continuity skoč si zejtra na Náplavku - minulou sobotu jsem si tam koupila nádhernej tlustej svazek, 30 káčé ![]()
Jídlo a vaření
RoSa Ty jo, po dlouhý době jsem dostala chut jet jen tak na Náplavku na trhy. Při jedné věte o koriandru:-D
Karja tak pojeď! já se teda o víkendu chystám na Břevnovské posvícení...
ja toto kombo mela nekde v restauraci s jinou rybou a bylo to prave super, tak jsem se to snazila naroubovat i na pstruha. A super, akorat teda nesmis nesnaset ten koriandr![]()
Gatita taky by mi to chutnalo;-)
barbucha
Koriandr je moje nejoblíbenější bylinka!
Pinot Noir a jaký máš vztah k bezu? Já ještě mnohem horší než ke koriandru ![]()
Evaeva Jakže nepiješ bezinkovou šťávu? ![]()
Evaeva nesnáším bez, je to pro mě i silný alergen a při sběru bezu mi vlastně pylová alergie poprvé propukla. Od té doby ho nemůžu ani cítit a celé období květu protrpím, protože smrdí všude, VŠUDE!
Pinot Noir no vidíš, tak třeba to fakt máme v genech. Já teda alergii nemám (na nic), ale máloco mi přijde tak hnusné jako bez
Garfie nejen že nepiju šťávu, ale mám problém i projít okolo kvetoucího keře
Pinot Noir Evaeva Holky, vy tady ještě vymyslíte nějakou studii! hodte ještě něco třetího:-D
Bez? Mňam!
Vůně
Sirup
i ty smažený květy ![]()
Karja nic dalšího už mně nenapadá. Jakože nejím kde co, ale to už je spíš psychické, jako třeba vnitřnosti
Evaeva jo, to taky, ale vadí mi jen některé - dršťky a jazyky bych nesnědla, játra mám třeba moc ráda.
Ale no go je pro mě mléko, naposledy jako mimino Sunar z flašky a pak už jsem ho nikdy nepila a jen z té představy je mi nevolno.
Pinot Noir aha, tak v tom se neshodneme, já nemůžu akorát teplé (pokud není v kafi), jinak si klidně naleju sklenici po některých jídlech
Evaeva Třeba ke knedlíkům s vajíčkem.
Pinot Noir s mlékem to mám stejně. Kdysi v pubertě jsem dostala léky, které bylo doporučeno zapíjet mlékem. Musela jsem to jít zapít rovnou na záchod a tento pokus jsem učinila pouze jednou a pak se na to vykašlala. Ale u nás to musí být nějaká rodinná zátěž, protože mléko nepozře ani moje máma i její sestra se svým synem.
barbucha bezinková marmeláda ! na "amolety", čti palačinky :) = babička
Sweet Potato já to mám zažité spíš ke sladkému jídlu, třeba k lívancům
Mini amolety jsou mi jasný! Marmeládu neznám. U nás se z bezinek dělá "černá kaša". Miluju, ale nevařim. To obiraní je pěkná piplačka. Zatím mám dodávku od rodičů
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my