Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Online continuity
42777 příspěvků moje polička 04. října 2024 22:08

Bývalý slovenský minister se vykašlal na politiku a začal vařit a jak je to ekonom je takový... důsledný. 

Offline Mini
příspěvků moje polička 04. října 2024 22:37

Makara byla jsem dite, takze u vyroby jsem nejspis nebyvala ( neda se to vyprat :) ale chutnalo mi to moc Vlastne asi neznam nikoho kdo by to znal nebo jedl Ale ted jsem to nahodou objevila tady Asi si to koupim :) jen ty amolety nevim jestli zvladnu Uplne vidim tu starou poskrabanou panev !

Online continuity
42777 příspěvků moje polička 04. října 2024 23:11

Mini

černými bezinkami jsem jako dítě přiotrávila,spolu se ségrou, bratrancem a sestřenici. Už je nikdy v životě nechci videt. sbírali jsme plody babičce na nějaké víno nebo co a tu nenapadlo, že nám to bude chutnat. Když jsem se po hodině na žebříku zeptali, kolik toho můžeme snít, odpověděla, že 2-3 bobulky a my už měli všichni v sobě 2-3 střapce . Ušetřen zůstal jen nejmladší, tehdy asi čtyřletý, který nám nosil lavory od jedné postele k druhé.

A bylo mi fakt blbě, neblila jsem nakonec ani neměla příjem, jen se mi strašně chtělo spát a bála jsem se usnout. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. října 2024 23:51

Mini Bezinkouvou marmeládu taky neznám, ale někde jsem měla recept na bezinkovo-kávový likér. :D

Offline Garfie
28462 příspěvků moje polička 05. října 2024 00:39

Mini Ta ta marmeláda by mě zajímala moc! Já ji znám, ale jen z květů. Škoda, že nejsem v Čechách, snad na ni do prázdnin nezapomenu a zkusím si ji koupit. 

Ale bezinkový likér (asi takový na pomezí toho vína) vyráběla babička od kamarádky a toho jsme teda kolem maturity u nich na chatě vypily dost!

Offline viktorka_od splavu
49216 příspěvků moje polička 05. října 2024 09:19

continuity to bylo psi vino, moc dobry a trochu jedovaty, meli jsme na chalupe

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 05. října 2024 09:28

continuity jak je videt, ma pan ministr spoustu casu. U nas politici nevarej, u nas si priberou tri dalsi funkce a vsechno stihnou.

Edit - nevsimla jsem si, ze byvaly ministr! No tak ten uz muze

Online continuity
42777 příspěvků moje polička 05. října 2024 09:41

viktorka_od splavuNene, zcela jistě to byl bez. Dělalo se z toho víno nebo co. Sbírali jsme ty souplodí, nevím přesně jak se to jmenuje, vidím to jako dnes

Offline Mini
příspěvků moje polička 05. října 2024 10:32

continuity ke me se to nastesti vzdy dostalo az ze sklenicky :)

likery/vino babicka nedelala To jsem vubec neznala

Garfie klidne ti to koupim a poslu Nebo rekni rodine, pokud ti to ovsem sami do prazdnin nesni :)

Offline Tabea
8050 příspěvků moje polička 05. října 2024 10:37

Kan ten likér dělala babička.

Offline Garfie
28462 příspěvků moje polička 05. října 2024 15:11

Mini Dík, mně přijede v listopadu kamarádka, tak ji pověřím! :-)

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 05. října 2024 17:05

Pinot Noir Evaeva sestry bez je hnus, koriandr ještě větší

mleko taky nepiju, proč jako? Jednou za hooodne dlouhou dobu si dam kakao, ale to už musí být.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2024 17:16

Malenge hustý! Tak to už jsem tři s tím kombem bez - koriandr

Offline Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 05. října 2024 20:22

Malenge jo, kakao mě někdy zláká, ale fakt jednou za několik let. 

Offline Tabea
8050 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:12

Pinot Noir Evaeva Malenge a müsli jíte? A s čím? 
Mně treba přijde divný ovesný mlíko. S vločkama. Suchej oves s mokrým ovsem. Zatím jsem teda nezkoušela.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:20

Tabea ja mlieko tiez nerada, vlocky si davam s acidkom alebo kefirom.

Offline Pinot Noir
29811 příspěvků moje polička 05. října 2024 21:50

Tabea müsli nejím, snídám slaná jídla, pečivo s něčím.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 05. října 2024 21:58

Tabea mně mlíko nevadí, to mají jen holky Ale musli snídám s jogurtem napůl se skyrem

Offline Malenge
4835 příspěvků moje polička 05. října 2024 23:18

Tabea suchej oves s mokrym ovsem

musli nejim, nikdy me to nenapadlo, jestli myslis takové ty ruzne namichane krabice, co se prodávají, snidam ale casto klasické vločky (neochucene) v bílém jogurtu, třeba s bananem.

Offline Garfie
28462 příspěvků moje polička 06. října 2024 02:36

Ty jo, přemýšlím, jestli jsem někdy v životě vůbec jedla musli...Asi ne, ale kdyby jo, asi bych si ho dala do jogurtu. S mlíkem ho snídají děti, ale mně to přijde divný. :-)

Kdysi jsem milovala Pohár života od Dr. Popova, pak zmizel z pultů a já na něj úplně zapomněla, ale  teď v létě jsem ho někde potkala, hned z nostalgie koupila, chutná mi pořád, tak si teď v Japonsku vyrábím vlastní a normálně se už večer těším na snídani!