Jídlo a vaření

09. prosince 2014 15:35
Offline Antje
příspěvků moje polička 16. prosince 2024 12:59

Pinot Noir jj nejaka pasterovana vejce tady nehrozi, slevy v Kauflandu to jisti.

Prostredi,v jakem to pecou,kolikrat radeji nevidet.

Z Rohliku bych si cukrovi koupila, od techto zenskych ne.

Offline baltik
4968 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 13:35

Pinot Noir odkaz byl na pernicky, ale maji i jine susenky a zadne konzervanty tam nejsou, zabalene je to normalne v sacku zacvaknute a zadne specialni skladovani to nema

Antje nemluvim o kremech, jde mi jen o to kolektivni se pohorsovani nad napecenim si korpusu na zacatku prosince

Offline MP Marge
6839 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 15:52

baltik Ja se treba vubec nepohorsuju, protoze moje maminka to tak delavala, a presne jak rikas: Napekla a na balkone uskladnila "suche" cukrovi, a mazalo a plnilo se tesne pred Vanoci. Neprijde mi na tom noc spatneho. Prezila jsem a zazivani mam vyborne, takze "plisne" mi jdou asi k duhu

Offline Kokoska
34725 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 15:58

MP Marge u nas totéž, jen se to skladovalo v takové "špajzce" s laťkovýma dveřma na chodbu, kde bylo okno ven. Vydrželo to  tam jak čerstvé, plnilo se leckdy z poloviny až na Štědrý den dopoledne (to jsem nesnášela) a druhá půlka vždycky až na Silvestra.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 16:13

baltik Pro účely srovnávání ohledně trvanlivosti mně to nepřijde úplně fér srovnávat ty perníčky/sušenky dodávavé do obchodů a domácí pečivo. Předpokládám, že Biopekárna a další mají vychytané technologické postupy. Třeba u těch perníčků v odkazu je  ve složení kyselina citronová, ta se při domácím pečení do perníčků běžně nepřidává, aspoň co vím, a jejím úkolem je tam právě konzervace, protože brání žluknutí, růstu bakterií, kvasinek a plísní. Další věc je, že z obchodu jsou ty sušenky zatavené v obale tj. bez přístupu vzduchu, to skladování na balkoně je jiné, má tam přístup vzduch, střídání teplot, vlhkost, krabice se otvírají a zavírají, nejsou vzduchotěsné.

Úplně si nepamatuju co kdo psal a jak moc to bylo pohoršující se, ale bylo myslím dobře, že se to tady vytáhlo, ne každý si ty rizika uvědomuje a potom už se každý rozhodne co snese a co radši ne.

Offline Černá kočka
1753 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 16:26

Nevím kam s tím tak se zeptám tady. Všimla jsem si v DM, že mají kimchi, značka Gut Health nebo tak nějak. Nezkoušeli jste ho někdo?

Offline černá káva
2116 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 16:39

Ještě se zeptám tady. Prosím pěkně nepekla některá z vás v dětství s maminkou nebo babičkou rozinková srdíčka? Maminka je pekla tak pred 30 lety. A já nemůžu najit recept.

Děkuji 

Offline viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 17:29

baltik tys myslim necetla ten clanek od Grossularie, kde to presne rozdeluje, vrat se na zacatek

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 17:46

viktorka_od splavu

žluklé ořechy v těch pracnach, to je hned. 

Já už v obchodě vlasaky nekupuji vůbec, když tak na trhu čerstvé s podmínkou, že můžu ochutnat a do spotřebování je mám v mrazáku. 

Offline viktorka_od splavu
49217 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 17:52

continuity taky je mam v mrazaku

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:10

continuity Fakt jo? Ja teda vlašský nekupuji, protože jsou dost drahý, ale kdyby se mi náhodou zachtělo, tak vyloupané i jakože balene zatavene normálně v sáčku jsou jakože špatné jo? 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:13

Prosím vás, nemá někdo zkušenost temi lyo malinami použít je na zdobení celého dortu? Napadlo mě tím dort celý obalit, jako se driv dělalo třeba právě mletymi orechy. Ale zkušenost nemám a nerada bych si podelala už jako finální dort:D:D. Krém bych měla asi nějaký mascarpone asi, tak bych to tím potřela okolo a nějak ohazela drcenými malinami. (Bože už když to pišu, úplně vidím ten výsledek dortu z wishe...). Ale každej postřeh se hodí, že se to třeba namočí, jestli lepší drcené nebo na prach to rozmixbout. A jdu googlit;-)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:29

Karja na to bys jich potřebovala hrozně moc, ne? Já akorát sypala čokoládovou polevou, vypadalo to pěkně. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:30

Karja zvlhnou určitě 

Offline DruI
5563 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:45

Karja Já bych odhadovala, že ty maliny zvlhnou a tak jako se do toho krému rozpijou a krém obarví. Když už tak bych je rovnou zamíchala do krému, ať je to záměr.

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:53

DruI No, nevim. Já to sypala párkrát na vrch a bylo to hezký, ale myslím, že jsme to hned jedli. Internety mlčí. 

Evaeva Já jich mám docela dost,ale jo, jdu koupit růžovou polevu a nasypu to na vrch;-)

Offline continuity
42783 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:53

Karja

Ty kupované v sáčku jsou právě často už různě nahořklé. Nepamatuji, kdy jsem mela dobré. Prostě vlasaky jsou hrozně náchylné. 

Teď jsem dostala v práci nějaké ořechy v papírových pytlickach a trochu se teda bojím.

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:59

Karja já ty maliny jednou na ty boky dortu nahazovala. Úplně obalený jak řízek to nebylo, tolik jsem jich neměla, ale šlo to. Jen jsem je tak jako rozemnula v ruce. No a zvlhly, to je jasný, ale byl to dort s ovocem, byla to prostě další kyselá složka, chutnalo nám to. 

Offline Karja
44524 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 20:59

Pinot NoirAle nebylo to asi moc hezké co? Já chci dělat fakt takový jakože hezký narozeninový dort. Tak od toho upouštim:-)

Offline Pinot Noir
29813 příspěvků moje polička 16. prosince 2024 21:04

Karja ne, na Instagram to nebylo. . Krém to neobarvilo, ale jak to potom vlhne, různě rychle, asi podle velikosti těch kousků, tak ty odstíny červené jsou pak různé, a podle mě by to hustě pokryté těmi malinami mohlo potom vypadat dost flekatě.