Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2024 07:06

Garfie mi to s mlíkem divný nepřijde, ale je to takový hladový

Online Tabea
8050 příspěvků moje polička 06. října 2024 07:30

Garfie ale ten Dr popov je müsli, i když tomu říkají nativní směs obilovin a ovoce. Nebo co to teda je?

Offline Garfie
28462 příspěvků moje polička 06. října 2024 07:41

Tabea Jenom semínka, s vodou nabobtnají a jí se to jen tak samotný. Já si pod musli představím ovesný vločky s něčím, ale možná mylně. :-) Teď jsem si ale vybavila, že když jsem ještě bydlela doma, máma dělávala nějaký musli v troubě a to jsem teda milovala!! Ale jedla jsem je taky jen tak samotný na chuť. :-)

Online Tabea
8050 příspěvků moje polička 06. října 2024 07:49

Garfie ahaaa, já si ty obiloviny představovala rozmáčklý, ne jak sypání drůbeži . Tak proto nativní.

Jo, müsli jsou ovesný vločky s něčím. 

edit: přiblížila jsem si složení a ty ovesný vločky tam jsou. Ale asi bych radši rikala: "Namoč mi prosím pár lžic poháru života." Nebo radši "Namoč mi trochu popova."?

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. října 2024 07:52

Garfie naše mamka taky dělávala domácí. Podle mně musli může ale nemusí být zapečené 

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 06. října 2024 09:49

Garfie To jsme taky dělávali, domácí musli tyčinky, namáčené tyhle věci nemusím, ale takhle nasucho to bylo dobrý.

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. října 2024 11:08

Garfie no ale to je taky musli nebo ne?

Myslela jsem, že musli jsou vločky smíchané s něčím(ovoce, ořechy...).

Offline Garfie
28462 příspěvků moje polička 06. října 2024 12:02

bublifuk Jako já teď studovala to složení (protože teď si ho vyrábím doma a vločky tam nedávám) a jsou tam, ale v principu to prostě jako musli vůbec nevnímám, dáš toho dvě lžičky a rozmícháš to s vodou a jak to nabobtná, máš celou misku, ten základ je tam trochu jiný a vločky jen okrajově (nebo teda v mém home-made vůbec :-) 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 06. října 2024 12:33

Garfie jo až teď vidím, že reagovali i jiní (se stydím). Vypadá to zajímavě a přijde mi to trochu podobné jako tady kdysi postovaný jako chleba - byli v tom oříšky, drcený len a psylium.. 

Offline slniecko admin
19523 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:22
Reakce na continuity:

Bývalý slovenský minister se vykašlal na politiku a začal vařit a jak je to ekonom je takový... důsledný. 

ako mi toto mohlo ujsť?

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:25

slniecko zase už jsme tady ty onsenova vejce řešili, umíš si představit, kolik práce nám všem ušetřil? 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 06. října 2024 17:34

slniecko Já teda vařit naše domácí 60 minut na 90°C tak mám ty žloutky kolem dokola zelenošedý.

Offline slniecko admin
19523 příspěvků moje polička 06. října 2024 18:15

continuity konečne niekto !!!

Offline continuity
42777 příspěvků moje polička 06. října 2024 18:20

Kan

No však on taky, na těch posledních už to je vidět. 

Já jsem tedy ochotná jíst vejce někam po spojnici od 75C po pravý horní roh. Jak se ten žloutek začne drolit, už to není nic pro mě. 

Offline barbucha blogger
35694 příspěvků moje polička 08. října 2024 12:44
Reakce na Mini:

barbucha bezinková marmeláda ! na "amolety", čti palačinky :) = babička 

​Tu jsem ještě neochutnala! Musím někde pohledat... černej bez je super v jakýkoliv podobě.

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 08. října 2024 13:32

Garfie Skoro polovinu toho, co je v Poháru života, vlasně dávám do raných vloček - dnes třeba dvě polévkové lžíce ovesných vloček (=jedna na osobu), lžička  chii, lžička lněných semínek, přiměřeně psylia, ze šest ze sedm nakrájených kešu, trochu konopných semínek - namočím večer nebo ráno, ale pak teda ještě nechám projít varem, včetně jedný nakrájený syrový tvrdý hrušky padanky, a na miskách na to kydnu každé dvě lžíce tvarohu (nebo skyru nebo řeckého jogurtu, ale ten tvaroh mi poměrem cena/výkon vychází nejlíp), aje. V létě jsem ovoce dávala až na vrch, jahody, borůvky, maliny. 

Naši by to třeba takhle nesnědli, máma trvá na vaření v mlíce, to se přidávám ke klubu "mlíko jen do kafe".

Offline Makara
3625 příspěvků moje polička 08. října 2024 13:36

Isca tak já snídám Pohár života a ani o tom nevím.

Offline Mini
příspěvků moje polička 08. října 2024 16:42
Offline RoSa
10119 příspěvků moje polička 08. října 2024 16:59

barbucha bobule máme na zahradě, prej někdo do toho přidává i jablko... no můžeš si přijít nasbírat, já do toho nejdu, mám nově vymalováno!

Online Tabea
8050 příspěvků moje polička 08. října 2024 18:23
Reakce na Isca:

Garfie Skoro polovinu toho, co je v Poháru života, vlasně dávám do raných vloček - dnes třeba dvě polévkové lžíce ovesných vloček (=jedna na osobu), lžička  chii, lžička lněných semínek, přiměřeně psylia, ze šest ze sedm nakrájených kešu, trochu konopných semínek - namočím večer nebo ráno, ale pak teda ještě nechám projít varem, včetně jedný nakrájený syrový tvrdý hrušky padanky, a na miskách na to kydnu každé dvě lžíce tvarohu (nebo skyru nebo řeckého jogurtu, ale ten tvaroh mi poměrem cena/výkon vychází nejlíp), aje. V létě jsem ovoce dávala až na vrch, jahody, borůvky, maliny. 

Naši by to třeba takhle nesnědli, máma trvá na vaření v mlíce, to se přidávám ke klubu "mlíko jen do kafe".

​četla jsem "lžička chilli" a říkala si, že to je dobrej rozjezd.