach nesplňuje. A co já vím, co tam vše namleli?
Evaeva To by asi měl, takhle to může být klidně kakao nebo písek ![]()
continuity Mermaid Ale tak kdybych přemýšlela, "co tam namleli", tak si v restauraci nemůžu dát dost věcí (sekanou třeba). Jinak máš teda pravdu, ale kolik houby může být v takovém poprašku prachu ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY